15. října 2015

čtvrtek, října 15, 2015
4 komentáře štítky
Jsem tu s dalším článkem do rubriky Top 5. Tentokrát jsem si zvolila pořadí těch největších sympaťaků pánského pohlaví z knih. Spoustu z vás asi můj výběr překvapí, ale rozhodla jsem se tuto topku pojmout trochu jinak. U nejoblíbenějších mužských postav jsem zkrátka vybírala ty kluky, které miluju, i když jsou někdy na zabití. Tady jsem ale vybírala taková ta zlatíčka, co jsou tak sympatická a roztomilá, že si je snad musí oblíbit každý. Dost často nacházím ty největší sympaťáky mezi vedlejšími postavami.


zdroj
Pátý největší sympaťák
Na páté místo jsem umístila Grovera od Ricka Riordana. Sice se ani zdaleka nemůže v oblíbenosti vyrovnat svému nejlepšímu kamarádovi Percymu Jacksonovi, kterého určitě miluju mnohem víc, ale Percy je zkrátka ten typ hrdinů, kteří občas umí být otravní jako osina v zadku. Což zrovna sympatické není, i když za jiných okolností to sympaťák určitě je. Grover je ale na druhou stranu naprosto zlatý a roztomilý, že mi snad nikdy ničím nehnul žlučí, což mu bezpochyby dává právo být zařazen do tohoto žebříčku.
zdroj
Čtvrtý největší sympaťák
Na čtvrté místo jsem se rozhodla posadit Bena od Johna Greena. Papírová města jsou mojí nejoblíbenější "greenovkou", u které jsem se hodně nasmála a Ben na tom měl ten největší podíl. Vážně jsem si ho zamilovala! Přiznávám, že kdybych ho znala osobně a byl mým kamarádem ve skutečnosti, asi bych ho za ty jeho neustálé žvásty o svých koulích uškrtila, ale když jsem to jenom četla, bavila jsem se náramně! John Green podle mě tak celkově vytváří perfektní vedlejší postavy, ale Ben si mě ze všech získal nejvíc.


zdroj
Třetí největší sympaťák
Na třetím místě u mě bude stát Magnus Bane od Cassandry Clare. Tady je to úplně stejný případ jako u Grovera. Mnohem radši mám Jace, hlavní mužskou postavu Nástrojů smrti, ale ten je zkrátka občas na zabití a rozhodně není sympatickým všem, protože ne každému se líbí jeho arogance. Magnus je záhadný, takže u něj většinou nevím, co čekat, ale vždycky se na něj můžu spolehnout, že ať už bude dělat cokoliv, vždycky u toho bude nesmírně elegantní a neodolatelný. Magnus Bane si holt za ta dlouhá staletí, co je naživu, vypěstoval parádní auru...

zdroj
Druhý největší sympaťák
Druhé místo jsem udělila Matouši Kopřivovi od Kateřiny Petrusové. Já miluju všechny Katčiny postavy, protože jsou všechny nesmírně sympatické (samozřejmě s výjimkou těch, které být nemají - ano, mluvím o tobě, Kobro!), ale za úplně největšího sympaťáka považuju právě Kopřivu z její nejnovější knihy Pekáč buchet. To je takové zlatíčko, že to snad ani není možný. Kdyby to šlo, hned bych ho Kláře ukradla.
zdroj
Největší sympaťák
No a teď už jdeme do finále. Nejvyšší stupeň jsem darovala Levimu od Rainbow Rowell. Její Fangirl se mi strašně moc líbila a hlavní hrdina Levi mi byl sympatický hned od své první scény. A jak čas plynul a já ho poznávala víc a víc, byla jsem naprosto ztracená. Levi je přesně ten typ postavy, na kterou se můžete vždycky spolehnout. Zkrátka si nedokážu představit, že by někdy udělal něco, čím by mě nakrknul nebo zklamal, protože je ve všem zcela dokonalý a chci ho domů! Teď hned!


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4 komentáře:

  1. Všimla jsem si, se že pokaždé umístí nějaká postava z knih od RIcka Riordana. Možná bych si je měla přečíst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo no :D Když já Percyho Jacksona fakt miluju. Jestli se bude líbit tobě, nevím, protože je opravdu napsaný stylem spíš pro mladší čtenáře, ale mě hrozně bavil :D

      Vymazat
  2. Grovera mám taky moc ráda a Levi, to je prostě miláček :) První místo ale samozřejmě zaujímá Mark Wantey z Marťana s Ronem z HP a s Parzivalem z Ready player one v závěsu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani jedno zatím nečetla :D Na Marťana se chystám, Ready player one nejspíš vynechám a HP jsem sice před pár lety četla, ale už si knížky nepamatuju, příběh znám jen z filmů, ale pořídila jsem si celou sérii v angličtině, takže se ke čtení později dostanu :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)