14. července 2016

Název: Rocková hvězda
Autor: Kylie Scott
Žánr: Román pro ženy
Díl: Stage Dive #1
Počet stran: 328
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Baronet

Anotace: Dovedete si představit, že odjedete oslavit jednadvacáté narozeniny do Las Vegas a probudíte se vedle úžasného, do půli těla vysvlečeného chlapa a na prsteníčku se vám blyští diamantový prsten? Tak přesně tohle se stalo Evelyn… Problém je, že si nemůže vzpomenout, co se vlastně stalo. Když zjistí, že se během divokého večírku provdala za úplně cizího kluka, vyděsí se. Nepřeje si nic jiného, než tohle šílené manželství anulovat, jenže to by jejím manželem nesměl být David, kytarista oblíbené rockové skupiny Stage Dive. Evelyn se tak ocitá v hledáčku fotoaparátů novinářů a davy rozhořčených fanynek ji nenechají chvíli v klidu. Být manželkou nejpopulárnější rockové hvězdy totiž znamená vydat se na pěkně divokou jízdu, jakou jim život připravil…

Recenze: 
Oslava jednadvacátých narozenin spolu s nejlepší kamarádkou ve Vegas zní pěkně šíleně, zvlášť pokud jste normálně nesmělí a opatrní. Evelyn, hlavní hrdinka příběhu, přesně taková je. Chtěla obyčejnou malou oslavu v Portlandu, ale nakonec podlehla společenským tlakům a kývla na pořádnou jízdu s litry alkoholu. Že to opravdu neměla dělat, zjistí hned ráno. Probudí se na podlaze v hotelové koupelně, je jí neskutečně zle a nad ní stojí zcela neznámý muž – za kterého se během svého opileckého řádění stihla vdát.

A to, že si svého manžela absolutně nepamatuje, není ani zdaleka to nejhorší. Její muž je totiž David Ferris, kytarista světoznámé rockové skupiny Stage Dive, takže jejich unáhlená svatba rozhodně nezůstane tajemstvím dlouho. Z Evelyn se přes noc stane světoznámá celebrita a paparazzi ji pronásledují na každém kroku. A David si ještě ke všemu na rozdíl od ní celou svatební noc pamatuje, takže se teď cítí hrozně, když ví, že Evelyn na svatbu kývla pouze kvůli vysoké hladině alkoholu v krvi.

zdroj
Dvojice okamžitě začne plánovat rozvod, ale nebyl by to román pro ženy, kdyby k tomu skutečně došlo. Po chvilce se Evelyn rozhodne dát svému manželství druhou šanci a znovu se s Davidem seznámit. A tak je bez pořádného nádechu vhozena do světa rocku a celebrit a musí se opravdu hodně snažit, aby to ustála. 

Rocková hvězda mě lákala proto, že vypadala jako milá a vtipná oddechovka, která by se mi teď v létě měla číst jedna radost. Nečekala jsem od ní žádný promyšlený hluboký příběh, chtěla jsem se prostě jen pobavit a odpočinout si, což se mi splnilo, ale i tak musím říct, že jsem od toho čekala víc. Aniž bych to tušila, kniha se velmi rychle proměnila v erotický román, kterým zase tolik nefandím, ale budiž, občas si nějaký takový román přečtu i já, takže to pro mě zase tak velký problém nebyl.

Co mi vadilo mnohem víc, byla spíš ta rychlost, jakou celý příběh plynul. Já rozhodně nejsem ten typ holky, co si během jednoho jediného dne řekne, že právě potkala lásku svého života, takže když si Evelyn po jednom dni stráveném v Davidově společnosti uvědomila, že k sobě chovají tak silné city, až se jim z toho tají dech, musela jsem zvedat oči v sloup. Opravdu bych se nezlobila, kdyby se kniha chvilku táhla a oni se jen poznávali vzhledem k tomu, že si hlavní hrdinka tu noc v Las Vegas nepamatuje.

Taky jsem čekala víc vtipu. Ve druhé polovině jsem se neusmívala vůbec, v té první jsem se jen občas lehce ušklíbla, ale nebylo to nic extra. Opilecká svatba s neznámým chlapem si sama o sobě říká o pořádnou dávku humoru, ale já jsem ji tam bohužel nikde nenašla. Co jsem tak četla, tak se ostatní čtenáři poměrně pobavili, ale já nijak zvlášť. Zachraňoval to tam v podstatě jenom bubeník Mal, kterého jsem si asi jako jediného opravdu oblíbila. 

S čím jsem ovšem měla ten největší problém, byla charakteristika. A proč? Protože tam vůbec žádná nebyla. Vždycky si dělám u postav podrobnou představu jejich osobností, ale tady jsem nemohla udělat vůbec nic. Protože kromě toho, že je David vztekloun, jsem se o všech těch postavách nedozvěděla ani popel. Pro autorku bylo mnohem důležitější popisovat postelové scény, což mě opravdu moc nepotěšilo.

Vím, že to teď zní, že se mi kniha vůbec nelíbila, protože jsem ji celou zdrbala, ale opak je pravdou. I když jsem čekala něco jiného a rozhodně mnohem víc, nemůžu říct, že by to byl vyloženě průser, protože mě čtení i docela bavilo. Rocková hvězda zkrátka není žádné geniální veledílo, ale jako oddechovka je ideální, takže se poohlídnu i po pokračování, protože mě zajímá, jak to dopadne s ostatními členy kapely.

Úryvek:
Na dveře zase někdo vehementně zabušil. Táta se na mě zvědavě podíval. Pokrčila jsem rameny.
„Slečno Thomasová?“ zahřměl hluboký zvučný hlas. „Posílá mě David.“
To určitě. „Jestli toho nenecháte, volám okamžitě policii.“
„Počkejte. Prosím,“ ozval se znovu hluboký hlas. „Mám ho na telefonu. Stačí otevřít dveře natolik, abych vám ho mohl podat.“
„Ne.“
Za dveřmi se ozývalo jakési mumlání. „Říká, abych se vás zeptal na jeho triko.“
To, které mi nechal na pokoji v Las Vegas. Ještě vlhké jsem ho zabalila do tašky. No… tak dobře. Pořád mě to ale ještě nepřesvědčilo. „Co dalšího?“
Zase se ozvalo tiché mumlání. „Říká, že ten… promiňte, slečno… ,zkurvenej prsten´ si můžete klidně nechat.“
Pootevřela jsem dveře, ale nechala je na řetízku. Muž, který se podobal zarputilému buldokovi v černém obleku, mi podal mobil.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji knihkupectví Martinus.
Knihu si můžete zakoupit v jejich e-shopu.

http://www.martinus.cz/


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4 komentáře:

  1. Vypadá to dost naivně, což je škoda :( Ta obálka je naprosto boží a dost se mi to zalíbilo, ale po tvojí recenzi si vůbec nejsem jistá, jestli to je pro mě :D Humor, ten já potřebuju... nu což, třeba to nakonec nebude tak špatné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako co jsem tak četla, tak se u knihy spousta lidí nasmála, ale já jsem tam fakt žádný humor nenašla :D Ale jak to tak vypadá, tak jsem asi výjimka, takže mě zase tolik za slovo neber :)

      Vymazat
  2. Je pravda, že začátek byl nejlepší, a pak to šlo trošku z kopce, ale mně se to přesto líbilo (možná to bylo tím, že jsem od knihy neměla žádná očekávání), v tu dobu jsem měla náladu na nějakou takovouhle knihu :D Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, že tobě se kniha líbila a co jsem tak slyšela, tak i dalším čtenářům. A já jsem od toho taky rozhodně nečekala bůhvíco, ale přeci jenom trochu víc, než jsem dostala, no :D Ale jako špatné to taky nebylo, jsem ráda, že jsem si knihu přečetla :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)