4. ledna 2017

Název: Pasažérka
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Pasažérka #1
Počet stran: 408
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Ztratila vše, co znala a milovala… Etta se proto vydává do neznámé země, kde se seznámí s Nicholasem, který uniká z dosahu mocného rodu v Koloniích. Navíc jí začnou pronásledovat agenti usilující o její život. Etta tak zjistí, že zdědila zvláštní schopnosti, o kterých nikdy neslyšela. Aby ochránila své tajemství i svůj život, bude muset cestovat nejen mnoho mil od domova, ale i do minulosti… Nepřátelské rody se ale nevzdávají a chtějí její moc!


Recenze napsána pro ČBDB, kde si ji taky můžete přečíst.


Úryvek:
Nicholasovo charisma ale ještě převyšovalo jeho urostlé tělo. Když se postavil vedle ní, cítila Etta teplo, jako by ji zase zachumlal do kabátu. 
„Máte pevný postoj,“ vysvětlil nakonec a zvedl oči. „Než doplujeme do přístavu, bude z vás mořský vlk.“ 
„O tom bych pochybovala.“ Etta sledovala jeho pohled až k hlavnímu stožáru, kde se nějaký muž procházel po ráhně? Odpoledne si všimla, jak námořníci se šikovností pavouků šplhají do lanoví, ale žádný z nich se nedostal tak vysoko, aby nerozeznala rysy v jeho tváři. Viděla jen bledou šmouhu na rozprostřené dece hvězd. Z toho pohledu se jí zatočila hlava. 
„Jak se dostane dolů?“ zeptala se Etta a ani si nevšimla, že se zoufale drží Nicholasovy paže. Když si to uvědomila, ztichla stejně jako Nicholas, který jí odpověděl mělkým nádechem. Vlna kabátu ji jemně škrábala do prstů a ten pocit přetrvával ještě chvilku poté, co se ho pustila a udělala krok dozadu. 
„On to zvládne, nebojte se,“ řekl Nicholas jemně. „Šplháme do lanoví od chlapeckých let. Zvedá se vítr, a tak Marsden musí skasat plachty. Když tak zmenší jejich plochu, loď bude stabilnější.“ 
Kývla, zatímco si nervózně pohrávala s lemem rukávů, aby si trochu ulevila od jejich svírání. Řekl to tak samozřejmě, jak by Etta někomu vyprávěla o někom, kdo lezl v Central Parku po stromech.



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4 komentáře:

  1. Nic protí CooBoo, ale knihy od nich moc nečtu, přeci jen je to nakladatelství pro YA a zatím se mi žádná kniha moc nelíbila. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, vydávají čistě jen YA, takže pokud tento žánr nečteš, tak si tam nevybereš. Já tento žánr zatím ještě čtu, ale už na sobě taky začínám sledovat, že se víc a víc kloním k dospělejším žánrům. :D

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Mě zajímala taky, ale nakonec mě spíš zklamala. Každopádně pokud budeš počítat s tím, že je to spíš romantika, mohlo by se ti to líbit. :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)