8. srpna 2017

úterý, srpna 08, 2017
8 komentářů štítky
Knižní shrnutí jsem si čmajzla u Knižního světa.

Červenec je u konce a já jsem tu s dalším Knižním shrnutím, kde pěkně shrnu, jaké knihy jsem to vlastně v posledním měsíci přečetla a jak si u mě jednotlivé knihy stály. Tak pojďme na to. :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



7. srpna 2017

pondělí, srpna 07, 2017
6 komentářů štítky

Červenec je za námi a já jsem tu s dalším článkem do parádního projektu Call-it-what-you-want (původně pracovní název, který mu už ovšem zůstal :D)ve kterém musím přiřadit jakoukoliv GIFku znázorňující mou reakci při čtení nebo po dočtení knih, jaké jsem v uplynulém měsíci přečetla. Projekt má na svědomí Emily L. z Knižního koutku.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



27. července 2017

čtvrtek, července 27, 2017
15 komentářů štítky

Dneska tu mám rovnou dvanáctidílnou sérii Hraničářův učeň. Koupila jsem si ji někdy minulý rok, myslím, že to bylo v červnu, jako odměnu za úspěšně zvládnutou maturitu. Od té doby jsem jednotlivé díly průběžně četla a předchozí měsíc je konečně všechny dočetla. Tuhle sérii jsem si opravdu hodně oblíbila. Primárně je napsaná spíš pro mladší čtenáře, ale vůbec se nedivím, že je tolik oblíbená i mezi dospělými. Je to neskutečně čtivé a dobrodružné, že si ten příběh zkrátka užije čtenář jakéhokoliv věku. Na jednu stranu mě mrzí, že jsem se k sérii nedostala už před lety, když jsem byla dítě, ale zase na tu druhou vím, že v dětství bych asi nedokázala plně ocenit autorův sarkasmus, který používá několik jeho postav. Rozhodně jsem ráda, že mi Hraničářův učeň zdobí knihovnu.
 
1) Rozvaliny Gorlanu - 2014 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
2) Hořící most - 2014 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
3) Ledová země - 2014 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
4) Nositelé dubového listu - 2014 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
5) Výkupné za Eraka - 2014 - přečteno a hodnoceno 4 hvězdičkami
6) Čaroděj na severu - 2014 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
7) Obléhání Macindawu - 2014 - přečteno a hodnoceno 4 hvězdičkami
8) Králové Clonmelu - 2014 - přečteno a hodnoceno 4 hvězdičkami
9) Halt v nebezpečí - 2014 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
10) Císař Nihon-džinu - 2015 - přečteno a hodnoceno 4 hvězdičkami
11) Ztracené příběhy - 2015 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
12) Královská hraničářka - 2015 - přečteno a hodnoceno 4 hvězdičkami
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



24. července 2017

Název: Řád zlomených křídel
Žánr: Fantasy, Dystopie
Díl: Dominium Padlých andělů #1
Počet stran: 424
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Host

Anotace: 
Paříž se zotavuje z Velké války Řádů. Její ulice lemují strašidelné ruiny, z katedrály Notre-Dame zbyly jen ohořelé zdi a Seina zčernala popelem a sutí. Mezi troskami přesto dál pokračuje život. Zoufalé gangy bojují v ulicích o přežití, zatímco Řády nadále soupeří o nadvládu nad městem. Ve Stříbrostínu, kdysi nejmocnějším pařížském Řádu, panuje zmatek. Jeho magie slábne, zakladatel Jitřenec před desítkami let zmizel a ve stříbrostínském sídle se náhle zjevilo cosi nevítaného, cosi temného a mocného, stíny, které zabíjejí… Své síly musí spojit tři naprosto rozdílní hrdinové: mladičká, ale mocná dívka z rodu Padlých andělů, alchymistka bojující se zničující závislostí a rozhněvaný mladý muž ovládající kouzla Dálného východu. Přinesou Stříbrostínu spásu, nebo se stanou strůjci jeho posledního, nevratného pádu?


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



22. července 2017

Název: Winter
Autor: 
Marissa Meyer
Žánr: Sci-fi a fantasy 
Díl: Měsíční kroniky #4
Počet stran: 768
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Egmont 

Anotace: 
Princezna Winter má obdiv měsíčního národa pro svou vznešenost a dobré srdce, a navzdory tomu, že jí tvář hyzdí jizvy, její krása je prý ještě úchvatnější než královny Levany, její macechy. Winter svou macechu nenávidí a ví, že Levana neschvaluje její city k příteli z dětství – pohlednému palácovému strážnému Jacinovi. Ale Winter není tak slabá, jak si Levana myslí. Společně s kyborgskou mechaničkou Cinder a jejími spojenci by se jí dokonce mohlo podařit rozdmýchat povstání a zvítězit ve válce, která zuří už příliš dlouho. Dokážou Cinder, Scarlet, Cress a Winter porazit královnu Levanu a dopsat šťastné konce ke svým příběhům?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



20. července 2017

Název: Nejkrásnější
Autor: 
Marissa Meyer
Žánr: Sci-fi a fantasy 
Díl: Měsíční kroniky #3.5
Počet stran: 192
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Egmont 

Anotace: 
Čiré zlo má své jméno, skrývá se za maskou klamu a používá “osobní romantické kouzlo”, aby získalo moc nad ostatními. Ale kdo je doopravdy královna Levana? Dlouho předtím, než jí cestu zkřížily Cinder, Scarlet a Cress v Měsíčních kronikách, žila Levana úplně jiný příběh – příběh, který nebyl nikdy vyprávěn… až dosud. Marissa Meyerová, autorka ságy Měsíční kroniky, odhaluje v knize Nejkrásnější ze všech život své magnetizující záporné hrdinky, nezapomenutelný příběh o lásce a válce, zradě a smrti. 

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



18. července 2017

Název: Falešný polibek
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: 
Letopisy Pozůstalých #1
Počet stran: 368
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: 
Království Morrigan je ponořeno v tradicích a příbězích o dávném světě, ale některé tradice princezna Lia nemůže překousnout. Například sňatek s někým, koho nikdy nepotkala. To vše pouze kvůli zajištění politického spojenectví. Lia má všeho po krk a je připravena začít nový život. V den své svatby utíká do na míle vzdálené vesnice, kde se usazuje mezi obyčejnými lidmi a především dvěma záhadnými a přitažlivými muži – jedním princem, kterého si měla vzít, a jedním vrahem s úkolem jí zabít. Obklopena tajemstvími a lžemi musí Lia odhalit nebezpečné skutečnosti, které otřesou celým jejím životem, zatímco se pomalu začíná zamilovávat do jednoho z dvou cizinců.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



17. července 2017

Název: Cress
Autor: 
Marissa Meyer
Žánr: Sci-fi a fantasy 
Díl: Měsíční kroniky #3
Počet stran: 616
Rok vydání: 2014
Nakladatelství: Egmont 

Anotace: 
Cress od dětství vyrůstala sama uvězněná v umělém satelitu. Jedinou společnost jí zde dělají počítačové obrazovky. Díky času strávenému s počítači se Cress vypracuje ve špičkovou hackerku. Naneštěstí je však přinucena pracovat pro královnu Levanu a právě dostala rozkazy vystopovat Cinder a jejího pohledného průvodce. Cinder a kapitán Thorne jsou na útěku. Společně se Scarlet a Vlkem plánují svrhnout královnu Levanu a zabránit její armádě v invazi na Zemi. Právě Cress může Cinder a jejím společníkům pomoct. Odvážný pokus zachránit ji se však nezdaří a celá skupina se rozdělí. Cress má konečně svou svobodu, ale musí za ni zaplatit vyšší cenu, než si dovedla představit. A královna Levana nehodlá připustit, aby se někdo postavil do cesty její svatbě s císařem Kaiem. I když se Cress, Scarlet ani Cinder necítí být povolány k záchraně světa, zdá se, že jsou jedinou nadějí, kterou svět má. 

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



15. července 2017

Název: Scarlet
Autor: 
Marissa Meyer
Žánr: Sci-fi a fantasy 
Díl: Měsíční kroniky #2
Počet stran: 456
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: Egmont 

Anotace: 
Když byla Scarlet Benoitová malá, opustili ji oba rodiče a byla poslána na vychovávání k babičce. Nyní je jí osmnáct a je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí: pilotovat raketu, oškubat kachnu, ignorovat názor většiny a udělat si svůj. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jedinou blízkou bytostí na světě. Až do dne, kdy babička náhle zmizí a Scarletin život se obrátí vzhůru nohama. O dva týdny později se Scarlet snaží vydělat si na živobytí na jejich malé farmě, když vtom se objeví její ztracený otec, zbitý a blouznící. Scarlet se od něj dozví, že ho mučil jakýsi gang samozvaných strážců pořádku... který dosud stále drží v zajetí Scarletinu babičku. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, který navštěvuje místní hospodu. Ačkoli se Scarlet nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, z něhož čpí potíže na sto honů, ví, že potřebuje Vlkovu pomoc, aby našla únosce své babičky. To ale ještě Scarlet netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly...

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



13. července 2017

čtvrtek, července 13, 2017
10 komentářů štítky

Na stránkách ambasadorů festivalu Humbook se v poslední době objevuje Marry Kiss Cliff TAG, který byl právě v rámci Humbooku vytvořen a mně se hnedka zalíbil, takže jsem se ho rozhodla taky vyplnit. Poprvé jsem na něj narazila u Marky. A jaký je jeho princip? V několika kolech si losujete jména vždy tří knižních hrdinů a pak se rozhodujete, kterého si vezmete za muže, kterého políbíte a kterého shodíte z útesu. Více informací najdete přímo na stránkách festivalu. Teď už ale pojďme na to. :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



12. července 2017

Název: Cinder
Autor: 
Marissa Meyer
Žánr: Sci-fi a fantasy 
Díl: Měsíční kroniky #1
Počet stran: 400
Rok vydání: 2012
Nakladatelství: Egmont 

Anotace: 
Rušné ulice Nového Pekingu se hemží lidmi a androidy. Populaci devastuje smrtící nákaza. Z vesmíru tomu přihlížejí krutí měsíční lidé, kteří čekají na správný okamžik. Nikdo netuší, že osud Země spočívá v rukou jediné dívky... Šestnáctiletou Cinder považuje většina lidské společnosti za nepovedenou hříčku techniky a její macecha za neúnosné břemeno. Být kyborg ale má i své výhody – mozkové rozhraní poskytuje Cinder nevšední schopnost opravovat věci (roboty, vznášedla, své vlastní nefungující součástky), díky čemuž se stane nejvyhlášenější mechaničkou v Novém Pekingu. Právě tato pověst přivede k jejímu stánku prince Kaie, který potřebuje před výročním bálem opravit porouchaného androida. Princ opravu v legraci nazve otázkou národní bezpečnosti, ale Cinder má podezření, že věc je mnohem vážnější, než jí je princ ochoten prozradit. Cinder touží udělat na prince co nejlepší dojem, ale se všemi plány je konec, když se její mladší nevlastní sestra a jediná lidská přítelkyně nakazí smrtelným morem, který sužuje Zemi už celé desetiletí. Macecha obviní z dceřiny nemoci Cinder a nabídne její tělo pro výzkum moru, což je „pocta“, kterou dosud nikdo nepřežil. Ale netrvá dlouho a vědci zjistí, že jejich nové pokusné morče je zvláštní. Chirurgové, kteří proměnili Cinder v kyborga, něco skrývali. Něco cenného. Něco, kvůli čemu jsou někteří lidé ochotní zabíjet…


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10. července 2017

pondělí, července 10, 2017
16 komentářů štítky
Poctivě plním svou druhou knižní výzvu, ve které jsem si dala za cíl přečíst 70 knih, a právě jsem dosáhla šesté desítky, takže bych řekla, že se mi daří víc než dobře. Pojďme se tedy podívat na další desítku knih, co jsem v letošním roce přečetla.


51Halt v nebezpečí - John Flanagan (432 stran) - červen, čteno poprvé, 5/5
52. Císař Nihon-džinu 
- John Flanagan (474 stran) - červen, čteno poprvé, 4/5
53. Poušť v plamenech - Alwyn Hamilton (288 stran) - červen, čteno poprvé, 4/5
54. Ztracené příběhy - John Flanagan (408 stran) - červen, čteno poprvé, 5/5
55. Královská hraničářka - John Flanagan (456 stran) - červen, čteno poprvé, 4/5
56. Cinder - Marissa Meyer (400 stran) - červen, čteno poprvé, 5/5
57. Scarlet - Marissa Meyer (456 stran) - červen, čteno poprvé, 5/5
58. Cress Marissa Meyer (616 stran) - červen, čteno poprvé, 5/5
59. Nejkrásnější Marissa Meyer (192 stran) - červenec, čteno poprvé, 3/5
60. Winter Marissa Meyer (768 stran) - červenec, čteno poprvé, 5/5
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



9. července 2017

Název: Královská hraničářka
Autor: John Flanagan 
Žánr: Fantasy 
Díl: Hraničářův učeň #12
Počet stran: 456
Rok vydání: 2015 
Nakladatelství: Egmont 

Anotace: 
Když se Will stal členem hraničářského sboru, složil slavnostní přísahu. Teď se zdá, jako by pro něho nic neznamenala. Poté co byl jeho život rozvrácen strašlivou tragédií, nemyslí Will na nic jiného než na pomstu. Willovi znepokojení přátelé musejí najít způsob, jak ho odvrátit od temné cesty. S řešením přichází Halt: Will si vezme na starost učně. Všechny překvapí, koho Halt navrhuje – a je to žádost, kterou Will nemůže odmítnout. Výcvik vzdorovité a svéhlavé dospívající dívky je náročný. A když Will na jedné výpravě narazí na bandu zločinců, musí se rozhodnout, co je pro něho důležitější, zda dotáhnout do konce svou pomstu, nebo zachránit nevinné životy. V poslední knize série Hraničářův učeň je v sázce víc než kdy předtím. Je to Willova poslední výprava pro hraničářský sbor?


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This