27. listopadu 2016

neděle, listopadu 27, 2016
8 komentářů štítky

Před několika dny jsem se inspirovala u Marky na blogu, která zveřejnila článek se seznamem sérií, které kdysi rozečetla, ale doteď nedočetla. Nápad se mi zalíbil, takže jsem se ho rozhodla také zrealizovat. Doufám, že mě to donutí, abych alespoň některé co nejdříve dočetla. V seznamu se nachází pouze ty série, které už jsou ukončené a víc dílů mít nebudou, protože jinak mám samozřejmě těch sérií při čekání na další díly rozečtených mnohem, ale opravdu mnohem víc. A zároveň se v článku nachází jen ty série, které opravdu plánuju dočíst, ty, které jsem rozečetla, ale definitivně s nimi skončila, tu nečekejte.

1) Nástroje smrti (Cassandra Clare)

Nástroje smrti jsou moje velmi oblíbená série. Původní trilogii naprosto miluju, ovšem její pokračování, které sérii nakonec roztáhlo na hexalogii, už je na tom trošku hůř. Čtvrtý díl mě hodně zklamal a dokonce mě místy vyloženě nebavil, což mi trochu zkazilo chuť ve čtení pokračovat. Ale slyšela jsem, že pátý a šestý díl jsou už zase lepší, takže určitě pokračovat budu. Díky spoilerům sice vím úplně přesně, co se v dalších dílech stane, a před pár lety jsem pátý díl i tak lehce projela, ale rozhodně bych si to chtěla přečíst na vlastní kůži. Takže ano, do Nástrojů smrti se určitě zase brzy pustím. Přeci jenom dostanu k Vánocům poslední díl, tak s tím musím nějak pohnout. To samé platí o doplňující trilogii Pekelné stroje, u které mi chybí už jen třetí díl, na který se moc těším!

2) Arkádie (Kai Meyer)

Trilogie Arkádie ne každého uchvátila, vlastně jsem se setkala spíš se zklamanými nebo vyloženě negativními ohlasy. Já si na ni ovšem nemůžu stěžovat. První díl mě bavil, druhý mě doslova dostal. Sice ano, přiznávám, že mezi moje nejoblíbenější série se asi nikdy nezařadí, ale rozhodně se mi zalíbila natolik, abych ji chtěla dočíst. Už mi chybí jen poslední díl, tak snad se k němu brzy dokopu. Nejprve si ho ale musím pořídit, tak uvidím, jestli ho donese Ježíšek. :)

3) Monument 14 (Emmy Laybourne)

Monument 14 mám na rozdíl od předchozích dvou sérií komplet, takže tam nic shánět nemusím. Opět to není nic extra, co bych toužila během života číst několikrát, ale rozhodně se mi to líbí. Stejně jako u Arkádie mám přečtené dva díly a chybí mi zvládnout poslední. Mám ho na poličce na vysokoškolské koleji pro chvíli, kdy by se mi náhodou podařilo dočíst dřív knihu, kterou si tam vždy po víkendu přivezu, takže mám třetí Monument 14 připravený v zásobě. Uvidím, za jak dlouho nějaká taková chvíle nastane. Ať už to bude trvat jakkoliv dlouho, určitě tuto trilogii jednou dočtu.

4) Sukuba (Richelle Mead)

Sukubu jsem četla před spoustou let půjčenou z mětské knihovny. V té době ale nebyly venku ještě všechny díly a mám takový pocit, že jsem se čtením skončila u čtvrtého nebo pátého dílu. Pak jsem na ni nějak zapomněla a k tomu poslednímu kousku se už nedostala. Když jsem se ovšem rozhodla stát sběratelkou všech knih od Richelle, celou Sukubu jsem si koupila a jsem pevně rozhodnutá ji konečně dočíst. Nejprve si ovšem musím dát re-reading prvních dílů, protože si je už moc nepamatuju. :D

5) Hraničářův učeň (John Flanagan)

Tuto sérii mám doma taktéž komplet a musím říct, že jsem si ji naprosto zamilovala! Kvůli škole a recenzním výtiskům si ovšem nemůžu dovolit k ní jen tak sednout a tahat jeden díl za druhým, takže je čtu jen ve chvílích, kdy se mi zrovna naskytne možnost. Zatím mám přečtené čtyři díly z dvanácti, takže mám opravdu co dělat, ale už se moc těším, až budu zase pokračovat. Je to úžasný příběh! A Will s Haltem jsou supro!

6) Spirit Animals (Brandon Mull + další)
 
Spirit Animals je sice série pro děti, ale mezi knižními blogery je docela dost populární. Ani já jsem neodolala těm dokonalým obálkám a milému stylu vyprávění, o který se v každém díle stará jiný autor. Bylo to zkrátka až příliš lákavé. A i když už nejsem dítě, pro které je série určena, nesmírně si čtení užívám. Doma mám pět dílů, jež už jsem všechny zvládla přečíst, a chybí mi poslední dva. Netuším, kdy se mi je podaří ukořistit, protože i když mám tuto sérii moc ráda, přeci jenom nepatří mezi moje priority, ale slibuju, že jednou si tento příběh dočtu...
7) Stříbrná kniha snů (Kerstin Gier)

Tady trochu podvádím, protože Stříbrná kniha snů ještě celá nevyšla. Venku jsou zatím jenom dva díly a na ten poslední všichni čtenáři už nechutně dlouho čekají, ale protože by trojka měla vyjít snad v lednu (pokud to zase neposunou), budu ji brát jako kompletní. Doma mám ty dva vydané díly, takže čekám spolu s ostatními na třetí, ale co se čtení týče, tam mám skluz. Přečtenou mám totiž zatím pouze jedničku. Takže toto je moje poslední rozečtená série, která u mě poslušně čeká na dočtení.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8 komentářů:

  1. Jsem ráda, že ses inspirovala :)
    Jinak právě čtu třetí stříbrnou v němčině a... je to skvělé, jsem ráda že nemusím čekat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tím, že nemám ještě přečtený ten druhý díl, tak mě to zase tolik netrápí, ale i přesto mě štve, jak to vydání stále oddalují :D

      Vymazat
  2. První stříbrnou knihu snů jsem rozečetla, ale nějak se nemám k tomu ji dokončit.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Docela jsi mě překvapila s Nástroji smrti- myslela jsem, že je máš dočtené :D
    Každopádně na Pekelné stroje, celou Richelle Mead a Monument 14 se chystám a moc se na ně těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám, ale tak trochu je za dočtené beru, protože to mám úplně celé vyspoilerované, takže je to, jako kdybych je opravdu četla. :D Ale určitě se je chystám dočíst i "normálně". :D

      Vymazat
  4. Koukám, že Arkádie je problematická série :D
    Monument jsem zrovna dnes rozečetla, tak snad se mi bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale mě baví! :D Jen se k tomu poslednímu dílu nemůžu dostat :D

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)