14. září 2015

Název: Klid před bouří
Autor: Linda Howard
Žánr: Romance
Počet stran: 304
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Alpress

Anotace: Válečný veterán Dare se v Montaně začne živit jako průvodce divočinou. Stejnou živnost má i Angie, jeho krok jí bere zákazníky. Při jedné výpravě po stopě nebezpečného medvěda někdo chladnokrevně zabije jejího klienta a Angie se dá na útěk. Dare právě táboří poblíž, přispěchá jí na pomoc – a oba společně čelí jak rozzuřené šelmě, tak nevyzpytatelnému vrahovi.



Recenze: 
Angie po smrti svého otce převzala jeho živnost a začala pracovat jako průvodkyně divočinou v Montaně. Práci si zamilovala a dařilo se jí velice dobře. To až do té doby, než se do jejího rodného města vrátil válečný veterán Dare, který si zřídil stejnou živnost jako Angie a přebral jí všechny klienty. Angie se kvůli dluhům a malým výnosům rozhodne přestěhovat do oblasti, kde je průvodců nedostatek, aby začala znovu, a připravuje se na svou poslední výpravu do hor. Najal si ji jeden účetní a vzal s sebou svého šéfa za účelem lovu na medvědy. Co když ale lov není to, co má v plánu?

Když jeden klient zabije toho druhého a Angie je jediným svědkem, stává se najednou nepohodlnou. Po útěku se shledá s Darem, který tábořil nedaleko a přispěchal jí na pomoc. Nahoře v nebezpečných horách za bouřky proto musí najednou společně čelit chladnokrevnému vrahovi a obrovské hladové šelmě, která už měla tu čest ochutnat lidské maso, které si v tu ránu zamilovala...

zdroj
Když jsem se do příběhu pustila, měla jsem na začátku obavy, aby to nebyla jedna z těch přeslazených romancí, protože já romantický žánr zrovna moc nemusím. Po knize jsem sáhla jen proto, že anotace slibovala i pořádnou dávku napětí, kterou jsem díkybohu dostala. Příběh Angie a Darea je spíš akční než romantický, i když té si čtenáři taky užijí dost, takže v konečném výsledku jsem byla vlastně naprosto spokojená.

Je pravda, že ten příběh není zrovna originální a je vlastně docela dost předvídatelný, ale to mi tentokrát nevadilo. Člověk si občas potřebuje odpočinout u nějaké nenáročné oddechovky (abyste mi rozuměli, i v oddechovce musí být v mém případě napětí, protože bez toho nedám ani ránu :D).  

Klid před bouří považuju za takový pěkný nadprůměr. Kniha vás sice nijak nepřekvapí, ale ani neurazí. Myslím, že si každý čtenář dokáže v příběhu najít to svoje a užije si to. Pokud můžu mluvit za svou generaci, tak si myslím, že většina lidí bude mít stejný názor jako já, ale v případě starší generace to bude určitě trefa do černého. Mamka si knížku přečetla ještě přede mnou, protože jsem ještě musela dočítat něco do školy, a byla zcela unešená, protože romantika s prvky napětí je něco přesně pro ni. Takže pokud máte tento žánr rádi, tak do knihy určitě jděte, pokud ne, klidně ji můžete využít jako dárek pro mamku či babičku, protože ty budou z příběhu bezpochyby nadšené.

Úryvek:
Soustředil se na Angie. Nelíbilo se mu, že neodpověděla hned napoprvé, stejně tak se mu nezamlouvalo, že se naklání ke straně, jako by měla každou chvíli upadnout. Vzal ji kolem ramen a opřel si ji o pokrčené koleno. „Jsi postřelená?“
Přerývavě dýchala jako lidé, kteří jsou na konci sil. Hlavu měla svěšenou. „Ne. Pravý kotník.“
„Zlomený, nebo podvrtnutý?“
Následoval další roztřesený nádech. „Nevím. Doufám, že jen podvrtnutý.“
Každopádně bylo zřejmé, že nemůže chodit. Dokud ji nedostane do svého srubu, nemůže jí pomoct. Rychle odhadl situaci. Musí udělat několik věcí, a to pokud možno současně, ale především ji musí dostat na koně. Zjistit, co se stalo, ošetřit jí kotník a zavolat pomoc může, až budou v bezpečí. Momentálně mu byl satelitní telefon kvůli počasí stejně k ničemu.
„Dobře, teď tě posadím na koně,“ řekl jemně a popruh pouzdra s puškou si hodil přes rameno, aby měl volné obě ruce. Levou ji vzal pod koleny, pravou pod pažemi, zaťal zuby a zvedl se i s Angie v náručí. Téměř ve stejnou chvíli ucítil po celém těle mravenčení, až se mu zježily chlupy. „Do prdele!“ ulevil si a vrhl se na mokrou zem s Angie pod sebou, jako by ji to mohlo před bleskem ochránit.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji knihkupectví Knihcentrum
Knihu si můžete pořídit v jejich e-shopu.
http://www.knihcentrum.cz/


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



2 komentáře:

  1. Náhodou to zní dobře, jako oddechovka ideální. Mrknu se po ní v knihovně :) Díky za recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač :D Jako oddechovka je to opravdu skvělý a jak říkám, i když romance nemusím, knížka se mi líbila.

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)