15. května 2015

pátek, května 15, 2015
2 komentáře štítky
zdroj
Název: Chicago P.D.
Země původu: USA
Roky vysílání: 2014 - ????
Domovská stanice: NBC
Tvůrce: Derek Haas
Žánr: Drama, Krimi


Hlavní obsazení: Jason Beghe (Henry 'Hank' Voight), Jon Seda (Antonio Dawson), Sophia Bush (Erin Lindsay), Jesse Lee Soffer (Jay Halstead), Elias Koteas (Alvin Olinsky), Patrick John Flueger (Adam Ruzek), Marina Squerciati (Kim Burgess), Laroyce Hawkins (Kevin Atwater), Archie Kao (Sheldon Jin)

Popis: Příběh o 21. okrsku policejního oddělení v Chicagu. Okrsek je rozdělený na dvě rozdílné skupiny. První jsou policisté v uniformách, kteří používají k boji proti pouličnímu zločinu hlavně pěsti. Druhou skupinou je speciální jednotka, která se soustředí na velké přestupky – organizovaný zločin, překupnictví drog, vraždy atd. (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
V současné době jsou už všemožné kriminálky a policejní dramata dost ohraná, protože jich bylo ještě nedávno v televizi spousta. Dnes už jich tolik není, ale i tak se jich pořád dá najít hodně. Právě kvůli tomu, že je to už ohrané téma a řeší se tam v podstatě pořád to samé, jsem se policejním seriálům spíš vyhýbala, ale na Chicago P. D. mě nalákala herečka Sophie Bush, kterou zbožňuju už od dob One Tree Hill. Říkala jsem si, že to kvůli ní zkusím a velmi rychle jsem si zamilovala i další herce a postavy, které hrají, a už to jelo. Stala jsem se závislá na dalším seriálu. Chicago mě vážně dostalo a já se každý týden nemůžu dočkat dalšího dílu. Velkým lákadlem je i hlavní protagonista – detektiv Voight, který chce každý případ vyřešit za každou cenu a nebojí se kvůli tomu porušovat pravidla (ani ty, co se týkají samotného života a smrti). Je to takový dobrý padouch v hlavní roli, protože se nebojí vzít ani úplatek a občas nějakému šmejdovi na oplátku pomoct, ale zároveň si bere hodně k srdci těžké zločiny, které v žádném případě nepromíjí. 
Jediným problémem seriálu je to, že je spin-offem hasičského dramatu Chicago Fire a oba seriály se v průběhu různě propojují, že si policajti odskočí na návštěvu k hasičům a zase opačně. A vzhledem k tomu, že já hasiče už nesleduju, protože mě přestali bavit, mám občas problém se zorientovat, když se najednou začnu dívat na epizodu, která navazuje na nějakou od hasičů. Naštěstí to ale není nic tak strašného a zvládám to. Pokud byste se ale chtěli začít dívat na oba seriály, můžu to jedině doporučit, protože budete mít výhodu.



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



2 komentáře:

  1. Tak jsem se na druhou sérii těšila a teď už mě jaksi nebaví :-(( Jen doufám, že to přejde, a zase se do seriálu pustím. Nesnáším, když mám něco nedokoukané :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě právě druhá série baví ještě víc než první :) Protože Jay a Erin! :D

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)