10. srpna 2016

Název: Rockové sólo
Autor: Kylie Scott
Žánr: Román pro ženy
Díl: Stage Dive #2
Počet stran: 320
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Baronet

Anotace: Co uděláte, když si zrovna potřebujete vylepšit image? Najdete si slušnou a hezkou dívku, z níž uděláte svou snoubenku. O bubeníkovi oblíbené rockové skupiny Stage Dive Malu Ericsonovi se v poslední době v novinách nepíše zrovna lichotivě, a zdá se, že nejlepším řešením je usadit se a najít si vhodnou přítelkyni. Aspoň na nějakou dobu, aby utichly pomluvy. Jenže to by nesměl potkat tu pravou… Když se Anne vydá na večírek se svými přáteli, netuší, že se tu setká s idolem, jehož plakáty měla v mládí vylepené po zdech pokojíčku. A už vůbec nečeká, že by se s ní tenhle sexy kluk začal bavit – natož aby jí pomohl vyřešit problém, do něhož se ne vlastní vinou dostala. Nápad, že bude hrát roli jeho nové přítelkyně a snoubenky, se jí zdá docela zábavný. I když ví, že trávit čas ve společnosti sexy bubeníka, který obráží jeden bouřlivý a divoký večírek za druhým, nemůže skončit dobře! Jejich nespoutané rockové sólo, které jim život nabízí, je plné zvratů – jednou nahoře, podruhé dole. Podaří se jim ustát všechny nástrahy, které jim okolní svět připraví?

Recenze: 
Anne Rollinsová je teprve dvaadvacetiletá dívka, která ze svého platu knihkupce živí sebe a zároveň i platí studium vysoké školy své mladší sestře Lizzie. Peněženku proto neměla nikdy naditou, ale s odřenýma ušima to zvládala. Když ale jednoho dne přijde do bytu a ten najde poloprázdný, ocitne se v pořádném průšvihu. Její nejlepší kamarádka a spolubydlící jí totiž dlužila spoustu peněz, a místo aby jí je splatila, se raději potají vypařila beze stopy a vzala si s sebou i většinu nábytku. Anne ví, že sama svůj byt nikdy neutáhne a tak je připravená se vystěhovat, protože pomáhat své mladší sestře by v životě nepřestala.

Když se ji její sousedi Lauren s Natem rozhodnou rozptýlit a vytáhnou ji na večírek, Anne ani zdaleka netuší, co ji čeká. Seznámí se tam totiž s Malem Ericsonem, bubeníkem světoznámé rockové skupiny Stage Dive, který se stane řešením všech jejích problémů. Náhodou vyslechne její telefonní hovor s kamarádem, díky čemuž se o Anniných finančních potížích dozví, a rozhodne se toho využít. Nabídne jí, že se k ní nastěhuje a zaplatí nájem na několik měsíců dopředu, pokud mu prokáže protislužbu.

zdroj
O Malovi se totiž v tisku vzhledem k jeho milostným aférám nepíše zrovna lichotivě, a to co zrovna teď zoufale potřebuje, je udělat dobrý dojem. A najít si obyčejnou milou dívku, která by po nějakou dobu na veřejnosti předstírala, že je jeho stálou přítelkyní, aby se zdálo, že se konečně vybouřil a usadil, je podle něj geniální nápad. No, a protože Anne opravdu potřebuje pomoc a role falešné přítelkyně jí vlastně připadá zábavná, souhlasí. 

Rockové sólo je druhým dílem série a pokračováním Rockové hvězdy. A co jsem zatím tak četla za komentáře a recenze, všechny se shodují v jedné věci: První díl byl lepší. V mém případě je to naopak. U Rockové hvězdy jsem měla velký problém s chybějící charakteristikou a stěžovala jsem si, že místo toho, aby autorka dala postavám nějaké vlastnosti, podle kterých bych si je mohla představit, radši popisuje jejich postelové scény. Rockové sólo je na úplně stejný způsob, ale trochu charakteristiky jsem tam přeci jenom našla. Nešlo sice o nic závratného, ale alespoň mlžnou představu o jejich osobnostech jsem si vytvořit zvládla. Možná právě proto mi byli oba hrdinové sympatičtější než Ev a David z Rockové hvězdy.

Co se týče hlavní dějové linie, je to přesně to samé jako u předešlého dílu. Během pár hodin se do sebe hlavní představitelé zamilují a je z toho láska až za hrob, takže jsem opět skřípala zuby nad tou nepravděpodobností. Postavy se velmi často chovali naprosto nelogicky, až jsem zmateně vrtěla hlavou. V jednu chvíli o něčem mluví, v té druhé najednou přijde replika, která nemá s předchozí konverzací absolutně nic společného a vy vůbec nechápete, jak k ní vlastně došlo.

Tato rocková série je opravdu silně nenáročné čtení, u kterého si dobře odpočinete, ale i když jsem knihu už předem brala jako oddechovku, moc jsem si přála, aby autorka alespoň občas použila nějaké trošku složitější souvětí. Ale tak to holt bývá se všemi erotickými romány, takže jsem se opět utvrdila v tom, že tenhle žánr není nic pro mě. Na čtení zkrátka potřebuju něco víc.

Shrnu to tedy velmi prostě: Pokud se vám první díl líbil a sedli jste si s autorčiným stylem, určitě se pusťte i do pokračování, protože je na stejné brdo jako ten předcházející, takže byste měli být spokojení. Ale pokud jste Rockovou hvězdou nadšeni nebyli, velmi pravděpodobně se nic nezmění, protože se Kylie Scott drží svých již zajetých kolejí. Já osobně si nejsem ještě jistá, jestli budu v sérii pokračovat, ale aktuálně se mě drží spíš myšlenka na to, že další díly už číst nebudu. Sice u mě nebyly knihy úplným propadákem, však je taky hodnotím třemi hvězdičkami, ale číst sérii o celkem čtyřech (pro mě) průměrných knihách se mi moc nechce.

Úryvek:
„Úžasný,“ zamumlal Mal. Zvrátil hlavu a zavřel oči… a zakřičel: „MILUJU TĚ, ANNE!“
Překvapeně jsem nadskočila. „Panebože.“
„MILUJU TĚ.“
David se na mě jen podíval a obočí mu vylétlo nahoru.
Tedy, ten je fakt namol,“ prohlásila jsem a David se pousmál. Nejlepší prostě bude tenhle jeho citový výlev naprosto ignorovat.
„KURVA, STRAŠNĚ TĚ MILUJU, ANNE.“
„Jo, my víme. Ale už konečně zavři klapačku.“ David se pokusil ho plácnout přes pusu.
„AAAAAAANNNNNE!“ Připadalo mi, jako by moje jméno zavyl vlk. Konec jména se vytratil do ticha, jak mu David zakryl pusu. Pak se ozvalo už jen tlumené zavrčení.
„Kurva!“ vykřikl David. „Ten hajzl mě kousl.“
„Moji lásku nikdo neumlčí!“
Snažila jsem se, abych se nerozesmála.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji knihkupectví Arara.
 Knihu si můžete zakoupit v jejich e-shopu.

http://www.arara.cz/t/home.php


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4 komentáře:

  1. Pěkná recenze :) Na tenhle díl se těším, protože Mala jsem si v předchozím díle oblíbila :) Jen tedy vážně netuším, kdy se ke knize dostanu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mi dovol, abych tě varovala :D Mně se Mal v prvním díle taky líbil a ve druhém nebyl špatný, ale ani zdaleka to nebyl ten samý Mal jako v Rockové hvězdě. Choval se úplně jinak :/

      Vymazat
  2. Tahle série mě moc neláká, nemám moc ráda sprosté výrazy v knihách (mimo těch okamžiků, kam to prostě patří - když to člověk slyší od drsných chlapů nebo od Caleany :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by se ti takhle série nelíbila, no. Tam chlapi mluví sprostě docela často :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)