17. října 2015

sobota, října 17, 2015
6 komentářů štítky
zdroj
Název: The Mentalist (Mentalista)
Země původu: USA
Roky vysílání: 2008 - 2015
Domovská stanice: CBS
Tvůrce: Bruno Heller
Žánr: Drama

Hlavní obsazení: Simon Baker (Patrick Jane), Robin Tunney (Teresa Lisbon), Tim Kang (Kimball Cho), Owain Yeoman (Wayne Rigsby), Amanda Righetti (Grace Van Pelt), Rockmond Dunbar (Dennis Abbott), Emily Swallow (Kim Fischer), Joe Adler (Jason Wylie)

Popis: Patrick Jane (Simon Baker) je detektiv a nezávislý konzultant spolupracující s Kalifornským úřadem pro vyšetřování (CBI). Patrick měl dříve vlastní televizní show, kde diváky přesvědčoval o svých paranormálních schopnostech. Pak ho ale policie vyzvala, aby těchto schopností využil při hledání masového vraha, který po sobě zanechává krvavého smajlíka a říká si Red John. Patrick souhlasí a k policejnímu týmu se přidává. Všimne si ho ovšem sám Red John a zavraždí jeho ženu a dítě. Patrick se vzdává svého dosavadního života a přidává se k vyšetřovacímu týmu na trvalo. Doufá, že během vyšetřování ostatních vražd se mu podaří najít i Red Johna... (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Mentalistu určitě všichni znáte, ale bezpochyby jste ho ne každý viděl, což byste ovšem podle mě měli určitě napravit :) Já byla s Mentalistou od úplného začátku a po všechny ty roky jsem u něj zůstala. Nesmírně mě bavil a postava Patricka Janea je zkrátka bezkonkurenční. Je sice pravda, že postupem času kvalita seriálu pomalu upadala a na konci už to ani zdaleka nebylo tak dobré jako na začátku, ale pořád to bylo skvělé, jinak bych koukat přestala. S těmito postavami jsem byla opravdu dlouho, nasmála jsem se s nimi, pobrečela si a samozřejmě jsem i nesmírně trpěla při tom neskutečně pomalu se vyvíjejícím vztahu mezi Teresou a Patrickem. Člověk jim fandí od úplně první epizody a oni se dají dohromady až šest let poté. No to je zkrátka na zabití! Ale jako správný fanoušek jsem vytrvala a finální epizodu i lehce obrečela. Mentalista rozhodně patří k mým srdcovkám a určitě tam i zůstane.



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6 komentářů:

  1. Mentalistu mám taky ráda, je to super seriál :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, tak zrovna tomuhle seriálu se vyhýbám :D

    OdpovědětVymazat
  3. Když zapnu televizi a tam běží Mentalista, vždy se ráda na ten díl podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky :) Sice jsem už viděla všechny díly, ale při reprízách v televizi vždycky zjistím, že si je už moc nepamatuju :D

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)