24. října 2016

pondělí, října 24, 2016
6 komentářů štítky
Jsem tu s dalším článkem do rubriky Top 5. Tentokrát jsem si zvolila pořadí svých nejoblíbenějších mužských autorů. Při pohledu na svou knihovnu jsem si uvědomila, že si většinou nevybírám knihy podle toho, kdo je napsal, ale spíš podle toho, jak mě zaujmou obálkou a anotací. Pár spisovatelů, u kterých si přeju vlastnit všechny jejich knihy a které miluju, jsem ale přeci jenom našla, abych mohla tenhle žebříček sestavit. Právě z toho důvodu, že si většinou knihy kvůli autorům nepořizuju, pro mě byl tenhle seznam jedním z nejjednodušších

zdroj
Pátý nejoblíbenější autor
Na páté místo jsem umístila Johna Greena. S tímto autorem je to hodně složité. Buď ho čtenáři uctívají, nebo ho naopak nemůžou vystát. Mně se netýká ani jedno z toho. Rozhodně z něj nepadám na zadek jako jiní, ale mám ho ráda. Původně jsem si sice nebyla jistá, jestli se mi do tohoto žebříčku vleze, protože jak už jsem řekla, zase tak moc ho nežeru, ale když jsem zjistila, že ve své knihovně nemám zase tolik knih od mužských autorů, nakonec se mi sem John vešel. Některé jeho knihy miluju, jiné mě zklamaly, ale většinou si čtení jeho kousků užívám.

zdroj
Čtvrtý nejoblíbenější autor
Na čtvrté místo jsem se rozhodla posadit Davida Levithana. David je pro mě ještě takovou záhadou, protože jsem toho od něj zatím moc přečíst nestihla, takže by se dalo říct, že je pro mě spíš novinkou, ale těch pár jeho knih, se kterými už jsem měla tu čest, mě naprosto dostaly! David má hodně originální a osobitý styl psaní, který ani náhodou nebude sedět všem, ale já jsem se v něj naštěstí našla a jeho knihy si nesmírně užívám! Takže Levithanova díla budu určitě číst dál.




zdroj
Třetí nejoblíbenější autor
Na třetím místě u mě bude stát Jeffery Deaver. Toto je autor, kterému vděčím za to, že jsem si oblíbila a začala číst detektivky. Jeffery je totiž bezpochyby jedním z nejlepších spisovatelů z krimi žánru. To, co on umí s těmi písmenky vykouzlit, je zkrátka neuvěřitelné! A navíc je neskutečný machr na maskování padouchů. Vždycky, když už si myslím, že jsem vraha odhalila, mě Jeffery následně vyvede z omylu. Vrahem je totiž naprosto pokaždé někdo, koho absolutně nečekám! Opravdu vynikající!

zdroj
Druhý nejoblíbenější autor
Druhé místo jsem udělila Christopherovi Paolinimu. Tady jsem ale hodně dlouho přemýšlela, jestli ho neposadit na první příčku. Christopherova série Eragon je totiž moje velká srdcovka. Právě ní vděčím za svou lásku ke knihám. To díky Eragonovi jsem si čtení tak zamilovala a začala pořádně číst! Díky tomu budu Christophera vždycky milovat. Ale protože má Christopher na kontě zatím jen právě Eragona, nemám představu, jak moc se mi budou líbit jeho budoucí díla (třeba mě zklamou, co já vím?). Právě z toho důvodu jsem mu nakonec dala "pouze" druhé místo. Ale až vydá i něco jiného a já si to přečtu, rozhodně nevylučuju, že se u mě vyhoupne ještě výš.

zdroj
Nejoblíbenější autor
No a teď už jdeme do finále. Nejvyšší stupeň jsem darovala Ricku Riordanovi, ale jak už jsem psala u Christophera, byl to boj. Rick ale nakonec vyhrál, protože ten toho na rozdíl od Christophera má na kontě vážně hodně, a jeho dílům v mé knihovně náleží celá jedna velká police. Percy Jackson, Bohové Olympu, Magnus Chase - naprosto dokonalé série, které jsou vtipné, akční a díky jednoduchému stylu vhodné pro čtenáře všeho věku! Jediná série, která mi od Ricka nesedla, je Kronika Cartera Kanea, ale to jsou pouhé tři knihy z té obrovské škály Rickem napsaných kousků, takže mě to zase tolik netrápí.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6 komentářů:

  1. Zajímavý výběr :). A teda, dát Paoliniho až na druhé místo! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ricka taky zbožňuju a myslím, že jsem to dostatečně vysvětlila, ne? ;)

      Vymazat
  2. Lekla jsem se, kde je Richelle a Cassandra, až mi došlo, že to jsou AUTOŘI :DD
    Každopádně mě také došlo, že až na Greena jsem od žádného žádnou jejich knihu nečetla.... ale plánuji to napravit! :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu těžké si vybírat, u mě by to byl asi Riordan, Rowling, Paolini, Tolkien, možná Cassandra Clare :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je žebříček jenom mužů :) Pak mám ještě zvlášť ženy, dohromady je míchat nebudu, protože to bych si pak nevybrala :D

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)