17. prosince 2016

sobota, prosince 17, 2016
10 komentářů štítky

Je to konečně tu! Přežila jsem ve škole zápočtový týden a počínaje dneškem mi konečně začínají prázdniny. Budu mít volno skoro až do poloviny února a za tu dobu se ve škole jen párkrát mihnu, abych si napsala nějaký test, jinak mám opravdové, nefalšované volno. A toho samozřejmě musím využít!
 

Rozhodla jsem se proto, že se po delší době vrhnu na týdenní read-a-thon. Číst budu od zítra, neděle 18. 12., až do Štědrého dne, soboty 24. 12. V tu sobotu pochopitelně nebudu číst celý den, však budou Vánoce a já budu hlavně s rodinou, ale protože je táta ten den v práci a domů se vrátí až k večeru, takové ty pravé Vánoce nám začnou až pak, takže do té doby si určitě nějaké chvilky na čtení najdu. 

Teď už ale nebudu zdržovat a pochlubím se vám svými čtecími plány...

CHCI DOČÍST:

První položkou na mém seznamu plánů je určitě Pasažérka. Rozečetla jsem ji už před více jak týdnem, ale právě kvůli velkému množství zápočtových testů a odevzdávání seminárek ve škole, jsem doteď zvládla jen a pouze prolog, takže by se dalo říct, že jsem v podstatě ani nezačala. Dneska to ale napravím a konečně se do knihy ponořím, ale protože je to takový malý cvalíček, určitě ji nezvládnu celou.
Celkem má 408 stran a já doufám, že dneska pokořím alespoň 100, takže by mi mělo na read-a-thon v ideálním případě zbývat cca 300 stran. Úplně nejradši bych byla, kdybych ji zvládla dočíst už v neděli, ale moc si nevěřím, tak uvidíme.


CHCI PŘEČÍST:

Po dočtení Pasažérky mám na poličce nachystanou Královnu stínů od Sarah J. Maas. Na tuhle knihu jsem se těšila několik měsíců a ve chvíli, kdy konečně vyšla, jsem se na ni už doslova klepala. Bohužel jí trvalo skoro tři týdny dorazit, takže jsem ji neustále nedočkavě vyhlížela, a když jsem ji konečně držela v rukou, nastal ve škole zápočtový týden a já se musela učit. Bylo to neskutečné utrpení nemoct ji začít číst. Takže jakmile dočtu Pasažérku, Královna stínů bude stoprocentně moje volba číslo jedna. 
656 stran, takže se u ní nejspíš na chvíli zaseknu, ale rozhodně ji plánuju během toho týdne přečíst!


No a po Královně stínů tu na mě čeká ještě jeden recenzní výtisk od ČBDB - Kdo je kdo ve světě stínů. Je to obrázkový průvodce, který představuje všechny postavy ze sérií o lovcích stínů od Cassandry Clare, a já se na něj už moc a moc těším.
206 stran, což není mnoho a navíc obsahuje velké množtví nádherných ilustrací, takže věřím, že tento titul zvládnu na rozdíl od předešlých dvou velmi rychle. Alespoň si budu mít u čeho odpočinout.




CHCI ROZEČÍST:


Tentokrát do této kolonky žádnou knihu nedám, protože v tuto chvíli nemám představu, do jaké knihy se po těchto třech recenzních výtiscích pustím. Byla bych opravdu moc ráda, kdybych všechny tři zvládla v termínu a ještě mi zbyl čas na rozečtení nějakého dalšího kousku, ale nejsem si jistá, jestli se mi to povede. A pokud ano, tak konkrétní knihu budu vybírat, až to přijde, protože zatím netuším, na jakou budu mít chuť.

Tak co? Ještě někdo budete mít tento předvánoční čas volný nebo budu číst sama? :)


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10 komentářů:

  1. Knihu Kdo je kdo ve světě stínů máš za hodinu přečtenou :D Já se taky pokusím o prázdninách co nejvíce číst, ale samozřejmě to nebude tak, že bych hlavně četla. Ráda bych dočetla Pána věže (jsem v půlce) a rozečetla Královnu ohně :) Tak jsem zvědavá, jak to dopadne :).

    Jinak Tobě přeji hodně času na čtení :) Jo a Královnu stínů už budu mít taky! :D Konečně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já vím, že tahle kniha půjde rychle. :D Ale ty předešlé dvě ne. :D Každopádně doufám, že to všechno zvládnu.

      Vymazat
  2. Rada bych se zapojila, abych pohnula s cetbou, ale porad mam praci :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě se zapojím, i když asi ne v takové míře, jaké bych chtěla, protože jsme včera začali péct vánoční cukroví, a to je tak vysilující :D ... Zrovna louskám Ódinovo dítě, a zatím jsem docela zklamaná, protože ten úvod je hodně pomalý, zmatený a takový nedotažený, což je docela škoda. Pak bych chtěla zvládnout takovou vánoční anglickou jednohubku Coming Home for Christmas, a pokud mi zbude nějaký čas, chtěla bych se pustit do druhého dílu Magnuse Chase <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, tak držím palce, abys všechno stihla! :)
      Ódinovo dítě jsem plánovala, ale nakonec jsem se rozhodla, že ho číst nebudu, protože právě nejsi jediná, kdo říkal, že se do toho nedokázal začíst. A mně osobně ty severské příběhy moc nesedí, takže to nebudu riskovat. :D
      A druhý díl Magnuse Chase, jo? Taky bych se do něj ráda pustila, ale čekám na české vydání. :D

      Vymazat
  4. Jé, já bych do toho šla, ale celý týden jsem od rána do večera v práci, takže ke čtení se dostanu asi až po Vánocích...

    OdpovědětVymazat
  5. Pasažérku právě také čtu, jsem zvědavá na tvůj názor. Jinak ti držím palce, ať vše stihneš :´)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě průměr, špatná nebyla, ale znovu ji určitě číct nebudu. Díky! :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)