18. července 2017

Název: Falešný polibek
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: 
Letopisy Pozůstalých #1
Počet stran: 368
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: 
Království Morrigan je ponořeno v tradicích a příbězích o dávném světě, ale některé tradice princezna Lia nemůže překousnout. Například sňatek s někým, koho nikdy nepotkala. To vše pouze kvůli zajištění politického spojenectví. Lia má všeho po krk a je připravena začít nový život. V den své svatby utíká do na míle vzdálené vesnice, kde se usazuje mezi obyčejnými lidmi a především dvěma záhadnými a přitažlivými muži – jedním princem, kterého si měla vzít, a jedním vrahem s úkolem jí zabít. Obklopena tajemstvími a lžemi musí Lia odhalit nebezpečné skutečnosti, které otřesou celým jejím životem, zatímco se pomalu začíná zamilovávat do jednoho z dvou cizinců.


Recenze napsána pro ČBDB, kde si ji taky můžete přečíst.


Úryvek:
Když jsme se vymotali z davu, spatřili jsme, že kláda je zavěšená na provazech, jenže ne nad vodou, jak jsme předpokládali. Pod ní byla hluboká jáma plná hustého černého bahna.
„Pořád jsi pro?“ zeptal se Kaden.
„Já nebudu ten, kdo spadne,“ odpověděl Rafe.
Sledovali jsme dva muže, jak zápasí na kládě, a diváci potěšeně vykřikovali při každé ráně a postrčení. Když se oba zápasníci zapotáceli a zamávali rukama, aby udrželi rovnováhu, všichni kolem zadrželi dech. Nakonec se na sebe ti dva znovu vrhli a zřítili se společně po hlavě dolů. Když se vynořili, vypadali jako namočení v čokoládové polevě. Dav diváků se rozesmál a pochvalně povykoval, když zápasníci lezli z jámy, otírali si obličeje a plivali bláto. Pak organizátoři vyzvali další dvojici. Jedním z vybraných byl Rafe.
Ten se zatvářil překvapeně. Když se hlásil, myslel si asi, že bude bojovat s Kadenem, ale asi je vybírali náhodně. Rafe si rozepnul košili, vytáhl ji z kalhot, svlékl si ji a podal ji mně. Zamrkala jsem a snažila se nezírat na jeho nahou hruď.
„Takže přece jen čekáš pád?“ popíchl ho Kaden.
„Nechci ji mít postříkanou, až se tam svalí můj protivník.“



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



2 komentáře:

  1. Já pořád hrozně váhám, jestli ano či jestli ne, ale možná jí dám nakonec šanci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako nebylo to tak skvělé, jak jsem po všech těch nadšených ohlasech čekala, ale líbilo se mi to, to né že né. :) Takže uvidíš.

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)