10. března 2016

čtvrtek, března 10, 2016
9 komentářů štítky
Rozhodla jsem se pustit do nového projektu, se kterým přišla Elis z Knižního světa. Zalíbil se mi, takže jsem se ho prostě musela zúčastnit :) O co se jedná?

Jelikož žijeme v době, kdy se obrovské množství knih točí kolem milostných trojúhelníků, většina čtenářů si vybere svého favorita a nakonec se buď raduje spolu s hrdinou/kou, nebo si rve vlasy kvůli špatnému úsudku hlavní postavy. A proto je tu projekt Kdo s koho, kdy se do každého článku vyberou 2 až 3 knihy/série s milostným trojúhelníkem a autor článku se může do sytosti vypsat o svém favoritovi. Jak prosté, že? Jen pokud možno, snažte se nespoilerovat.

Tak se pojďme podívat, jaké trojúhelníky jsem si pro vás pro dnešek vybrala :) 


1) Skleněný trůn - Dorian vs. Chaol

zdroj
Série o nájemné vražedkyni Celaeně Sardothien má v Čechách venku zatím jen dva díly ze šesti, takže je velice pravděpodobné, že se můj názor na tento milostný trojúhelník časem změní, nebo se tam dokonce objeví někdo nový, kdo se bude o Celaenu ucházet, ale v tuto chvíli je ve hře jenom Dorian a Chaol, tak se podle toho řídím. V prvním díle jsem měla hodně ráda prince Doriana, i když mi přišla jeho láska k Celaeně poměrně nuceně vytvořená. Na začátku nic nenasvědčovalo tomu, že by k ní něco cítil, ale i přesto, že se mi to zdálo nepřirozené, jsem si představu jeho a vražedkyně oblíbila. To u Chaola bylo jasné od začátku, že se dříve nebo později do Celaeny zakouká, ale v prvním díle jsem ho nijak zvlášť neprožívala. Rozhodně jsem ho měla ráda, protože byl fajn, ale Doriana jsem měla radši. Ve druhém díle se mi ovšem posunuly priority. Chaol se dostal víc do popředí a zaryl se mi pod kůži, až jsem si na konci uvědomila, že vlastně nevím, komu teď fandím. Mám pocit, že se mi ještě nikdy nestalo, aby mi byl milostný trojúhelník ukradený, ale tentokrát to tak vážně je. Dostala jsem se do stádia, kdy mám ráda oba muže a je mi úplně jedno, s kým Celaena skončí (jestli vůbec skončí s jedním z nich). Ale jak už jsem řekla na začátku, v příštím díle tomu může být zase jinak.

2) Charley Davidson - Reyes vs. Garreth

Charley Davidson je moje milovaná série. Fakt ji žeru a hlavní hrdinku jakbysmet. Od úplného začátku je jasné, že ten pravý pro Charley je rozhodně Reyes. I kdyby s ním třeba někteří fanoušci nesouhlasili, dá se na příběhu snadno poznat, že autorka ho má zkrátka jako svého vysněného hrdinu a neexistuje možnost, aby tihle dva spolu nakonec nebyli. Právě proto se zrovna tahle série mezi milostné trojúhelníky tak úplně nemůže řadit. Většina lidí si nejspíš ani nevšimla, že se tam poflakuje ještě Garreth, ale protože mně se hned při své první scéně neskutečně zalíbil, dávala jsem si na něj pozor. Proto pro mě nebylo nijak zvlášť těžké vypozorovat, že je do Charley zamilovaný, i když si to ona sama neuvědomuje a ani jeho city neopětuje. Ale protože je Garreth do ní zblázněný, já tyhle tři rozhodně mezi milostné trojúhelníky řadím. A jak jsem na tom s fanděním? I když jsem hned věděla, že Garreth nemá sebemenší šanci, stejně jsem v prvních dvou dílech fandila jemu. Reyes mi přišel spíš jako nafoukaný blbec. Ve třetím díle si mě ale zvládnul získat a já se bez problému smířila s tím, že jednoho dne bude s Charley on. Kdyby přeci jenom někdy nastala chvíle, kdy by dostal šanci Garreth, nezlobila bych se, ale v konečném stádiu se mi líbí představa, že jsou s Charley jen velice dobří přátelé. Reyes to nakonec dokázal a vloudil se mi do srdce.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



9 komentářů:

  1. Můj vývoj u Doriana a Chaola byl skoro stejný, až na ten rozdíl, že v Půlnoční koruně mi Dorian začal hrozně lézt na nervy, takže mým favoritem je v současnosti rozhodně a jedině Chaol :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lézt na nervy? Tak to mně v žádném případě. Ta nová vývojová linka u něj je skvělá :) Těším se, co s ním bude dál.

      Vymazat
  2. Skleněný trůn jsem ještě nečetla, ale už ho mám doma, takže se těším až brzy poznám kdo a jaký je Dorian a Chaol :) A Reyesovi taky fandím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na obě série se chystám, takže jsem na borce zvědavá :-D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já zatím Půlnoční korunu nečetla, začínám dneska, ale už od začátku fandím Chaolovi, Dorian mi teda vůbec nesedl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se Dorian líbí a jeho nová dějová linka v Půlnoční koruně je super! :3

      Vymazat
  5. Já měla od začátku pocit, že by Celaena měla být s Dorianem a Chaol měl být její nejlepší přítel. Doufám, že spolu na konci celé série skončí, protože se mi jako pár velmi líbí

    OdpovědětVymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)