18. února 2017

sobota, února 18, 2017
10 komentářů štítky

 Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i pořídila. Která to je? 
 
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



16. února 2017

Název: Fontána
Autor: Jonas Moström
Žánr: Thriller, Detektivka
Díl:
Nathalie Svensson #1
Počet stran: 304
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: XYZ 


Anotace: Psychiatrička Nathalie Svenssonová je konečně spokojená se svým životem. Po nedávném rozchodu si koupila vlastní malý byt v centru Stockholmu, ve kterém chce vést zajímavější život, než je život pracující svobodné matky v Uppsale. Jednou pozdě večer dostane textovku od známého herce Rickarda Ekengarda, s nímž před několika týdny strávila noc. Rickard ji chce znovu vidět a domluví si schůzku. Ale v momentě, kdy Nathalie přichází na místo setkání, Rickard Ekengard je chladnokrevně zastřelen a jeho tělo vhozeno do fontány. Nejen, že je to hrozná situace, ale Nathalie má navíc pocit, že se historie opakuje! Stejně tak zahynul před deseti lety Adam, láska jejího života. A případ nikdy nebyl vyřešen. Je to krutá hříčka osudu, nebo spolu vraždy souvisí? Nathalie se pustí do vyšetřování na vlastní pěst a obdrží výhružné zprávy. Zdá se, že pravda je ještě horší, než si vůbec kdy myslela…


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



14. února 2017

úterý, února 14, 2017
4 komentáře štítky

Volání sirény je většinou hodnoceno průměrně nebo až podprůměrně. Co se mě týče, já byla s touto dilogií spokojená. Pokud budete předem počítat s tím, že je to série pro mnohem mladší čtenáře kolem, dejme tomu, třinácti let, tak vás na ní nemá co zklamat. Mně se první díl právě s ohledem na to, že už nejsem cílová skupina čtenářů, moc líbil. S tím druhým už to sice bylo trošku horší, ale pořád jsem byla spokojená. Určitě jsem ráda, že mám sérii doma a už se moc těším, až ji budu moct půjčit sestřenkám, které se do cílovky pomalu ale jistě blíží. :)

1) Volání sirény: Prokletí - 2014 - přečteno a hodnoceno 4 hvězdičkami
2) Volání sirény: Pomsta - 2015 - přečteno a hodnoceno 3 hvězdičkami
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



12. února 2017

Název: Králové Clonmelu
Autor: John Flanagan 
Žánr: Fantasy 
Díl: Hraničářův učeň #8
Počet stran: 392
Rok vydání: 2014 
Nakladatelství: Egmont 

Anotace: Will je na každoročním hraničářském sněmu, ale Halt vyšetřuje záhadné události na západě. Když se konečně vrátí, přináší špatné zprávy. V Hibernii to vře. Lživá náboženská sekta, která si říká nezasvěcení, rozsévá zmatek a vyvolává vzpoury, a pět ze šesti hibernských království už bylo rozvráceno. Nyní je v ohrožení šesté, království Clonmel, a Halt, Will a Horác se vydají na cestu, aby v něm pomohli znovu nastolit pořádek. Budou jim na výpravě užitečná tajemství z Haltovy minulosti? Jeden hraničář obvykle dokáže zabránit vzpouře, ale tentokrát možná nebudou stačit ani dva...

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10. února 2017

pátek, února 10, 2017
14 komentářů štítky
Poctivě plním svou druhou knižní výzvu, ve které jsem si dala za cíl přečíst 70 knih a právě jsem dosáhla první desítky, takže bych řekla, že se mi daří dobře. Pojďme se tedy podívat na tu první desítku knih, co jsem v letošním roce přečetla.


01. Čtvrtý hrob pod nohama - Darynda Jones (376 stran) - leden, čteno poprvé, 5/5
02. Magie změny - Ilona Andrews (304 stran) - leden, čteno poprvé, 5/5
03. Mechanická princezna - Cassandra Clare (432 stran) - leden, čteno poprvé, 4/5
04. Slepí ptáci - Ursula Poznanski (360 stran) - leden, čteno poprvé, 4/5
05. Povídky malostranské - Jan Neruda (256 stran) - leden, čteno poprvé, 2/5
06. Druhá stříbrná kniha snů - Kerstin Gier (360 stran) - leden, čteno poprvé, 4/5
07. Čaroděj na severu - John Flanagan (312 stran) - leden, čteno poprvé, 5/5
08. Císařovy čepele - Brian Staveley (448 stran) leden, čteno poprvé, 5/5
09. Marťan - Andy Weir (344 stran) leden, čteno poprvé, 4/5
10. Ve stínu lípy - Svatopluk Čech (128 stran) - leden, čteno poprvé, 2/5
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8. února 2017

Název: Obléhání Macindawu
Autor: John Flanagan
Žánr: Fantasy
Díl: Hraničářův učeň #7 
Počet stran: 320 
Rok vydání: 2014 
Nakladatelství: Egmont 
 
Anotace: Kde najde Will v rozvráceném severním lénu bojovníky, které potřebuje, aby dobyl zpět hrad ovládaný sirem Kerenem a jeho tlupou zločinců a osvobodil Alyss ze zajetí? Za hranicemi se navíc shromažďují klany divokých Skotiů a chystají vpád do Araluenského království. Čas se krátí. Willova odvaha a vynalézavost - a příjezd dávného přítele - jsou to jediné, co může zabránit hrozící invazi a zachránit Alyss před děsivým osudem.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6. února 2017

pondělí, února 06, 2017
6 komentářů štítky

V této rubrice se nuji knihám, které byly zfilmovány nebo použity jako základ pro seriál. A jedná se samozřejmě o knihy, které jsem četla, a pochopitelně viděla i jejich zpracování.
Dneska jsem se rozhodla podívat na zoubek příběhu Marťan.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4. února 2017

Název: Císařovy čepele
Žánr: Fantasy
Díl: Kronika Netesaného trůnu #1
Počet stran: 448
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Fantom Print

Anotace: Kruh se uzavírá. Sázky jsou vysoko. A staré pravdy znovu ožijí… Císař byl zavražděn a ponechal Annurské císařství ve zmatku. Jeho potomci teď musejí pohřbít žal a připravit se k odhalení spiknutí. Císařova syna Valyna, který prochází výcvikem pro nejvražednější bojovou sílu říše, zastihne zpráva daleko za mořem. Očekává potíže, ale po několika „nehodách“ a po varování umírajícího vojáka si uvědomí, že je v nebezpečí i jeho život. Než však může podniknout jakoukoliv akci, musí přežít žoldnéřskou brutální závěrečnou iniciaci. Mezitím císařova dcera, ministryně Adare, pronásleduje otcova vraha přímo v sídelním městě. Dvorská politika jí může být osudnou, touží však po spravedlnosti. A Kaden, dědic říše, studuje ve vzdáleném klášteře. Tam nelítostným způsobem vyučují učedníci Prázdného boha a Kaden to musí zvládnout, aby získal jejich pradávnou moc. Když dorazí císařská delegace, umí už dost, aby dokázal vycítit zlé úmysly. Bude mu to však stačit k přežití, až se dají do pohybu dlouho skryté síly?


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This