28. dubna 2017

pátek, dubna 28, 2017
14 komentářů štítky

 Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i pořídila. Která to je? 

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



22. dubna 2017

sobota, dubna 22, 2017
14 komentářů štítky

Už docela dlouho jsem měla v záložkách uložený abecední Tag, který jsem našla u Nofreeusernames. Moc se mi líbí, ale protože je docela dlouhý, neměla jsem na jeho vyplňování čas. Až teď... :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



11. dubna 2017

úterý, dubna 11, 2017
6 komentářů štítky

Dneska tu pro vás mám trilogii Hon, kolem které bylo před pár lety v knižní blogosféře docela haló. Přišlo mi, že ji četl snad každý, takže jsem nakonec neodolala ani já a pustila se do ní. Jak ovšem můžete vidět na mém hodnocení, opět jsem se předvedla jako pořádná výjimka, kterou tato sérii absolutně nechytla. Mám pocit, že jsem si původně objednala první dva díly najednou, což bylo důvodem, proč jsem se po prvním díle do toho druhého vůbec pustila. Ten první mě totiž absolutně nebavil a vůbec se mi nelíbil. Protože byl ale ten druhý už o něco lepší, nakonec jsem si řekla, že to dočtu, a v konečném výsledku jsem za to ráda, protože třetí díl byl fajn. Jsem si jistá, že znovu už sérii číst nebudu, ale v knihovně vypadá dobře, takže nemám potřebu se jí prozatím zbavovat. :)

1) Hon - 2014 - přečteno a hodnoceno 2 hvězdičkami
2) Kořist - 2014 - přečteno a hodnoceno 3 hvězdičkami
3) Past - 2015 - přečteno a hodnoceno 4 hvězdičkami
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



9. dubna 2017

neděle, dubna 09, 2017
14 komentářů štítky
zdroj
Název: Iron Fist
Země původu: USA 
Roky vysílání: 2017 - ????

Domovská stanice: Netflix 
Tvůrce: Scott Buck 
Žánr: Drama, Akční
 
Hlavní postavy: Finn Jones (Danny Rand/Iron Fist), Jessica Henwick (Colleen Wing), Jessica Stroup (Joy Meachum), Tom Pelphrey (Ward Meachum), David Wenham (Harold Meachum), Wai Ching Ho (Madame Gao), Rosario Dawson (Claire Temple)

Popis: Daniel Rand se vrací do New Yorku po letech, kdy záhadně zmizel a nikdo neví, kde se nacházel. Hrdina bojuje proti kriminálním živlům, které město sužují. Využívá k tomu své neuvěřitelné kung-fu dovednosti a schopnost soustředit do své pěsti ohromnou sílu. (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Po docela dlouhé době tu mám další seriálový tip (už mi začínají docházet :D). Teď jsem ve škole zavalená hlavně povinnou četbou a referáty, takže seriály vůbec nestíhám, ale člověk si občas potřebuje udělat krátkou pauzu. Tu jsem si já udělala asi před dvěma týdny, kdy jsem během víkendu zhlédla celou první řadu nového superhrdinského seriálu od Netflixu - Iron Fist. Tyhle netflixovské seriály mám moc ráda a s potěšením musím říct, že se mi tahle jejich novinka zatím líbila nejvíc. Danny je opravdový sympaťák a svým osudem mi připomínal dalšího mého oblíbence - Olivera Queena ze seriálu Arrow. Taky se mi moc líbí herecké obsazení, nejsou tam žádné velké hvězdy, na které by se snažili mermomocí nalákat diváky, ale zároveň to nejsou ani úplní nováčci, o kterých bych nic nevěděla. Hlavní roli hraje skvělý Finn Jones, kterého znám jako Lorase ze Hry o trůny, pak se tam objevili herci z mého oblíbeného seriálu Banshee a spousta dalších. S Iron Fistem jsem opravdu spokojená a těším se na pokračování. :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



7. dubna 2017

Název: Srdce času
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Časodějové #2
Počet stran: 376
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Fragment

Anotace: Dva světy – Ostala a Eflara se nezadržitelně přibližují k sobě. Časovou propast mezi nimi může zvětšit jen legendární Šarlatový kvítek a společně vyslovené přání všech klíčníků. Vasilisa a ostatní klíčníci se proto vydávají na místo, kde tajemná květina roste, a společně čekají, až rozkvete. 
Mezi klíčníky však propuká nová vlna nepřátelství. Veliký duch Astragor – nepřítel hodinářů, nečekaně souhlasí, že jim pomůže uskutečnit jejich plány. Má však své vlastní zájmy, které si nechává pro sebe. Dokáže přátelství a láska pomoct klíčníkům, aby se spojili a zachránili Elfaru? Ochrání Vasilisu před strašlivou kletbou, kterou na ni uvalil Černoklíč?


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4. dubna 2017

úterý, dubna 04, 2017
12 komentářů štítky

Březen je za námi a já jsem tu s dalším článkem do parádního projektu Call-it-what-you-want (původně pracovní název, který mu už ovšem zůstal :D)ve kterém musím přiřadit jakoukoliv GIFku znázorňující mou reakci při čtení nebo po dočtení knih, jaké jsem v uplynulém měsíci přečetla. Projekt má na svědomí Emily L. z Knižního koutku.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



2. dubna 2017

neděle, dubna 02, 2017
16 komentářů štítky
zdroj: readingicon.com

Březen skončil a já vám přináším své nové přírůstky do knihovny. Tentokrát jsou ovšem za poslední dva měsíce, ne za jeden jako normálně. Jako obvykle z nich mám nesmírnou radost. Zajímá vás, co je u mě nového?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



1. dubna 2017

sobota, dubna 01, 2017
14 komentářů štítky
Knižní shrnutí jsem si čmajzla u Knižního světa.

Březen je u konce a já jsem tu s dalším Knižním shrnutím, kde pěkně shrnu, jaké knihy jsem to vlastně v posledním měsíci přečetla a jak si u mě jednotlivé knihy stály. Tak pojďme na to. :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



29. března 2017

středa, března 29, 2017
14 komentářů štítky
Poctivě plním svou druhou knižní výzvu, ve které jsem si dala za cíl přečíst 70 knih a právě jsem dosáhla třetí desítky, takže bych řekla, že se mi daří dobře. Pojďme se tedy podívat na tu další desítku knih, co jsem v letošním roce přečetla.




21. Bohdanecký rukopis - Josef J. Langer (10 stranbřezen
, čteno poprvé, 2/5
22. Krvavé ostří - Sarah J. Maas (408 stranbřezen
, čteno poprvé, 4/5
23. Máj - Karel Hynek Mácha (62 stranbřezen, čteno poprvé, 2/5
24. Babička - Božena Němcová (272 stranbřezen, čteno poprvé, 3/5
25. Večerní písně - Vítězslav Hálek (78 stran) - březen, čteno poprvé, 3/5
26. Rukopis královédvors a zelenohorský - neznámý (144 stran) březen, čteno poprvé, 3/5
27. Knížky lidového čtení - Václav R. Kramerius (320 stran) - březen, čteno poprvé, 3/5
28. Selské písně - Josef V. Sládek (64 stran) - březen, čteno poprvé, 2/5
29. Strakonický dudák - Josef K. Tyl (146 stran) - březen, čteno poprvé, 3/5
30. Srdce času - Natalja Ščerba (376 stran- březen, čteno poprvé, 4/5
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



26. března 2017

neděle, března 26, 2017
8 komentářů štítky

Další z řady sérií, co mám doma kompletní, je trilogie Hunger Games od Suzanne Collins. Jsem si poměrně jistá, že tuhle sérii znáte opravdu všichni. Možná se tu najde pár jedinců, co ji ještě nečetli, ale nevěřím tomu, že se objeví někdo, kdo o ní vůbec neslyšel. Já ji četla už před několika lety a doteď patří mezi moje velké oblíbence. Sice jsem ji zatím četla jen jednou a pak viděla filmy, ale rozhodně mám v plánu si ji za nějaký čas přečíst znovu. Zatím na to nijak nespěchám, ale jsem si jistá, že jednoho dne se k ní zase vrátím. Jsem moc ráda, že mám Hunger Games v knihovně, místo v ní si bezpochyby zaslouží.

1) Hunger Games: Aréna smrti - 2010 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
2) Hunger Games: Vražedná pomsta - 2010 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
3) Hunger Games: Síla vzdoru - 2011 - přečteno a hodnoceno 3 hvězdičkami
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



21. března 2017

úterý, března 21, 2017
16 komentářů štítky


Nedávno jsem u Kristýny narazila na výborný knižní tag, který mě opravdu pobavil, takže jsem si ho uložila a teď si konečně našla čas, abych ho taky vyplnila. Tak pojďme na to. :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



19. března 2017

Název: Krvavé ostří
Žánr: Fantasy
Díl: Skleněný trůn #0.5
Počet stran: 408
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Staňte se svědky vzestupu a pádu Celaeny Sardothien coby adarlanského zabijáka! Celaena Sardothien je nejobávanějším zabijákem celého Adarlanu. Jako obyvatelka Tvrze vrahů musí bezvýhradně poslouchat svého pána Arobynna Hamela, přesto však důvěřuje pouze jedinému člověku – svému kolegovi a příteli Samovi. V těchto novelách nabitých akcí se Celaena vydává na několik odvážných misí, které mají prověřit její schopnosti. Ocitne se na vzdálených ostrovech, uprostřed nemilosrdné pouště i na výpravě za osvobození otroků. Ovšem ne vždy jedná v souladu s Arobynnovými příkazy a za to by mohla zaplatit vlastním životem.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



17. března 2017

pátek, března 17, 2017
10 komentářů štítky

Protože teď skoro vůbec nestíhám čtení knih, které bych si přečíst chtěla, a čtu v podstatě pouze knihy do školy (pro upřesnění - studuju českou filologii se zaměřením na editorství), rozhodla jsem se založit si novou rubriku Přečetla jsem do školy. Je to z toho důvodu, aby blog úplně nestál a aspoň jednou týdně se tu objevil nějaký článek. V této rubrice vám tedy budu v pár větách představovat knihy klasiků, co jsem v rámci studia přečetla.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



12. března 2017

neděle, března 12, 2017
14 komentářů štítky

 Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i pořídila. Která to je? 
 
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10. března 2017

pátek, března 10, 2017
6 komentářů štítky

Minule jsem vám tu ukazovala dilogii Volání sirény od Michaely Burdové, a tak je jenom logické, že dneska přišla na řadu její další série, co mám od ní doma kompletní. Je to opět dilogie - Syn pekel. Stejně jako v případě první zmíněné série se jedná o knihy pro mladší, ale to nemění nic na tom, že jsem si čtení opravdu užila. Tahle série se mi líbila víc než ta o siréně a překvapila mě svou drsností a temnotou. Nečekala jsem, že bude takhle násilnická, když je to čtení spíš pro děti. Ale tím líp pro mě, dospělého čtenáře, že... :D Knížky od Míši jsem si poměrně oblíbila, jsou to pro mě skvělé oddechovky, takže se určitě nebráním tomu pořídit si od ní ještě něco dalšího.

1) Syn pekel: Vlčí krev - 2013 - přečteno a hodnoceno 4 hvězdičkami
2) Syn pekel: V moci démonů - 2013 - přečteno a hodnoceno 3 hvězdičkami
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8. března 2017

středa, března 08, 2017
8 komentářů štítky
Poctivě plním svou druhou knižní výzvu, ve které jsem si dala za cíl přečíst 70 knih a právě jsem dosáhla druhé desítky, takže bych řekla, že se mi daří dobře. Pojďme se tedy podívat na tu další desítku knih, co jsem v letošním roce přečetla.


11. Obléhání Macindawu - John Flanagan (320 stran) - únor, čteno poprvé, 4/5
12. Králové Clonmelu - John Flanagan (392 stran) - únor, čteno poprvé, 4/5
13. Fontána - Jonas Moström (304 stran) - únor, čteno poprvé, 4/5
14. Svatý Xaverius - Jakub Arbes (92 stran) - únor, čteno poprvé, 4/5
15. Ohlasy písní ruských - František Čelakovský (75 stran) - únor, čteno poprvé, 2/5
16. Ohlasy písní českých - František Čelakovský (120 stran) - únor, čteno poprvé, 2/5
17. Záře nad pohanstvem - Josef Linda (192 stran) - únor, čteno poprvé, 1/5
18. Siréna - Kiera Cass (304 stran) - únor, čteno poprvé, 3/5
19. Slávy dcera - Jan Kollár (181 stran) - únor, čteno poprvé, 1/5
20. Klíč k času - Natalja Ščerba (344 stranúnor, čteno poprvé, 4/5

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This