1. září 2016

čtvrtek, září 01, 2016
14 komentářů štítky
Knižní shrnutí jsem si čmajzla u Knižního světa.

Srpen je u konce a já jsem tu s dalším Knižním shrnutím, kde pěkně shrnu, jaké knihy jsem to vlastně v posledním měsíci přečetla a jak si u mě jednotlivé knihy stály. Stejně jako minulý měsíc se mi opravdu hodně dařilo, z čehož mám velkou radost!

Počet přečtených knih: 15

Celkový počet přečtených stránek: 5038

Nejčtenější nakladatelství: Fantom Print


Autor měsíce: Ilona Andrews. V tomhle měsíci jsem od tohoto manželského páru četla hned pět knih a všechny jsem si zamilovala!

Kniha měsíce: V srpnu se mi až na nějaké dvě výjimky líbily všechny knihy, takže se mi vybíralo strašně těžce. Will Grayson byl parádní, Daruj mi křídla jakbysmet, stejně tak Nedej se, ale po dlouhém přemýšlení jsem se nakonec rozhodla pro třetí díl Kate Daniels - Magie útočí. Bylo to opravdu boží!

Nejhorší kniha měsíce: V tajných službách. Netřeba komentovat.

Mužská postava měsíce: Curran Lennart z Kate Daniels. Tady jsem opravdu neměla nad čím přemýšlet.

Ženská postava měsíce: Kate Daniels, protože je přesně tím typem hrdinek, co zbožňuju. Nakopává zadky, není otravná a chrlí jednu hlášku za druhou. Zbožňuju ji!

Záporák měsíce:
Původně jsem chtěla zvolit Erru z Magie krve, ale po přečtení Dvoru trnů a ží jsem se rozhodla pro Amaranthu.

Pár měsíce: Kate & Curan z Kate Daniels. Konečně se ti dva tvrdohlaví blbečci dali dohromady! Jsou naprosto dokonalý pár. Ale musím říct, že Aiden s Brianem z Daruj mi křídla jim docela šlapali na paty!
 
Překvapení měsíce: Určitě Dcera. Než jsem se k ní dostala, tak se na ni vyrojilaspousta recenzí, které tvrdily, jaký je Eadlyn neskutečný spratek, takže jsem původně pokračování Selekce nechtěla ani číst a plánovala si ji nechat jen jako trilogii. Nakonec jsem ale podlehla a přečetla si ji. A dobře jsem udělala! Já jsem si totiž Eadlyn zamilovala, díky čemuž se mi líbila i celá kniha. Takže Dcera je pro mě určitě největším překvapením, po recenzích jsem čekala něco hrozného.

Zklamání měsíce: Původně jsem chtěla dát V tajných službách nebo Rockové sólo, protože ty se mi líbily nejmíň, ale pak jsem si uvědomila, že jsem vlastně ani od jedné z nich nic nečekala, takže nakonec bohužel říkám Dvůr trnů a růží. Kniha se mi sice líbila, ale od Sarah J. Maas jsem čekala mnohem víc. Její sérii Skleněný trůn miluju a po nadšených recenzích jsem čekala něco, co ji ještě předčí. Bohužel se tak nestalo. Ano, kniha se mi líbila, ale zároveň mě i zklamala, protože jsem od ní chtěla něco trochu jiného.

Nejhezčí obálka měsíce: Dcera, v téhle kategorii jsem měla jasno opravdu hned.

Nejhorší obálka měsíce: Asi Cesta věčnou nocí. Obálky, co tahle série má, se k ní ani trochu nehodí. Vždyť žijí v divočině, tak proč jsou ty postavy oblečené, jako kdyby zrovna mířili do školy?! No, nevadí, snažím se to ignorovat. Jinak Magie zabíjí taky nemá zrovna lichotivý obleček.

Nejsympatičtější postava měsíce: Snažila jsem se vymyslet někoho jiného, ale nevyšlo mi to. Nejvíc sympatií si u mě zkrátka získala Kate Daniels. Ona je opravdu úžasná! Ale jinak Baz z Nedej se taky nebyl vůbec marný! :)

Nejotravnější postava měsíce: U této kategorie jsem přemýšlela strašně dlouho. Zase tak moc mě tentokrát žádná postava neštvala, ale někoho jsem vybrat musela... A vítězkou se stává Agáta z Nedej se. Ta mě místy vážně prudila! :D


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



14 komentářů:

  1. Páni, zase jsi toho zvládla přečíst hodně, já se zase docela flákala :D bych to pomalu měla začít napravovat :D
    Hm, zklamaná ze Dvora trnů a růží? Já z něho byla docela nadšená, ale na druhou stranu, nejásám ze Skleněného trůnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, opět se mi dařilo :D Prostě prázdniny. Teď už to bude horší.
      A ano, Dvůr pro mě byl velkým zklamáním. Bylo tam strašně moc klišé, hlavní dvojice mi nebyla nijak zvlášť sympatická (hlavně Tamlin) a trochu mě mrzí, že Sarah použila opět víly. Není to vůbec originální vzhledem k tomu, že už je má i v Trůnu. Viděla jsi videorecenzi od Marillee? Protože ta mi mluvila naprosto z duše.

      Vymazat
  2. Will Grayson je prostě nejlepší :3 <3 Dvůr trnů a růží a Nedej se se mi taky líbily. A zaujalo mě Daruj mi křídla, to vypadá vážně fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvůr trnů a růží mě hodně zklamal, ale vím, že spousta čtenářů byla nadšená.
      Daruj mi křídla určitě doporučuju, je to nádherný příběh! :)

      Vymazat
  3. 15knih? Máš můj obdiv! Já přečetla 3. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. 15 knih je naprosto skvělý výkon! :)
    Mě se opravdu dařilo v červenci, ale srpen byl bohužel o dost horší..
    Série Kate Daniels mě hodně láká, možná si ji konečně pořídím a také přečtu.
    S Willem Graysonem se shodneme, byl vážně skvělý!
    Já patřím k těm, které Eadlyn moc sympatická nebyla, ale kniha se mi moc líbila i tak :)
    Nedej se mám zrovna rozečtené a já bohužel moc nadšená zatím nejsem.. Ale nechci soudit, dokud to nebude dočtené :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se dařilo v červenci i v sprnu, zkrátka prázdniny :D
      Kate Daniels je úžasná, tu můžu opravdu jedině doporučit. Vím, že Eadlyn spousta lidí nemá ráda, ale já si prostě myslím, že ji holt nikdo nepochopil. Já si ji zamilovala! :) A Nedej se se mi opravdu hodně líbilo, tak snad se to zlomí a taky se začteš.

      Vymazat
  5. Pěkné číslo :D Já tento měsíc vůbec nestíhaa číst a bude to teď horší a horší :D Ale myslím, že toto číslo dám až někdy v červenci zase :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už tolik knih v nejbližší době taky nezvládnu. Za chvíli mi začne škola a bude to masakr :D

      Vymazat
  6. Neuvěřitelný! 15 knih! Píšu to tu pokaždý a stejně mi vždycky znova padne brada nad tím tempem. Jen tak dál :)) Měj se pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už to klesne, a to o dost :D Začíná škola.

      Vymazat
  7. Tento měsíc jsi nade mnou zvítězila, protože jsem celý srpen měla totální zásek -_- Sice jsem dala 13 knih, ale to hlavě díky prvním deseti dnům, kdy to ještě šlo, ale pak jsem se ani nevyštrachala z postele :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 13 knih je málo, děláš si srandu?! :D Máš moc vysoké nároky :D

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)