31. prosince 2015

Název: Vyvolená bohy: Smrtící dotyk
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Vyvolená bohy #1
Počet stran: 256
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Fragment

Anotace: Twylla je dívka vyvolená bohy. Je zosobněním božské dcery a jako taková je zaslíbená princi. Za svoji výjimečnost ale draze platí: každý měsíc musí pozřít jed, a přinést tak důkaz o svém božském postavení. Její dotyk je však pro obyčejného člověka smrtící. Twylla proto není běžným členem královského dvora. Je královninou popravčí. Každý měsíc navštěvuje vězení a přikládá své ruce na ty, kteří jsou odsouzeni k smrti. Žije osaměle a izolovaně. Když ale nastoupí nový strážce, vše se změní. Spustí se kolotoč dvorských intrik, úkladů a vražd... Dokáže si dívka správně zvolit mezi královským snoubencem a přitažlivým, ale obyčejným smrtelníkem? Rozhodne se pro povinnost, nebo pro lásku?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



30. prosince 2015

středa, prosince 30, 2015
8 komentářů štítky
zdroj
Název: The big bang theory (Teorie velkého třesku)
Země původu: USA 
Roky vysílání: 2007 - ????
Domovská stanice: CBS 
Tvůrci: Chuck Lorre, Bill Prady
Žánr: Komedie, Sitcom  

Hlavní obsazení: Jim Parson (Sheldon Cooper), Johnny Galecki (Leonard Hofstadter), Kaley Cuoco (Penny), Simon Helberg (Howard Wolowitz), Kunal Nayyar (Rajesh 'Raj' Koothrappali), Melissa Rauch (Bernadette Rostenkowski), Mayim Bialik (Amy Farrah Fowler)  

Popis: Leonard a Sheldon pracují jako fyzici, kterým je realita mnohdy cizí. Někdo by je označil za šprty, i když v dnešní době je pro jejich osobnosti přesnější označení geek. Jejich svět je ovšem narušen s příchodem jejich nové sousedky Penny, která je jejich naprostým protikladem a je čímsi, co lze popsat jako obyčejná holka. Kdo by řekl, že časem se z nich stanou přátelé, kteří se od sebe vzájemně leccos přiučí. Kromě toho je tu ještě Raj, plachý astrofyzik s problémem mluvit s něžným pohlavním, a Howard, inženýr, jenž stále žije se svou matkou, která mu den co den ničí život. (zdroj: serialzone)  

Co na to já?
Po minulém seriálovém tipu Himym tu mám opět jeden z nejznámnějších seriálů
zdroj
současnosti. A zároveň i nejúspěšnějších, však už běží devátým rokem a desátý rok je už nějakou dobu potvrzený taky. Několik lidí si stěžuje, že kvalita upadá a že by to už měli ukončit, ale já s tím ani náhodou nesouhlasím. Podle mě je to pořád stejné vtipné, nebo alespoň já se při sledování stále směju jako šílená. Upřímně nechápu, jak někoho mohl bavit víc začátek. Souhlasím, že i začátek byl nesmírně vtipný, ale jak tam byli jen kluci s Penny, nebylo to ono. Když se k hlavnímu obsazení přidaly i zbývající holky (Bernadette a Amy) seriál úplně rozkvetl. Neskutečně to tam oživily a já je miluju! Doufám, že se tu s námi TBBT ještě hodně dlouho zdrží, protože v dnešní době není mnoho opravdu kvalitních a vtipných sitcomů, takže si jakýkoliv povedený užívám.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



29. prosince 2015

úterý, prosince 29, 2015
4 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  •  Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



28. prosince 2015

Název: Mechanický anděl
Žánr: Fantasy
Díl: Pekelné stroje #1
Počet stran: 368
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Yoli

Anotace: 1. díl nové trilogie od autorky Nástrojů smrti. Poté, co osiřelé Tesse Grayové zemře teta, která se o ni starala, vyplouvá dívka v dubnu roku 1878 z New Yorku do Londýna za svým bratrem Nathanielem. V přístavu na ni však nečeká Nate, nýbrž prapodivná dvojice žen, jimž se přezdívá Temné sestry. Uvězní ji v jejich domě a připravují ji pro záhadného Magistra, který ji chce získat. Při nezdařeném útěku Tessa zraní jednu ze služebných, ze které se vyklube podivná mechanická bytost. Záchrana přijde z nečekané strany – v Temném domě se objeví Will Herondale, jeden z lovců stínů… 


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



27. prosince 2015

neděle, prosince 27, 2015
12 komentářů štítky
Rozhodla jsem se pustit do nového projektu, se kterým přišla Elis z Knižního světa. Zalíbil se mi, takže jsem se ho prostě musela zúčastnit :) O co se jedná?

Jelikož žijeme v době, kdy se obrovské množství knih točí kolem milostných trojúhelníků, většina čtenářů si vybere svého favorita a nakonec se buď raduje spolu s hrdinou/kou, nebo si rve vlasy kvůli špatnému úsudku hlavní postavy. A proto je tu projekt Kdo s koho, kdy se do každého článku vyberou 2 až 3 knihy/série s milostným trojúhelníkem a autor článku se může do sytosti vypsat o svém favoritovi. Jak prosté, že? Jen pokud možno, snažte se nespoilerovat.

Tak se pojďme podívat, jaké trojúhelníky jsem si pro vás pro dnešek vybrala :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



26. prosince 2015

sobota, prosince 26, 2015
12 komentářů štítky
Jsem tu s dalším článkem do rubriky Top 5. Tentokrát jsem si zvolila pořadí svých nejoblíbenějších samostatně stojících knih, které nepatří do žádné série a nemají tudíž pokračování. Rozhodování pro mě bylo docela snadné, protože jsem zjistila, že čtu v drtivé většině právě ty série na pokračování, takže z těch pár samostatných knih nebyl ten výběr zase tak těžký. Ale zapřemýšlela jsem si stejně :)


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



25. prosince 2015

pátek, prosince 25, 2015
20 komentářů štítky
Ježura včera naděloval :) A já mám nesmírnou radost!!!

Jako první jsem si rozbalila První Stříbrnou knihu snů, kterou mi nadělil Knižíšek, takže moc děkuju, neznámý Ježíšku!

Dále to byla Cesta pod věčnou nocí, kterou mi na mou žádost koupil brácha. První díl jsem od něj dostala už k narozeninám.

Babička se strejdou se mi postarali o dokoupení série Drakie a poslední díl Labyrintu Vražedná léčba - už bych se do těch sérií fakt měla pustit! :D

A rodiče ještě ke knihovně, kterou mi dali o pár měsíců dopředu, přihodili Líbali jsme se a Učedníka. Do čeho se mám jen pustit první, proboha? :D

A co vy? Co jste dostali? Koukejte se mi do komentářů pochlubit! :)
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



24. prosince 2015

čtvrtek, prosince 24, 2015
10 komentářů štítky
Je 24. prosince! Vánoce! Vsadím se, že to jste ještě nikdo nezaznamenal, že? Kdo by to neprošvihnul? :D

Ježíšek se u nás stavil,
štědrý večer předem slavil,
dal nám všechny dárečky,
za skleničky vodečky.
Pak propil i saně,
zbyly mu jen prázdné dlaně,
pro Vás nechal přání:
Nadělte si sami!

Vám všem přeju samozřejmě krásné prožití vánočních svátků a šťastný vstup do Nového roku. Užijte si rodinnou pohodu a najděte pod stromečkem všechny knížky, jaké chcete :) Já se Vám se svými úlovky pochlubím hned zítra.
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



23. prosince 2015

Název: Střežená zóna
Žánr: Thriller, Sci-fi a fantasy
Počet stran: 344
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Alpress


Anotace: Číňané objevili dračí vejce miliony let ukrytá pod zemí. Tajně začnou budovat hypermoderní dračí ZOO a těsně před otevřením sezvou zahraniční vědce i novináře. Ti mají ohromující úspěch zvěstovat celému světu. Skupinka cizinců však zjistí, že dračí safari není tak bezpečné, jak ho čínská vláda chce prezentovat. Pak se rozpoutá peklo…





Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



22. prosince 2015

úterý, prosince 22, 2015
4 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  •  Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



21. prosince 2015

pondělí, prosince 21, 2015
6 komentářů štítky

Včera jsem se účastnila 24hodinového read-a-thonu, tak se pojďte podívat, jak jsem dopadla, a jestli jsem splnila všechny své cíle (haha :D).

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



20. prosince 2015

neděle, prosince 20, 2015
14 komentářů štítky

V pátek jsem si byla na poště vyzvednout balíček od nakladatelství CooBoo. Podruhé se mi podařilo vyhrát v jejich víkendovce :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



19. prosince 2015

sobota, prosince 19, 2015
2 komentáře štítky

Moje vánoční prázdniny se ponesou v duchu školy, rozhodla jsem se, že se hecnu a vypracuju si všechny zbývají maturitní okruhy do dějepisu, abych už měla alespoň jeden předmět z krku. I tak jsem ale věděla, že nějaké dny budu chtít věnovat i intenzivnímu čtení. A když přišla Terra s nápadem na zítřejší read-a-thon, neváhala jsem. Tak se pojďme podívat, co jsem si pro sebe na zítra naplánovala :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



18. prosince 2015

pátek, prosince 18, 2015
4 komentáře štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



17. prosince 2015

čtvrtek, prosince 17, 2015
14 komentářů štítky
zdroj
Název: How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku)
Země původu: USA 
Roky vysílání: 2005 - 2014
Domovská stanice: CBS
Tvůrci: Carter Bays, Craig Thomas
Žánr: Komedie, Romantický

Hlavní obsazení: Josh Radnor (Ted Mosby), Jason Segel (Marshall Eriksen), Alyson Hannigan (Lily Aldrin), Neil Patrick Harris (Barney Stinson), Cobie Smulders (Robin Scherbatsky), Bob Saget (hlas staršího Teda Mosbyho)

Popis: Seriál je koncipován jako vyprávění minulosti. Otec Ted (kterého jen slyšíme a nikdy nevidíme) povídá svým dvěma dětem příběh o tom, jak se seznámil s jejich matkou. My však nevíme, kdo jejich matkou je, takže nevíme, kam přesně děj směřuje. Ted je mladý architekt a spolu s ostatními kamarády (zamilovaný páreček Marshall a Lily, střelený Barney a později krásná Robin) prožívá spousty příhod (samozřejmě většinou vtipných), řeší životní problémy a zároveň je pořád svobodný a stále hledá tu pravou. (zdroj: serialzone)

Co na to já?
Pokud někdo neznáte Himym, tak fakt netuším, kde jste byli posledních deset let zalezlí :D
zdroj
Řekla bych, že tohle je jeden z nejznámnějších seriálů vůbec a já ho mám strašně moc ráda. Užívám si sitcomy s kratičkými epizodami, pokud jsou opravdu vtipné, a Himym je pro mě vtipné dost. První čtyři série jsem milovala, byla to pro mě jedna velká jízda a neustále jsem se smála. Pak úroveň seriálu trochu klesla, protože všechny dobré vtipy už scénáristi použili v předešlých řadách, ale i tak jsem se občas zasmála. V dalších seriích se tvůrci soustředili už spíše na vztahy postav, ale to mi kupodivu vůbec nevadilo. Líbilo se mi to pořád a vydržela jsem se seriálem do úplného konce. Ten mě ale bohužel zklamal. Kdyby poslední epizoda byla bez posledních pěti minut, byla bych spokojená, protože mi úplné zakončení vůbec nevyhovovalo. Seriál u mě tím poměrně klesnul, takže ho už nehodním 100%, jak jsem to dělávala dřív, ale stejně je to pořád vysoké číslo. Ráda se k seriálu vracím, když v televizi chytnu nějakou nadabovanou epizodu a navíc - je tam Barney!!! Jedna z nejúžasnějších postav celého seriálového vesmíru.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



16. prosince 2015

středa, prosince 16, 2015
16 komentářů štítky ,

Letos poprvé se budu účastnit knižní výzvy na rok 2016 z dílny Ells. Dlouho jsem přemýšlela nad tím, jaké číslo si zvolím, protože jsem v maturitním ročníku. Tím pádem budu mít první polovinu roku zatraceně komplikovanou a nabitou a nebudu mít na čtení tolik času, kolik bych chtěla. Ale pokud maturitu hezky zvládnu v termínu, měla bych mít několikaměsíční volno, než přijde na řadu vysoká, kde bych to mohla teoreticky dohnat :) Takže uvidím, jak se mi bude dařit.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



15. prosince 2015

úterý, prosince 15, 2015
4 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  •  Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



14. prosince 2015

pondělí, prosince 14, 2015
2 komentáře štítky
Jsem tu s dalším článkem do rubriky Top 5. Tentokrát jsem se rozhodla sestavit žebříček svých oblíbených knižních hrdinů, u kterých se nedá s jistotou říct, jestli jsou dobří nebo špatní. Skoro u všech je to většinou tak, že na začátku udělali několik špatných věcích, které nakonec odčinili tím, že se přidali na správnou stranu. A nebo na té správné straně byli od začátku, ale to jim nezabránilo udělat pár šlápot vedle, za které je někdo málem ugriloval. Takže se pojďme podívat na ty moje hodné zlobiváky či zlobivé svatoušky - každý podle své chuti :)


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



13. prosince 2015

neděle, prosince 13, 2015
22 komentářů štítky

 Včera mi PPL přivezlo další balíček. A musím říct, že zlatá Česká pošta. Moje zkušenosti s PPL jsou teda děsné. Byla bych úplně nejradši, kdyby mi už nic nepřiváželi, ale některá nakladatelství s nimi holt spolupracují :( Tento balíček byl ale zrovna od knihkupectví Martinus.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



12. prosince 2015

Název: Spirit Animals: Ledová past
Autor: Shannon Hale
Žánr: Fantasy, Pro děti
Díl: Spirit Animals #4
Počet stran: 184
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Fragment

Anotace: Na zasněženém, ledem pokrytém okraji světa, se začaly dít podivné věci. Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan míří přes celý Erdas a snaží se nelítostné dobyvatele zastavit. Jen oni čtyři a jejich legendární spirituální zvířata mají totiž moc zabránit nepříteli v šíření zla.
Při další výpravě na daleký sever narazí na podivnou vesnici. Je to překrásné místo zahalené rouškou tajemství a záhad. Odhalit pravdu o této osadě nebude snadné. Přátelům navíc dochází čas, neboť jejich pronásledovatelé jsou každým dnem blíž a blíž…



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10. prosince 2015

čtvrtek, prosince 10, 2015
12 komentářů štítky
Rozhodla jsem se pustit do nového projektu, se kterým přišla Elis z Knižního světa. Zalíbil se mi, takže jsem se ho prostě musela zúčastnit :) O co se jedná?

Jelikož žijeme v době, kdy se obrovské množství knih točí kolem milostných trojúhelníků, většina čtenářů si vybere svého favorita a nakonec se buď raduje spolu s hrdinou/kou, nebo si rve vlasy kvůli špatnému úsudku hlavní postavy. A proto je tu projekt Kdo s koho, kdy se do každého článku vyberou 2 až 3 knihy/série s milostným trojúhelníkem a autor článku se může do sytosti vypsat o svém favoritovi. Jak prosté, že? Jen pokud možno, snažte se nespoilerovat.

Tak se pojďme podívat, jaké trojúhelníky jsem si pro vás pro dnešek vybrala :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



9. prosince 2015

středa, prosince 09, 2015
12 komentářů štítky

 V posledních dnech mi dorazily dva balíček celkem se třemi knihami. Všechny knihy jsem obdržela na recenzi díky portálu Fantasya.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8. prosince 2015

úterý, prosince 08, 2015
4 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  •  Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



7. prosince 2015

pondělí, prosince 07, 2015
8 komentářů štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6. prosince 2015

Název: Třetí hrob přímo před nosem
Žánr: Urban fantasy
Díl: Charley Davidson #3
Počet stran: 392
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Beta

Anotace: Vstupte do bizarního světa „smrtky“ Charley Davidsonové, soukromé vyšetřovatelky z Nového Mexika specializující se na paranormální jevy. Zatímco Charley mluví s mrtvými, leje do sebe černé kafe po litrech, aby neusnula, protože kdykoli zavře oči, vidí Reyese Farrowa, Satanova syna. Jeho vzrušující zjev ji nenechá v klidu ani ve spaní! Navíc musí vyřešit případ nezvěstné manželky, poradit si s egocentrickým doktůrkem a vypořádat se s gangem motorkářů. 

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



5. prosince 2015

sobota, prosince 05, 2015
10 komentářů štítky
zdroj
Název: Blindspot 
Země původu: USA
Roky vysílání: 2015 - ????
Domovská stanice: NBC 
Tvůrce: Martin Gero, Greg Berlanti
Žánr: Drama, Krimi, Thriller, Mysteriózní

Hlavní obsazení: Jaimie Alexander (Jane Doe), Sullivan Stapleton (Kurt Weller), Audrey Esparza (Tasha Zapata), Rob Brown (Ergar Reed), Marianne Jean-Baptiste (Bethany Mayfair), Ukweli Roach (Dr. Borden), Ashley Johnson (Patterson) 

Popis: Obří mezinárodní zápletka vypukne ve chvíli, kdy se na Time Square objeví nádherná nahá neznámá žena. Ta má celé tělo pokryté záhadnými tetováními. Neví, kdo je, ani jak se tam dostala. Jen jedno je jasné: jméno agenta FBI Kurta Wellera, které se rýsuje na zádech této Jane Doe. Agent Weller a zbytek FBI si brzy uvědomí, že každé tetování na jejím těle je zločin, který je potřeba vyřešit. S každou stopou se dostávají blíž pravdě o identitě Jane. (zdroj: serialzone)

Co na to já?
Vzhledem k tomu, že letos maturuju, tak jsem si zakázala nabrat do svého watchlistu letošní
zdroj
seriálové novinky s tím, že se na ty, co mě zaujmou, podívám až v létě. Samozřejmě jsem to porušila, ale Blindspotu jsem prostě nedokázala odolat. A díky bohu za to, protože mě ten seriál neskutečně baví! Je to o neznámé ženě Jane Doe, která jednoho večera vyleze z obrovské tašky na Time Square s úplně celým potetovaným tělem a tak hlubokou amnézií, že si nepamatuje ani vlastní jméno. Všechna její tetování jsou čerstvá, takže je více než jasné, že jí to udělal někdo velmi nedávno a následně jí vymazal veškeré vzpomínky. Jediné tetoní, které dává na první pohled smysl, je to největší, které má Jane na zádech. Je to jméno agenta FBI Kurta Wellera, který tu ženu ovšem nezná a nemá tušení, proč mu ji někdo takovýmto způsobem poslal. Při pátrání FBI postupně zjišťuje, že všechna ta tetování mají skrytý význam a poukazují na těžké zločiny. Jane se proto připojuje k FBI, aby jim pomohla s luštěním, a oni jí zároveň pomáhají zjistit, kdo je a co se jí vlastně stalo. Je to opravdu vyníkající seriál, který mě neskutečně baví a jsem hodně zvědavá, kam tento příběh povede dál. Rozhodně vám ho doporučuju přinejmenším vyzkoušet. A btw: nikdy by mě nenapadlo, že to řeknu, ale ta tetování Jane nesmírně sluší! Vždycky jsem měla tetování ráda (jedno dokonce mám), ale nikdy jsem nefandila těm cvokům, co si takhle potetovali opravdu celé tělo. Nelíbí se mi to a já bych si to nenechala udělat ani za nic. Ovšem na Jane to vypadá fakt skvěle!


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4. prosince 2015

pátek, prosince 04, 2015
8 komentářů štítky
zdroj: readingicon.com
Listopad už je u konce a já vám přináším své nové přírůstky do knihovny. Jako obvykle z nich mám nesmírnou radost a neustále se na ně dívám, abych se ujistila, že jsou ty zlatíčka teď vážně moje. Zajímá vás, co je u mě nového?
 
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



3. prosince 2015

čtvrtek, prosince 03, 2015
8 komentářů štítky
V listopadu tady probíhala soutěž o jeden výtisk Sněží, sněží... Přihlásilo se vás téměř 50, což jsem opravdu nečekala. Byla to nádherná účast, ve kterou jsem ani nedoufala. Vlastně jsem nečekala ani polovinu. Celkem pět přihlášených jsem ale byla bohužel nucena vyřadit, protože mi buď odpověděli špatně na jednu z otázek, anebo nebyli přihlášení v mých pravidelných čtenářích, což ovšem bylo podmínkou.

Ale když jsem k tomu připočetla i bonusové vstupy těch, kteří soutěž někde sdíleli, dostala jsem se k číslu 53. Na jednu stranu jsem byla strašně moc ráda, že byl o soutěž takový zájem, na tu druhou mě zase mrzí, že můžu odměnit jen jednoho z vás.

Otázky byly hodně jednoduché, ale nakonec se ukázalo, že 15. otázka dala některým z vás opravdu zabrat. Takže abych odpověděla těm, co na to třeba nepřišli, můj nejoblíbenější knižní pár je Rose a Dimitrij.

Včera jsem všechny přihlášené napsala na papírky, hodila je do klobouku a pak losovala. A vítězem se stává...

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



2. prosince 2015

středa, prosince 02, 2015
8 komentářů štítky

V pondělí mi dorazil nový balíček s dvěma recenzními výtisk od Fragmentu.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



1. prosince 2015

úterý, prosince 01, 2015
2 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  •  Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



30. listopadu 2015

Název: Dívka ve vlaku
Žánr: Thriller
Počet stran: 328
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Ikar

Anotace: Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



29. listopadu 2015

neděle, listopadu 29, 2015
2 komentáře štítky

Už tu docela dost dlouho nebyl žádný TAG, takže jsem si dala tu práci a nějaký na internetu vyštrachala. Nakonec jsem se rozhodla pro Social Media Book Tag, který jsem našla na blogu Knihy v srdcích. Tak pojďme na to :)


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



28. listopadu 2015

sobota, listopadu 28, 2015
8 komentářů štítky
Rozhodla jsem se pustit do nového projektu, se kterým přišla Elis z Knižního světa. Zalíbil se mi, takže jsem se ho prostě musela zúčastnit :) O co se jedná?

Jelikož žijeme v době, kdy se obrovské množství knih točí kolem milostných trojúhelníků a většina čtenářů si vybere svého favorita, a nakonec se buď raduje spolu s hrdinou/kou, nebo si rve vlasy kvůli špatnému úsudku hlavní postavy. A proto je tu projekt Kdo s koho, kdy se do každého článku vyberou 3/2 knihy/série s milostným trojúhelníkem a autor článku se může dosytosti vypsat o svém favoritovi. Jak prosté, že? Jen pokud možno, snažte se nespoilerovat.

Tak se pojďme podívat, jaké trojúhelníky jsem si pro vás pro dnešek vybrala :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



27. listopadu 2015

pátek, listopadu 27, 2015
6 komentářů štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



26. listopadu 2015

čtvrtek, listopadu 26, 2015
6 komentářů štítky
zdroj
Název: The Night Shift (Noční směna)
Země původu: USA  
Roky vysílání: 2014 - ???? 
Domovská stanice: NBC
Tvůrce: Jeff Judah, Gabe Sachs 
Žánr: Drama, Komedie, Lékařský

Hlavní obsazení: Eoin Macken (TC Callahan), Jill Flint (Jordan Alexander), Ken Leung (Topher Zia), Brendan Fehr (Drew Alister), Freddy Rodríguez (Michael Ragosa), Jeananne Goossen (Krista), Robert Bailey Jr. (Paul), J.R. Lemon (Kenny), Daniella Alonso (Landry de la Cruz)

Popis: Vítejte na noční směně v nemocnici San Antonio Memorial, kde každou noc tým doktorů bojuje o životy svých pacientů. Patří mezi ně i TC Callahan, který trávil několik měsíců na Blízkém východě a až tady zjistil, že nejtěžší bitvy se odehrávají na domácím poli. On i další v jeho týmu ví, že občas nějaký ten kanadský žertík dokáže odlehčit mnohdy příliš napjatou situaci. Jenže teď je noční směna pod novým vedením. A nový šéf Michael Ragosa se mnohem víc než o pacient zajímá o to, kde by ušetřil. Ale TC nikdy ještě neslyšel pravidlo, co by se nedalo porušit a nikdy nepoznal osobu, které by se nemohl postavit. Když Ragosa chce válku, tak ji bude mít. A vypadá to, že ho nezastaví ani Ragosova nová pravá ruka Dr. Jordan Alexanderová, se kterou dříve TC chodil... (zdroj: serialzone)

Co na to já?
Abych byla upřímná, za normálních okolností bych o Night Shift jen maximálně zavadila
zdroj
pohledem a neměla bych zájem dozvědět se o seriálu víc, protože mě lékařské seriály moc neberou. Když jsem ovšem zjistila, že hlavní postavu hraje Eoin Macken, který hrál mnou milovaného Gwaina v Merlinovi, což je bezpochyby jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, musela jsem to zkusit. A nelituju. Eoin je ve své roli naprosto perfektní a navíc se nejedná o typické lékařské drama. Jako samozřejmě že v každém díle řeší několik případů a bojují o životy svých pacientů, ale je to jiné svým námětem. Tohle totiž není typická skupinka doktorů. Tihle pracují pouze noční směny a hlavně je jejich skupina složená hlavně z armádních lékařů, kteří si o dovolené jezdí zachraňovat životy vojáků do Afgánistánu a tak podobně. Tenhle seriál mě rozhodně baví a je takovou mou lékařskou výjimkou. Pokud máte seriály z prostředí nemocnic rádi, určitě do toho jděte, a pokud ne, určitě to vyzkoušejte, protože mě seriál chytnul i tak.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



25. listopadu 2015

středa, listopadu 25, 2015
8 komentářů štítky

Nový recenzní výtisk od Knihcentra.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



24. listopadu 2015

úterý, listopadu 24, 2015
2 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  •  Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



23. listopadu 2015

pondělí, listopadu 23, 2015
16 komentářů štítky
Jsem tu s dalším článkem do rubriky Top 5. Tentokrát jsem si zvolila pořadí těch nejotravnějších postav z knih. Bylo to pro mě opravdu hodně těžké, protože já mám tu smůlu, že mi téměř v každé knize leze nějaká postava na nervy, a to se potom vybírá špatně, když je vás seznam osin v zadku delší než Nil. Ale nakonec jsem po dlouhém přemýšlení přeci jenom vybrala těch pět nejhorších, u kterých jsem skřípala zuby hned, co se objevily na scéně. Jsem zvědavá, jestli se v některých postavách shodneme, nebo se mnou nebudete souhlasit :)


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



22. listopadu 2015

neděle, listopadu 22, 2015
8 komentářů štítky

 V pátek na mě doma čekal další balíček :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



21. listopadu 2015

sobota, listopadu 21, 2015
16 komentářů štítky
Rozhodla jsem se pustit do nového projektu, se kterým přišla Elis z Knižního světa. Zalíbil se mi, takže jsem se ho prostě musela zúčastnit :) O co se jedná?

Jelikož žijeme v době, kdy se obrovské množství knih točí kolem milostných trojúhelníků, většina čtenářů si vybere svého favorita a nakonec se buď raduje spolu s hrdinou/kou, nebo si rve vlasy kvůli špatnému úsudku hlavní postavy. A proto je tu projekt Kdo s koho, kdy se do každého článku vyberou 2 až 3 knihy/série s milostným trojúhelníkem a autor článku se může do sytosti vypsat o svém favoritovi. Jak prosté, že? Jen pokud možno, snažte se nespoilerovat.

Tak se pojďme podívat, jaké trojúhelníky jsem si pro vás pro dnešek vybrala :) 

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



20. listopadu 2015

Název: Druhý hrob nalevo
Žánr: Urban fantasy
Díl: Charley Davidson #2
Počet stran: 360
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: Beta

Anotace: Další originální „urban fantasy“, paranormální thriller, u něhož vám bude běhat mráz po zádech a zároveň se pořádně zasmějete. Humor je zapotřebí, protože když se stýkáte s nebožtíky, může vám to zkomplikovat život. Charley Davidsonová, kterou jsme poznali v Prvním hrobu napravo, je příležitostné soukromé očko a pracuje se zesnulými na plný úvazek. Tentokrát se snaží pomoct své nejlepší přítelkyni Cookie v hledání její nezvěstné kamarádky. A jako by toho nebylo dost, záhadný Reyes, „syn Satanův“, opustil své pozemské tělo a teď za Charley chodí jako duch. Je to nezbytné, protože jedině tak se podaří Charley ochránit před temnými démony, kteří jsou mnohem otravnější než mrtví lidé!

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



19. listopadu 2015

čtvrtek, listopadu 19, 2015
6 komentářů štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



18. listopadu 2015

středa, listopadu 18, 2015
6 komentářů štítky
zdroj
Název: Stalker 
Země původu: USA 
Roky vysílání: 2014 - 2015 
Domovská stanice: CBS 
Tvůrce: Kevin Williamson 
Žánr: Drama, Krimi, Mysteriózní

Hlavní obsazení: Maggie Q (Beth Davis), Dylan McDermott (Jack Larsen), Mariana Klaveno (Janice Lawrence), Victor Rasuk (Ben Caldwell), Elisabeth Rohm (Amanda Taylor), Erik Stocklin (Perry Whitley)


Popis: Zvláštní policejní jednotka v Los Angeles se zabývá řešením případů, které zahrnují stalking. Od mladíka, co se beznadějně zamiluje do dívky a začne ji pronásledovat, přes obtěžování a vyhrůžky přes internet, až po případy voyerství. Oddělení velí poručík Beth Davisová a k jejímu týmu se brzy přidává i nováček detektiv Jack Larsen přeřazený z newyorského oddělení vražd. (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Na seriál Stalker mě nalákala představitelka hlavní hrdinky Beth - Maggie Q, kterou mám opravdu hodně ráda už z dob seriálu Nikita, který je můj oblíbený. Když jsem se proto dozvěděla, že se Maggie po ukočení Nikity stěhuje do novinky CBS Stalker, byla jsem nadšená. Samotný seriál je totiž hodně akční, vzhledem k tématu poněkud strašidelný a taky docela nepředvídatelný. Nejedná se o jednu z těch kriminálek, kdy policie zachrání každého, protože tady se to případ od případu liší. Jednou oběti stalkingu pomůžou, podruhé už hledají jen jejího vraha, což seriálu dodává na uvěřitelnosti a poskytuje mu o to temnější a děsivější atmosféru. Přiznávám se, že mám tyto typy seriálů ráda, ale samořejmě jen v televizi, naživo bych to zažít v žádném případě nechtěla a nejeden případ, který musela tato zvláštní policejní jednotka řešit, mi naháněl husí kůži. A ještě strašidelnější a zajímavější to začalo být ve chvíli, kdy se ukázalo, že se tam jeden stalker zdrží na více epizod. Protože se jednalo o velice inteligentního a schopného chlapce, který si jako objekt zájmu vyhlédnul samotnou Beth - šéfovou této protistalkingové jednotky.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This