5. září 2016

Název: V tajných službách - Protřepat, nelíbat
Autor: Ally Carter
Žánr: Young adult
Díl: V tajných službách #1
Počet stran: 224
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Fragment

Anotace: Cammie Morganová není obyčejná patnáctiletá holka. Umí čtrnáct jazyků, nepřítele dokáže sprovodit ze světa pěti různými způsoby (třeba jen kusem syrové špagety), a škola, do které chodí, je stejně pozoruhodná jako ona. Akademie Gillian Gallagherové se navenek tváří jako výběrový internát pro výjimečné mladé dámy, ve skutečnosti ale vychovává tajné agentky a špionky. Cammiinou další specialitou je schopnost dokonale splynout s okolím. Ne nadarmo má ve škole přezdívku Chameleon. Pokud chce, dokáže být neviditelná. Tím spíš nechápe, jak je možné, že si jí na jedné cvičné misi všiml Josh. Vypadá jako úplně obyčejný kluk, ale bude třeba ho pořádně proklepnout! Jenže pak Cammie narazí na problém, se kterým si neví rady: co se stane, když se do Joshe nečekaně zamiluje? Dá se skloubit život obyčejného kluka se supertajným životem budoucí špionky, o kterém se Josh nesmí nic dozvědět? A hlavně: bude ji mít rád, i když zjistí, kdo Cammie Morganová opravdu je?


Recenze napsána pro ČBDB, kde si ji taky můžete přečíst.


Úryvek:
Mám ráda Bex i Liz. Vážně mám. Ale pokud se máte nepozorovaně dostat na Rosevillskou pouť a sledovat tak špičkového agenta, jako je pan Smith, asi nebudete úplně nadšení ze spolupráce s géniem v tmavých brýlích a lá Jackie Kennedyová a holkou, co vypadá jako budoucí Miss Amerika (i když je z Británie).
„Jsem kontaktní osoba,“ řekla Bex, zatímco já číhala na náměstí za budkou s vodní nádrží a padacím sedátkem. Co chvíli jsem slyšela potlesk a cáknutí, jak se pod někým sedátko propadlo, když jeho kamarádi míčkem zasáhli terč. Míjeli mě lidé s párky v rohlíku a cukrovou vatou – hodně kalorií v malých porcích – a já si uvědomila, že i když je crème brûlée našeho kuchaře nepřekonatelné, jeho párkům v rohlíku přeci jen něco k dokonalosti chybí.
Tak jsem si jeden koupila – jako ten párek v rohlíku. Teď si nejspíš myslíte: co to jako je, ona jí během mise? Nebo: není to trochu nezodpovědné, jen tak tam stát s párkem v rohlíku a pusou mastnou od hořčice, když máte sledovat tajného agenta? Jenže když chcete být správným mistrem neviditelnosti (jak mi začali říkat, když jsem v devíti letech úspěšně sledovala svého otce po obchodním centru a snažila se zjistit, co mi dá k Vánocům), nemůžete se jenom schovávat za popelnicemi. No fakt, co je na tom tajného? Skuteční mistři neviditelnosti se neschovávají, ale splývají s okolím.



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6 komentářů:

  1. Mně tahle kniha moc nezaujala a asi ji ani zkoušet nebudu, ale pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě původně taky ne, ale pak ji Adris vychválila v recenzi do nebes, tak jsem si řekla, že ji vyzkouším. Ale bohužel... :/

      Vymazat
  2. Tak to jsem zvědavá, co to nakonec bude :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobě se líbí všechno, takže na tvém místě bych byla naprosto v klidu :D

      Vymazat
  3. tyjo tak nevim, puvodne jsem do ni chtela jit, ted zas ne, ale na druhou stranu ... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já knihy pro děti čas od času čtu, ale tohle na mě bylo takové... ani nevím, jak to říct, prostě mi to nesedlo. Kdyby mi bylo třináct, tak jsem asi nadšená, ale v tomhle věku mě to fakt nebavilo.

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)