26. listopadu 2015

čtvrtek, listopadu 26, 2015
6 komentářů štítky
zdroj
Název: The Night Shift (Noční směna)
Země původu: USA  
Roky vysílání: 2014 - ???? 
Domovská stanice: NBC
Tvůrce: Jeff Judah, Gabe Sachs 
Žánr: Drama, Komedie, Lékařský

Hlavní obsazení: Eoin Macken (TC Callahan), Jill Flint (Jordan Alexander), Ken Leung (Topher Zia), Brendan Fehr (Drew Alister), Freddy Rodríguez (Michael Ragosa), Jeananne Goossen (Krista), Robert Bailey Jr. (Paul), J.R. Lemon (Kenny), Daniella Alonso (Landry de la Cruz)

Popis: Vítejte na noční směně v nemocnici San Antonio Memorial, kde každou noc tým doktorů bojuje o životy svých pacientů. Patří mezi ně i TC Callahan, který trávil několik měsíců na Blízkém východě a až tady zjistil, že nejtěžší bitvy se odehrávají na domácím poli. On i další v jeho týmu ví, že občas nějaký ten kanadský žertík dokáže odlehčit mnohdy příliš napjatou situaci. Jenže teď je noční směna pod novým vedením. A nový šéf Michael Ragosa se mnohem víc než o pacient zajímá o to, kde by ušetřil. Ale TC nikdy ještě neslyšel pravidlo, co by se nedalo porušit a nikdy nepoznal osobu, které by se nemohl postavit. Když Ragosa chce válku, tak ji bude mít. A vypadá to, že ho nezastaví ani Ragosova nová pravá ruka Dr. Jordan Alexanderová, se kterou dříve TC chodil... (zdroj: serialzone)

Co na to já?
Abych byla upřímná, za normálních okolností bych o Night Shift jen maximálně zavadila
zdroj
pohledem a neměla bych zájem dozvědět se o seriálu víc, protože mě lékařské seriály moc neberou. Když jsem ovšem zjistila, že hlavní postavu hraje Eoin Macken, který hrál mnou milovaného Gwaina v Merlinovi, což je bezpochyby jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, musela jsem to zkusit. A nelituju. Eoin je ve své roli naprosto perfektní a navíc se nejedná o typické lékařské drama. Jako samozřejmě že v každém díle řeší několik případů a bojují o životy svých pacientů, ale je to jiné svým námětem. Tohle totiž není typická skupinka doktorů. Tihle pracují pouze noční směny a hlavně je jejich skupina složená hlavně z armádních lékařů, kteří si o dovolené jezdí zachraňovat životy vojáků do Afgánistánu a tak podobně. Tenhle seriál mě rozhodně baví a je takovou mou lékařskou výjimkou. Pokud máte seriály z prostředí nemocnic rádi, určitě do toho jděte, a pokud ne, určitě to vyzkoušejte, protože mě seriál chytnul i tak.




Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6 komentářů:

  1. Adi, díky za tip. Dneska jsem dokoukala poslední díl. Klidně to mohlo být delší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač ;) A však bude další řada, vydrž :D

      Vymazat
    2. Vážně? Já myslela, že je definitivní konec, nikde jsem na žádnou informaci o další řadě nenarazila.

      Vymazat
    3. http://www.serialzone.cz/clanek/5118-dvojite-obnovovani-na-nbc/ Serialzone tvrdí, že je obnoveno, tak s tím počítám :D Doufám, že se nic nezměnilo.

      Vymazat
    4. Jé, super! Tak snad další série opravdu bude :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)