29. února 2016

pondělí, února 29, 2016
24 komentářů štítky
Knižní shrnutí jsem si čmajzla u Knižního světa.

Únor je u konce a já jsem tu s dalším Knižním shrnutím, kde pěkně shrnu, jaké knihy jsem to vlastně v posledním měsíci přečetla a jak si u mě jednotlivé knihy stály. Tak pojďme na to. :) 

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



28. února 2016

neděle, února 28, 2016
20 komentářů štítky
zdroj: readingicon.com
Únor už je u konce a já vám přináším své nové přírůstky do knihovny. Jako obvykle z nich mám nesmírnou radost a neustále se na ně dívám, abych se ujistila, že jsou ty zlatíčka teď vážně moje. Zajímá vás, co je u mě nového?


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



27. února 2016

Název: Půlnoční koruna
Žánr: Fantasy
Díl: Skleněný trůn #2
Počet stran: 400
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její živit rozmetá na kousky.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



26. února 2016

pátek, února 26, 2016
24 komentářů štítky

Dorazil mi balíček s novým recenzním výtiskem, na který se opravdu hodně těším.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



25. února 2016

čtvrtek, února 25, 2016
10 komentářů štítky
zdroj
Název: Fear the Walking Dead (Živí mrtví: Počátek konce) 
Země původu: USA
Roky vysílání: 2015 - ????
Domovská stanice: AMC 
Tvůrci: Dave Erickson, Robert Kirkman
Žánr: Drama, Horor, Postapokalyptický 

Hlavní obsazení: Cliff Curtis (Travis Manawa), Kim Dickens (Madison Clark), Frank Dillane (Nick Clark), Alycia Debnam Carey (Alicia Clark), Lorenzo James Henrie (Chris Manawa), Elizabeth Rodriguez (Liza Ortiz), Colman Domingo (Strand), Mercedes Mason (Ofelia Salazar), Rubén Blades (Daniel Salazar)

Popis:
Spin-off seriálu The Walking Dead. Příběh je zasazen do Los Angeles a točí se okolo nových postav a dějových linek. Vidíme, jak vypadá zombie apokalypsa v jiných částech země a jak se svět proměnil. (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Pro ty, co sledují a milují seriál The Walking Dead (jako já), byl od začátku tento spin-off jasnou volbou. Hodně jsem se na něj těšila, protože mě zombíci dost chytli a byla jsem zvědavá, jak si tvůrci pohrají s propuknutím apokalypsy. V původním seriálu se hlavní postava - Rick - probrala v nemocnici ve chvíli, kdy to už venku bylo zamořené mrtvými, takže jsme nemohli sledovat, jak se s tím lidi vypořádávali hned po propuknutí. Teď je tomu jinak. Jsme na úplném začátku a v úplně jiném městě. Hodně lidí si na tento seriál docela stěžuje s tím, že je to nuda, ale mně se líbí. Jasně, není to tak akční jako TWD, ale věřím, že to postupem času přijde. Však jsme na začátku, lidi ještě neví, jak se k živým mrtvým chovat, proto seriál zatím připomíná spíš rodinné drama než boj o přežití. Jsem si ale jistá, že se to později změní. A navíc Frank Dillane, co hraje Nicka? Sakra, ten kluk je pan herec! Opravdu, jeho herecké umění je něco. Toho napůl šíleného feťáka mu naprosto žeru. Už jenom kvůli němu se vyplatí seriál sledovat.
 

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



24. února 2016

Název: Stínem políbená
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Vampýrská akademie #3
Počet stran: 328
Rok vydání: 2014
Nakladatelství: Domino

Anotace: Vlády se ujímá jaro a Rose Hathawayová by se měla připravovat na maturitní zkoušku. Jenže od nedávného smrtícího souboje se Strigoji se necítí zrovna nejlépe. Trpí nočními můrami, duši jí zaplavuje temný smutek a předznamenává cosi zlověstného. Rose dobře ví, že jí není dovoleno milovat jiného strážce. Že musí především chránit Lissu, poslední princeznu z rodu Dragomirů. Jenže když přijde na krásného Dimitrije Belikova, některá pravidla se prostě musí porušit! Rose své nejlepší kamarádce Lisse lže o svém vztahu k Dimitrijovi, ale jejich přátelství se nyní ocitá v ještě větším ohrožení než kdy předtím. Nesmrtelní vampýři se chtějí pomstít za to, co jim Rose nedávno provedla. Ve strašlivé bitvě, která předčí i nejhorší noční můru, se Rose bude muset rozhodnout mezi dvěma lidmi, na nichž jí záleží nejvíc. Bude ale její volba znamenat, že přežije jen jeden z nich? A pokud ano, bude to Lissa, nebo milovaný Dimitrij?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



23. února 2016

úterý, února 23, 2016
10 komentářů štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



22. února 2016

Název: Spirit Animals: Zrádné vody
Žánr: Fantasy, Pro děti
Díl: Spirit Animals #5
Počet stran: 168
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Fragment

Anotace: Ostrovní země vypadá jako ráj na zemi. Přestože je zalitá sluncem, další cesta se zdá být zahalená stíny. Při pátrání po talismanech, které nesmějí padnout do rukou nepřátel, už Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan procestovali celý svět. Na každé výpravě je však jejich pronásledovatelé dostihli, jako by věděli, kde je najít. Nyní se přátelé dozvídají proč. Mají mezi sebou zrádce…



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



21. února 2016

neděle, února 21, 2016
18 komentářů štítky
Jsem tu s dalším článkem do rubriky Top 5. Tentokrát jsem si zvolila pořadí svých nejoblíbenějších českých obálek. Byl to pro mě hotový horor, protože existuje neskutečně velké množství krásných obálek, že jsem zkrátka nevěděla, jaké vybrat. Nakonec jsem nějaký ten žebříček přeci jenom sestavila, ale berte ho s rezervou, protože je dost možné, že jsem na nějaké ještě hezčí obálky prostě zapomněla. Každopádně všechny, co se tu v  konečném výsledku objevily, mi připadají naprosto nádherné.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



20. února 2016

sobota, února 20, 2016
8 komentářů štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



19. února 2016

Název: OTKA - Ošklivá tlustá kamarádka
Žánr: Young adult
Počet stran: 288
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Sedmnáctiletá Bianca Piperová je cynická a loajální a zdaleka si nemyslí, že je mezi svými kamarádkami ta nejkrásnější. Je taky moc chytrá na to, aby skočila na lep sladkým řečičkám školního hezouna Wesleyho Rushe. Bianca ho vlastně nenávidí. A když jí dá tu nepěknou přezdívku, vychrstne mu colu přímo do obličeje. Ale doma to teď nestojí za nic a Bianca touží po rozptýlení. Což dopadne tak, že Wesleyho políbí. A co hůř, líbí se jí to! Při pokusu se z toho nějak vykroutit se z ní a jejího úhlavního nepřítele stanou „kamarádi s výhodami“. Což se samozřejmě brutálně nevydaří. Wesley neumí moc naslouchat a jeho život taky stojí za starou belu. A Bianca si s hrůzou uvědomí, že do kluka, kterého nenáviděla, začíná být trochu zamilovaná.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



18. února 2016

čtvrtek, února 18, 2016
14 komentářů štítky

Možná si vzpomínáte, že jsem tu před několika měsíci (asi v září, pokud si správně pamatuju) měla článek o knižním swapu s Niky. A teď přišel ten čas, kdy jsme si to zopakovaly a mně opět dorazil pořádně knižní balíček. Dokonce fialově zabelený, moje milovaná barvička! :D

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



17. února 2016

středa, února 17, 2016
8 komentářů štítky
  
Poslední dobou je to tu samý unboxing, ale já za to nemůžu, že mi všechny ty balíčky chodí ve stejnou dobu! :D

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



16. února 2016

úterý, února 16, 2016
2 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



15. února 2016

pondělí, února 15, 2016
16 komentářů štítky

 Mám doma další balíček s knihou, na kterou jsem se opravdu hodně těšila!

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



14. února 2016

Název: Mrazivý polibek
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Vampýrská akademie #2
Počet stran: 264
Rok vydání: 2014
Nakladatelství: Domino

Anotace: Rose Hathawayová se topí v problémech. Její úžasný učitel Dimitrij jako by ji přehlížel, Mason ji naopak zavaluje milostnými návrhy, které ona nechce přijmout, a navíc nedaleko Akademie zaútočili smrtonosní Strigojové! Škola je plná strážců, přijíždí dokonce i Rosina matka Janine. Nic z toho však nestačí, a tak se studenti i profesoři vydávají na vánoční prázdniny do Idaha, kde snad budou v bezpečí. V luxusním horském středisku mají všechno, na co si vzpomenou. Chybí jen to nejdůležitější – jistota, že je Strigojové nenajdou a nezničí. Tři studenti se proto vydávají pronásledovat Strigoje, aby s nimi svedli konečný a vítězný souboj. Když se to dozví Rose, vyrazí za nimi, aby jim pomohla. Nemá ale nejmenší tušení, že se ocitla v takovém nebezpečí, jaké si do té doby ani neuměla představit. A jediným jejím ochráncem je Christian...

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



13. února 2016

sobota, února 13, 2016
18 komentářů štítky

Dorazil mi nový recenzák, na který jsem opravdu hodně zvědavá. Tentokrát od nakladatelství Host.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



12. února 2016

pátek, února 12, 2016
14 komentářů štítky
Poctivě plním svou úplně první výzvu. Na letošní rok jsem si dala za úkol přečíst 60 knih, ale už teď si jsem téměř jistá, že to překonám. První desítku mám už hotovou a v té druhé jsem už téměř v polovině. Nevím, jak to dělám, ale prostě se mi začalo v tom čtení nějak dařit. Asi se zlepšuju nebo co. :D Teď už se ale pojďme podívat na těch prvních deset knih, jaké jsem v letošním roce přečetla.


01. Líbali jsme se - David Levithan (196 stran) - leden, čteno poprvé, 5/5
02. Město ze skla - Cassandra Clare (480 stran) - leden, re-reading, 5/5
03. První stříbrná kniha snů - Kerstin Gier (352 stran) - leden, čteno poprvé, 4/5
04. Hádův chrám - Rick Riordan (556 stran) - leden, čteno poprvé, 5/5
05. Napoleon Bonaparte - Susanne Rebscher (30 stran) - leden, čteno poprvé, 4/5
06. Krev polobohů - Rick Riordan (468 stran) - leden, čteno poprvé, 5/5
07. Půlnoční výprodej - Seanan McGuire (240 stran) - leden, čteno poprvé, 4/5
08. Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala - J. Rice, L. Tait (376 stran) - leden, čteno poprvé, 4/5
09. Stařec a moře - Ernest Hemingway (112 stran) - únor, čteno poprvé, 2/5
10. První - Kiera Cass (278 stran) - únor, čteno poprvé, 4/5
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



11. února 2016

čtvrtek, února 11, 2016
14 komentářů štítky

 Nové recenzení výtisky od Fragmentu jsou doma! :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10. února 2016

středa, února 10, 2016
8 komentářů štítky
Rozhodla jsem se pustit do nového projektu, se kterým přišla Elis z Knižního světa. Zalíbil se mi, takže jsem se ho prostě musela zúčastnit :) O co se jedná?

Jelikož žijeme v době, kdy se obrovské množství knih točí kolem milostných trojúhelníků, většina čtenářů si vybere svého favorita a nakonec se buď raduje spolu s hrdinou/kou, nebo si rve vlasy kvůli špatnému úsudku hlavní postavy. A proto je tu projekt Kdo s koho, kdy se do každého článku vyberou 2 až 3 knihy/série s milostným trojúhelníkem a autor článku se může do sytosti vypsat o svém favoritovi. Jak prosté, že? Jen pokud možno, snažte se nespoilerovat.

Tak se pojďme podívat, jaké trojúhelníky jsem si pro vás pro dnešek vybrala :)


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



9. února 2016

úterý, února 09, 2016
6 komentářů štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?
  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  •  Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8. února 2016

Název: Vampýrská akademie
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Vampýrská akademie #1
Počet stran: 280
Rok vydání: 2014
Nakladatelství: Domino

Anotace: Zkuste si představit, že jste na útěku před někým, o kom ani nevíte, co je zač. Musíte se starat nejen o sebe, ale především ochraňovat svou nejlepší kamarádku. A hlavně být neustále ve střehu. Přesně takový je život Rose Hathawayové, svérázné dhampýrky, která se nikdy s ničím moc nepáře. Dva roky se skrývala společně s Lissou Dragomirovou, ale teď si pro ně přišli Strážci z Akademie svatého Vladimíra, aby je odvedli zpátky do školy. Lissa je totiž členkou královského rodu Morojů a jako taková je velice důležitá. Rose s Lissou se tedy musí nedobrovolně vrátit tam, kde všechno začalo, a dále hrát hru, ve které jde o život. Ani uvnitř železných bran Akademie totiž není bezpečno. Budou muset najít způsob, jak čelit pokušení zakázaných lásek a zároveň nepolevit v ostražitosti, aby zlí Strigojové neproměnili Lissu v jednu z nich… A abychom nezapomněli: Taky musí zvládnout školu, i když i ta jim občas pije krev.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



7. února 2016

Název: První
Autor: Kiera Cass
Žánr: Dystopie, Young adult
Díl: Selekce #3
Počet stran: 280
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Nastal čas korunovat vítězku! Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah srdci prince Maxona, natož královské koruny. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat. 




Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6. února 2016

sobota, února 06, 2016
10 komentářů štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



5. února 2016

Název: Stařec a moře
Žánr: Novela
Počet stran: 112
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Odeon


Anotace: Ernest Hemingway obdržel Nobelovu cenu „za mistrovství v umění vyprávět, naposledy prokázané v díle Stařec a moře, a za to, jak ovlivnil literární styl své doby.“ Hemingwayova novela se brzy po svém prvním vydání roku 1952 stala jedním ze zásadních děl moderní americké prózy. Z příběhu rybáře, jenž se v nevelkém člunu pouští do zápasu s obrovským marlínem a potom do posledních sil bojuje s přesilou žraloků, kteří napadnou jeho úlovek, dokázal spisovatel na malém prostoru vytvořit existenciální drama o hrdinství, vůli a vnitřní síle.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4. února 2016

čtvrtek, února 04, 2016
10 komentářů štítky

 V úterý jsem si ze zásilkovny vyzvedávala balíček z Buxu. Miluju jejich výprodeje! :3

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



3. února 2016

středa, února 03, 2016
14 komentářů štítky
Knižní shrnutí jsem si čmajzla u Knižního světa.

Leden je u konce a já se rozhodla počátkem nového roku začít s Knižními shrnutími, kde pěkně shrnu, jaké knihy jsem to vlastně v posledním měsíci přečetla a jak si u mě jednotlivé knihy stály. Tak pojďme na to. :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



2. února 2016

úterý, února 02, 2016
2 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  •  Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



1. února 2016

Název: Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala
Žánr: Romance
Počet stran: 376
Rok vydání: 2015
Nakladatelství:
Jota

Anotace: Všichni si pamatují svou první lásku. A Holly si rozhodně pamatuje Alexe, přestože tehdy na gymplu své skutečné city z nejistoty maskovala přátelstvím. Navíc pak usoudila, že láska není o tom, abyste skočili po prvním hezkém klukovi, který se vám namane, a ani pubertální sny o cestování se nutně nemusí splnit. Pak se odstěhovala do Londýna a začala pracovat jako sekretářka. I když je fakt, že si není až tak jistá, jestli tajné milostné schůzky se šéfem jsou zrovna to pravé. Ale co když ty středoškolské city úplně nevychladly? Alex se hodlá naplno věnovat svému vysněnému povolání. Rozhodl se pro nový začátek ve velkoměstě a je si téměř jistý, že přestěhování do Londýna nemá vůbec nic společného s Holly, jeho bývalou tajnou láskou. Téměř. Jak člověk pozná, že to takhle mělo být…, nebo že tohle se vlastně nikdy nemělo stát? Je možné, aby mezi mužem a ženou existovalo čisté přátelství? Anebo platí, že kamarád taky rád? Ohromně vtipné a pozitivní vyprávění o první lásce, druhých šancích a všech těch věcech okolo. Dokonalá četba pro fanoušky romantických komedií jako Láska nebeská, Notting Hill a Deník Bridget Jonesové. 

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This