24. května 2015

neděle, května 24, 2015
6 komentářů štítky

Už dlouho jsem nepřišla s žádným novým Tagem, ale zrovna dneska ráno se mi podařilo na jeden obzvlášť pěkný narazit v Knížním světě, tak jsem byla tak troufalá a Tag si od nich vypůjčila.


CHAMTIVOST
1. Jakou nejdražší a nejlevnější knížku doma máš? 
Nejdražšími knihami v mém držení jsou pravděpodobně knihy ze série Percy Jackson, protože kromě druhého dílu Moře nestvůr, stojí všechny 400 Kč. Nejlevnější bude asi horor Ti za řekou, který byl ve slevě za 30 Kč. Ani jednu z těchto knih jsem si ale sama nekoupila a všechny je dostala jako recenzní výtisky. 

HNĚV
2. Který autor v tobě vyvolává zlost?
Nemůžu říct, že by ve mně některý autor vyvolával zlost. Kdyby jo, tak snad jeho knížky nebudu číst, ne? Ale abych odpověděla, tak napíší L. J. Smith, protože před lety, když jsem ještě koukala na seriál The Vampire Diaries a zamilovala se do něj, jsem si pořídila i knihy, abych znala knižní předlohu. Pak jsem si chtěla namlátit, že jsem za to vyhodila takové prachy, protože se mi knížky strašně moc nelíbily a málem jsem se u nich unudila. Dala jsem asi čtyři díly, pak už jsem to zkrátka vzdala a knihy odprodala. Autorce jsem pak dala ještě šanci s její novou sérií Tajný kruh, ale tam jsem nedočetla ani první díl. Od té doby se jejím knihám vyhýbám jako čert kříži. Ale rozhodně to neznamená, že mám na ni zlost. Prostě mi jenom její styl psaní nesedí.
 
ŽRAVOST
3. Jakou knihu můžeš bez milosti hltat zas a znovu?
Číst znovu a znovu jsem schopná jakoukoliv knížku, která se mi líbila, ale mám spíš ten problém, že na to nemám čas, když se mi doma válí tolik knih, které jsem nečetla ještě vůbec. Ale už minimálně pětkrát jsem si přečetla Nebezpečnou lásku od Kateřiny Petrusové. Její knížky hltám na posezení a stále dokola. A taky knihu Malý princ jsem nečetla jen jednou a určitě ne naposledy.

LENOST
4. Jakou knihu jsi kvůli lenosti zanedbávala?
I když čtení miluju, tak samozřejmě i mě někdy zachvátí lenost, že se mi číst prostě nechce. A stává se mi to i u knih, které se mi opravdu hodně líbí, ale momentálně si žádnou z nich nevybavím. Zrovna teď si vzpomenu jen na poněkud netradiční knihu, kterou mám rozečtenou už několik dní a jsem teprve na nějaké třicáté straně (z pěti set :D). Teď jsem ji už několik dní vůbec neotevřela, ale zase na mou obranu – tahle kniha se nedá zhltnout na posezení! Je to Bible, u které jsem si řekla, že bych si ji jako správný knihomol měla jednou za život přečíst. A taky nechci, aby mě za rok u maturity převezl Jidáš Iškariotský :D

PÝCHA
5. O jaké knize nejvíc mluvíš, abys vypadala jako inteligentnější člověk?
Tohle nedělám. Mluvím o nich jen proto, abych je doporučila nebo před nimi varovala, když jsem zrovna přečetla něco super nudného. Ale nedávno jsem vedla rozhovor se svou třídní, kterou mám i na češtinu, a bavily jsme se o knize Na západní frontě klid, a to by se dalo považovat za konverzaci na úrovni.

CHTÍČ
6. Jakých vlastností si nejvíce ceníš u mužských a ženských postav?
Tak tady řeknu pravděpodobně to samé, co by napsal téměř každý. Upřímně nesnáším, když je hlavní hrdinka ufňukaný fracek, který pořád brečí a čeká na to, až ji někdo přijde zachránit. Pokud je tedy žena silná a samostatná, je přesně mým šálkem kávy. U chlapů mi je to asi celkem jedno, pokud jsou vtipní. Smysl pro humor u nich oceňuju ze všeho nejvíc, a když ještě k tomu oplývají i ironickými poznámkami, jdu do kolen.

ZÁVIST
7. Jaké knihy by sis nejvíc přála dostat?
Fakt autor tohohle Tagu předpokládal, že na tuhle otázku dokáže nějaký knihomol odpovědět bez výčtu tisícovky knih? Protože přesně to by byl můj případ. Já chci tolik knih, že to tu opravdu nebudu vypisovat, jinak byste umřeli, než byste se dostali na konec :D A já taky.




Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. To jsem ráda :D Upřímně nechápu, jak se někomu můžou její knížky líbit. Vkus máme každý jiný, ale ona fakt píše strašně nudně :D

      Vymazat
  2. Parádně vyplněný tag :D Koukám, že závist dává všem zabrat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :D A to si piš, na závist prostě žádný knihomol odpovědět nedokáže :D

      Vymazat
  3. Hmm, teda, co se týče nejdražší knihy, kterou doma mám, tak to fakt netuším, která byla nejdražší. Asi ty bichle od Goodkinda, ty stojí kolem těch čtyř stovek.
    Od L. J. Smith jsem taky zkoušela ty slavné Upíří deníky a po pár stránkách jsem knížku odložila, prostě to dál nešlo. Tajný kruh jsem naopak četla, zvládla jsem tři díly a za mě to nebylo tak špatné jako deníky. Ale už se k jejím knížkám rozhodně nehodlám vracet :D
    Souhlasím, knížky o Katky Petrusové taky můžu číst pořád dokola :) I když pětkrát jsem ji ještě nečetla :) U hodně knih, sérií, si plánuji, že si je znova přečtu, ale taky musím dohánět tu hromadu nepřečtených, co mi tu leží :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem sama, komu L. J. nesedí :D A já bych taky ráda četla spoustu knih dokola, ale to by se mi tu pořád kupily na hromadě ty nové, které jsem ještě nečetla vůbec :D Je to šílený kolotoč.

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)