24. prosince 2016

Název: Královna stínů
Žánr: Fantasy
Díl: Skleněný trůn #4
Počet stran: 656
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Ztratila všechny, které milovala. Celaena Sardothien se vrací zpátky do říše a jediné, po čem touží, je pomsta. Brzy si ovšem uvědomí, že ve hře je mnohem víc – musí osvobodit prince Doriana, kterého pomocí magie ovládá král ze skleněného hradu. Musí zjistit příčinu královy moci! Ale hlavně nesmí zklamat svůj lid, který do ní vložil veškeré naděje.



Recenze napsána pro knihkupectví Fantasya, kde si ji taky můžete přečíst.


Úryvek:
Jeřáb ji naučil pár triků.
Stala se vířícím oblakem smrti, královnou stínů a tito muži byli už předem mrtví.
Aelin bodala, uskakovala a otáčela se a nechala se pohltit vražedným klidem, až se krev kolem ní změnila v mlhu a štěrk byl od ní celý kluzký. Přiběhli k nim čtyři Chaolovi muž – a vzápětí prchli opačným směrem. Nesešlo jí na tom, zda byli na jejich straně, nebo měli prostě rozum.
Když se poslední z černě oděných strážců sesunul na krví zalitou zem, chytila Aediona, který na ni třeštil oči – ale pak se tiše pochmurně zasmál a srovnal s ní krok, když se rozběhla ke keřům.
Lučištníci – museli uniknout lučištníkům, kteří začnou střílet, jakmile se kouř rozptýlí.
Prchali kolem keřů a mezi nimi místy, která za svůj život na hradě minula snad tucetkrát, když ráno chodila běhat s Chaolem. „Přidej, Aedione,“ vyhrkla, ale on už na ni ztrácel. Zastavila se a řízla se dýkou do krví potřísněného zápěstí, načež na oba okovy načrtla odmykací znamení Sudby. Světlo znovu zaplálo a zažhnulo, ale pak se zámek neslyšeně rozevřel.
„Šikovný trik,“ uznal Aedion, zatímco popadal dech a ona mu strhávala řetězy. Chystala se je odhodit stranou, když tu za nimi zaskřípal štěrk.
Nebyly to stráže, ani král.
Srdce jí sevřel strach, když spatřila, jak nim kráčí Dorian.



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4 komentáře:

  1. Kromě toho, že hodně píšeš o obsahu knihy, tak máš skvělou recenzi. Pěkně napsané :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, že někomu představování děje vadí, ale já to mám ráda. Vždycky si chci v recenzi přečíst, o čem ta konkrétní kniha je, takže to tak píšu i sama. Ale jinak děkuju! :)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze :) Mě drobné shrnutí o čem kniha je vůbec nevadí :) Naopak jsem ráda, že se o ní něco dozvím :) Pokud to tedy nejsou zrovna zásadní spoilery :D Hezké čtení a Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spoilery do recenzí nepíšu, to je samozřejmost. :D Děkuju!

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)