4. února 2015

Název: Božský bastard
Žánr: Romance pro ženy
Díl: Božský #1
Počet stran: 303
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: Jota

Anotace: Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, neomalený, bezohledný – a naprosto neodolatelný. Božský bastard. Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní – naprosto nesnesitelné – stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den. Navzdory drbům nikdy nebyl příznivce románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout – nebo je rovnou poslat k čertu –, pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli.
Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomového bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.

Recenze:
Doteď netuším, proč jsem si zrovna tuhle knížku koupila. Když jsem v knihovně sáhla po 50 odstínech šedi v době, kdy se kolem nich dělal takový humbuk, odložila jsem je po pár stránkách s tím, že erotické romány nebudou nic pro mě. A přesto mě Bastard přinutil, abych si ho pořídila domů. Jak se mu to povedlo?

Ve chvíli, kdy jsem ve škole dostala jako dárek od ředitelství poukázku do knihkupectví, jsem se tam tryskem rozeběhla, aniž bych věděla, co vlastně chci. Tam jsem se jenom procházela a hledala cokoliv, co by mě zaujalo. A byl to právě Bastard, kdo na mě koukal z regálu a vyloženě mě k sobě vábil. Nakonec jsem mu podlehla celým svým já, protože mě dokázal přimět, abych se ani po ostatních knížkách nerozhlížela. Takže jsem ho zkrátka popadla, zaplatila a odnesla si ho do své vlastní knihovničky.

Potom mi asi dva měsíce pouze ležel na poličce a čekal, protože jsem stále měla spoustu jiných knih na čtení, ale stejně jako u všeho - i na něj došlo. Čekala jsem všechno, ale rozhodně ne to, že mě tolik chytne. Celou knížku jsem přečetla během dvou dnů a cítila se opravdu překvapeně, že se mi tak moc líbila.

Chloe byla velmi sympatická hlavní hrdinka a Bennett skutečně bastard bastardovatý, ale v tom lepším smyslu řečeno. Ty dva jsem si vážně zamilovala a bavila se nad jejich neustálým rytím a posíláním se do určitých míst.

Příběh to samozřejmě skoro žádný nemá. Jde o erotický román, takže je to v podstatě jen o tom jednom, ale i tak se tam nějaký ten postraní děj objevil. Nesmíte od knížky čekat bůhvíjaké literární hodnoty, takže pokud neradi čtete cokoliv bezdějového, asi vás Bastard neuchvátí. Pro odreagování jsou ale Bennett s Chloe naprosto skvělé čtivo, u kterého si krásně odpočinete.

Konec knížky byl samozřejmě dost předvídatelný, ani jsem nečekala, že bych mohla po dočtení zůstat s  pusou otevřenou dokořán v údivu, ale vzhledem k tomu, že jsem od knihy předem nic neočekávala, mi to vůbec nevadilo.

Za mě je tedy Bastard velkým a doopravdy milým překvapením a myslím, že se k němu zase někdy vrátím, až mi půjde hlava kolem ze všech těch dramat, co čtu. Tahle kniha mi totiž vážně dokáže pročistit myšlenky a trochu si zarelaxovat, což je z mé strany velké plus.

Úryvek:
V okamžiku, kdy otevřel dveře a my se ocitli tváří v tvář Mině, jsem celá ztuhla.
Co přesně jste tam vy dva prováděli?" zeptala se a očima přejížděla z jednoho na druhého. V duchu jsem si v rychlosti rekapitulovala všechno, co mohla zaslechnout, a ucítila jsem, jak se mi po kůži šíří nával horka.
Riskla jsem krátký pohled na pana Ryana a on udělal to samé. Potom jsem se obrátila zpátky k Mině a zavrtěla hlavou. Nic, potřebovali jsme si jenom promluvit. To je všechno." Snažila jsem se to nějak uhrát, ale věděla jsem, že mě zrazuje chvění v hlase.
No, něco jsem odtamtud slyšela, ale rozhodně to nebylo mluvení," řekla a ušklíbla se.
Nebuď směšná, Mino. Prodiskutovávali jsme jednu pracovní záležitost," řekl a pokusil se protáhnout kolem ní.
V koupelně?" zeptala se.

 


 



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



0 komentářů:

Okomentovat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)