6. března 2015

pátek, března 06, 2015
2 komentáře štítky

Jsem tu s dalším TAGem, který jsem si opět vypůjčila od Marky 48. Šíleně se mi líbil, takže jsem věděla hned, že si ho zkrátka musím vyplnit :) Kdo další máte chuť se zapojit, budu jen ráda.


zdroj: ign.com
1. Kouzlo, jež Vás přenese do děje jakékoliv knihy, přesně do chvíle, kterou si vyberete. 
Kam se necháte přenést, do jaké chvíle a proč?

Vybrat jen jednu možnost je téměř nemožné, protože je toho tolik, co bych chtěla vidět na vlastní oči nebo zažít, ale jako první mě napadla kniha Hra o trůny od George Martina a konkrétní scéna ta, kdy Starkovic děti a Jon Sníh najdou malá vlčátka bez matky, které si potom vezmou domů. Kdybych taky jednoho dostala a mohla si ho podle sebe vychovat, byla bych šťastná jako blecha, protože takový zlovlk je tím nejlepším přítelem.


2. Kouzlo Vám umožní vytáhnout libovolnou postavu z knihy a přivést ji do reálného světa.
Koho vytáhnete a proč? Co s ní uděláte v reálném světě?

Vytáhnu Matouše Kopřivu z Pekáče buchet, protože ho naprosto miluju a jsem si jistá, že bych se s ním hodně nasmála. A já se ráda směju, takže by to byl takový můj osobní bavič :D A pokud by mě ještě k tomu vzal někam na skálu lézt a naučil mě to, byla by to třešnička na dortu.


3. Kouzlo, které Vám dá možnost přetvořit konec jedné knihy.
Který konec předěláte dle vašich představ a proč? Jak moc velký rozdíl mezi původním a novým koncem bude?

Bez zaváhání říkám Síla vzdoru (Hunger Games), protože i přesto, že jsme se na konci dočkali happyendu, já skončila uřvaná jako děcko. Spoiler: V žádném případě bych nenechala umřít Finnicka, zvlášť když jeho Annie čekala miminko, o kterém se ani nedozvěděl.


zdroj: wikia
4. Kouzlo má za účel zabít postavu z knihy dle Vašeho výběru ve Vámi zvolenou chvíli.
Kterou postavu, kdy a proč zabijete? Jak to podle vaší teorie ovlivní děj knihy?
(Pozn. to, jak bude děj po smrti postavy pokračovat, je náhodné a vy nevíte, jak to nakonec bude)

Stoprocentně bych zabila Joffreyho Baratheona ze série Písně ledu o ohně. Spoiler: Vím, že stejně nakonec umřel, ale já bych rozhodně uvítala, kdyby tenhle mrňavej hajzlík odešel na onen svět mnohem dřív. Poslala bych ho tam těsně předtím, než nechal popravit Neda Starka a tím započal obrovské a rychlé vymírání rodu Starků: Konec spoileru. Jak by se tím ovlivnil děj knih, netuším, to se odhadnout nedá a jsem si jistá, že by se stala tuna jiných strašných věcí, ale opravdu věřím tomu, že na Joffreyho krutost nikdo nemá, takže bych brala všechno, pokud by byl od něj klid.


 5. Když tímto lektvarem polijete stránku knihy, přehraje vám scénu, která se zrovna odehrává.
Jakou scénu byste takto chtěli vidět na vlastní oči a né o ní jen číst a z jaké je knihy? Proč právě tuhle scénu?

Ježíši! To jako vážně?! Jasně, že bych chtěla vidět děj všech knih, co jsem kdy četla. Představovat si to je sice fajn, ale vidět to na vlastní oči je ještě lepší. Ale dobře no, pokud musím vybrat jednu scénu, tak zvolím knihu Nebezpečná láska od Kateřiny Petrusové a konkrétní chvíli tu, kdy Paige zjistí, že se Michael „probral“. Její šok a jeho opatrné našlapování kolem ní, aby ji nevyděsil, bych opravdu chtěla spatřit!


zdroj: pulseit
6. Lektvar, po jehož vypití se na 1 hodinu stanete hlavní hrdinkou/hlavním hrdinou vybrané knihy v libovolnou chvíli.
Kým byste se stali a co byste udělali jinak?

Vybrala bych si Clary z Nástrojů smrti a konkrétně tu chvíli, kdy ji Jace vezme ukázat zasklenou zahradu s „kouzelnými“ květinami. To bych vážně chtěla vidět na vlastní oči a ano, tu líbačku od Jace, kterou Clary zažije chvíli potom, bych si taky nechala líbit :D


7. Lektvar, který vymaže zvolenou knihu ze světa i z paměti lidí.
Kterou knihu byste bez výčitek nechali přestat existovat? Čím se provinila, že si něco takového zaslouží?

Tohle je fakt pitomá otázka, protože se každému líbí něco jiného a někdo by mě tím pádem mohl chtít za mou odpověď ukamenovat, ale je fér, abych odpověděla, když ta otázka v TAGu je. Proto řeknu Upíří deníky, nejlépe všechny díly, protože jsem větší krávovinu snad ještě nečetla. Upíří deníky jako seriál se mi dřív líbily (teď už ani to ne), proto jsem se pustila i do knih, ale nemohla jsem uvěřit vlastním očím. L. J. Smitová zkrátka není a ani nikdy nebude spisovatelkou podle mého gusta.


8. Kouzlo, díky kterému Vámi vybraný autor napíše knihu, jakou si jen zamanete.
Od koho byste chtěli knihu na přání? Proč? A o čem by byla?

Uááááááá! Od všech! Ne? To nejde? No tak fajn… Samozřejmě se nabízejí jména velikánů, kteří jsou známí po celém světě, ale já stejně sáhnu po autorce z naší malé české zemičky, kterou je Kateřina Petrusová. U ní si totiž můžu být jistá, že ať už napíše cokoliv, bude se mi to líbit. A ani bych po ní nechtěla napsat nic, co bych si vymyslela já. Zkrátka bych ji jen požádala, aby dopsala povídku o ztroskotaném herci Trentovi, kterou už má pár let rozepsanou. Slíbila, že ji jednou dopíše, ale já bych ji nejradši měla hned.


9. Kouzlo Vám umožní přidat novou nebo oživit již zemřelou postavu v jakékoliv knize a určit jí její další osud.
Koho byste nechali vstát z mrtvých anebo kam byste přidali jakou postavu? Jaký charakter by nová postava měla? Za jakým účelem by postava obživla/přibyla? Jaký by byl její život v knize?

zdroj: gif-central
Oživit bych chtěla spoustu postav, protože mě naštvalo opravdu hodně úmrtí. Hlavně v Písni ledu a ohně, protože tam umírá jedna postava za druhou, ale asi bych si mezi nimi neuměla vybrat jednoho člověka, proto tuhle sérii opustím a zvolím někoho jiného. Spoiler: Určitě bych zachránila Finnicka z Hunger Games, protože s jeho smrtí se zkrátka nesmířím nikdy. Pořád jsem na autorku nesmírně nakrknutá, že ho zabila. Nechala bych ho vrátit se domů k Annie a spolu s ní vychovat jejich syna.


10. Kouzlo, díky kterému můžete vytvořit vlastní svět kombinací již existujících světů a přesně si vybrat obyvatele, včetně postav z jakýchkoliv knih.
Jaký svět byste vytvořili a kdo všechno by v něm měl žít? Jak by fungoval? Co by se tam dělo? Jak by tam žily určité existující postavy a jak by se zkřížily jejich osudy?

Já mám ráda dystopie, takže bych zkombinovala Hunger Games, Divergenci a Delirium. Hrozně bych si užila chvíli, kdy by se hlavní hrdinky těchto knih spojily a bojovaly proti systémům, ve kterých jsou nuceny žít.



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



2 komentáře:

  1. Finnick? Upřímně jsem z toho taky byla mimo, ale ne zas tak, abych Hunger Games odsoudila - naopak , je to jedna z mých nejoblíbenějších knih. Jenom mě naštvalo, že se to, o čem mluvíš v několika otázkách, stalo zhruba na třech řádcích.... Pěkně vyplněný TAG :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já Hunger Games neodsoudila, ty knihy miluju a taky jsou jedny z mých nejoblíbenějších. Ale Finnicka Suzanne zkrátka neodpustím nikdy.
      Na pár řádcích? Jako třeba nalezení vlčat a tak podobně? Jo, nejsou to nějaké obsáhlé scény, ale prostě jsem to tak cítila. Já bych tu scénu s jejich nalezením opravdu chtěla zažít, takže jsem si tam měla vymýšlet, aby to byly delší scény?

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)