28. listopadu 2015

sobota, listopadu 28, 2015
8 komentářů štítky
Rozhodla jsem se pustit do nového projektu, se kterým přišla Elis z Knižního světa. Zalíbil se mi, takže jsem se ho prostě musela zúčastnit :) O co se jedná?

Jelikož žijeme v době, kdy se obrovské množství knih točí kolem milostných trojúhelníků a většina čtenářů si vybere svého favorita, a nakonec se buď raduje spolu s hrdinou/kou, nebo si rve vlasy kvůli špatnému úsudku hlavní postavy. A proto je tu projekt Kdo s koho, kdy se do každého článku vyberou 3/2 knihy/série s milostným trojúhelníkem a autor článku se může dosytosti vypsat o svém favoritovi. Jak prosté, že? Jen pokud možno, snažte se nespoilerovat.

Tak se pojďme podívat, jaké trojúhelníky jsem si pro vás pro dnešek vybrala :)

1) Vampýrská akademie - Dimitrij vs. Adrian
zdroj

Musím se přiznat, že tento milostný trojúhelník je pro mě asi nejproblematičtější. Dimitrij a Rose se mi spolu líbili od úplného začátku a netrpělivě jsem čekala, kdy je dá autorka konečně dohromady. A pochopitelně by to nebyla Richelle, kdyby jim do cesty nepostavila veliké množství překážek. Když se v příběhu objevila postava Adriana, byla jsem naštvaná. Je sice pravda, že byl neskutečným oživením příběhu, ale vzhledem k tomu, že se cpal mezi Rose a Dimitrije, kterým jsem fandila od úplně prvních stránek, nedokázala jsem si ho oblíbit. V žádném případě se z něj nestal jeden z těch, které kvůli milostným trojúhelníkům nesnáším, jak se mi to stává skoro pořád, ale že bych si ho zamilovala, to taky říct nemůžu. Moje srdce bylo zkrátka stále věrné Dimitrijovi. Když se ovšem po ukočením VA pustila Richelle do pokračování v podobě Pokrevních pout, které se soustředilo právě na Adriana, kompletně jsem na něj změnila názor. Nesmírně jsem si ho zamilovala a to dokonce tak moc, že ho mám teď radši i než samotného Dimitrije. Ale i přesto, že jsem si ho zvládla tolik oblíbit, se můj názor nezměnil. K Rose patří Dimitrij, zatímco můj oblíbenec Adrian je naprosto zlatý vedle Sydney :)


2) Selekce - Maxon vs. Aspen

zdroj
Když se mi poprvé dostala Selekce do rukou, už byla ve světě i u nás v Česku dost známá, takže ke mně i dolehly zvěsti, jak všichni milují prince Maxona. Proto jsem byla hodně překvapená, když jsem začala číst a zamilovala si Aspena. Na začátku prvního dílu byl naprosto zlatý a já nemohla pochopit, proč ho tolik lidí nemá rádo. Pochopila jsem to až později, když jsem se pročetla dál. Po tom, co jsem poznala Maxona, jsem nemohla jinak a začala mu fandit jako drtivá většina čtenářů. Prostě to nešlo jinak, byl úžasný a tak strašně moc milý! Zkrátka si mě ihned získal a já na Aspena úplně zapomněla. Když se ovšem vrátil zpátky do děje, už jsem neměla v paměti toho skvělého kluka ze začátku, protože mě začal nesmírně štvát. Nelíbilo se mi, jak Americu odstřihnul a najednou si vzpomněl, že ji vlastně miluje a chce ji zpátky. Choval se jako sobec a velice rychle se mi zprotivil. Nakonec to došlo až tak daleko, že ho nesnáším. Sice jsem ještě nečetla poslední díl trilogie, ale nemyslím si, že se to tam nějak extrémně změní. Už jsem četla i slyšela nějaké spoilery, takže věřím tomu, že si u mě Aspen zvládne získat nějaké plusové body, ale ráda ho nejspíš mít znovu nezačnu. Jsem team Maxon a to se na sto procent nezmění!


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8 komentářů:

  1. VA jsem nečetla, ale s Maxonem naprosto souhlasím. Sice mě v Elitě naštval tak, že jsem mu chtěla dát po hlavě Brisingrem (nejvetší bichle co mám), ale v První si to zase vyžehlil :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tys nečetla VA? Tak to bys měla co nejrychleji napravit ;) Jojo, Maxon v Elitě udělal pár blbostí, za které by si zasluhoval dostat po hlavě, ale stejně je to můj favorit :)

      Vymazat
    2. Já si pořád nejsem s VA jistá. Od té doby, co jsem se snažila dočíst Upíří deníky (nedočetla), se mi moc do upírů nechce. Byť na VA slyším jenom samou chválu :).

      Vymazat
    3. Hele, Upíří deníky jsou fakt strašné. Snad horší knížky jsem nečetla. Mně se do VA taky nechtělo, protože jsem měla právě kvůli Deníkům a Stmívání vůči upírům předsudky, ale jsem strašně ráda, že jsem se nakonec nechala přesvědčit, protože VA je naprosto dokonalá, takže neváhej ;)

      Vymazat
  2. Jediny, koho ja nesnasim, je America. Aspen sice taky nemusim, ale chovani Ameriky presahuje vsechny unosne meze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě America docela vytáčela v Elitě, ale mám ji ráda pořád. Nevadí mi tolik jako ostatním čtenářům :)

      Vymazat
    2. Taky mi tolik nevadila, i když sem tam nějakou facku by si občas zasloužila. Kdo ale nedělá v životě koniny, že? :) Budiž jí vše odpuštěno :D.

      Vymazat
    3. Přesně tak :) Rozhodně mě neštvala tolik, abych na ni zanevřela :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)