5. listopadu 2015

čtvrtek, listopadu 05, 2015
10 komentářů štítky
zdroj
Název: The walking dead (Živí mrtví)
Země původu: USA  
Roky vysílání: 2010 - ???? 
Domovská stanice: AMC
Tvůrce: Frank Darabont
Žánr: Horor, Postapokalyptický, Zombie
 
Hlavní obsazení: Andrew Lincoln (Rick Grimes), Steven Yeun (Glenn Rhee), Chandler Riggs (Carl Grimes), Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Lauren Cohan (Maggie Greene), Emily Kinney (Beth Greene), Danai Gurira (Michonne), Scott Wilson (Hershel Greene), Laurie Holden (Andrea), Sarah Wayne Callies (Lori Grimes), Chad L. Coleman (Tyreese Williams), David Morrissey (Phillip Blake / The Governor), Jon Bernthal (Shane Walsh), Jeffrey DeMunn (Dale Horvath)

Popis: Hororová zombie série natočená na motivy známého komiksu. Hlavním hrdinou je policejní důstojník Rick Grimes, který vede skupinu přeživších ve světě, který ovládly zombie. Společně s nesourodou skupinou lidí putují zničenou zemí, snaží se přežít a najít takové útočiště, ve kterém by mohli mít nějakou budoucnost... (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Jsem si dost jistá, že jste o Walking Dead slyšeli už všichni. Je to pravděpodobně nejpopulárnější seriál současnosti, jehož sledovanost rok od roku stoupá. Já jsem se původně od seriálu držela dál, vyzkoušela jsem pilot před těmi šesti lety, kdy vyšel, ale asi jsem na takový typ seriálu byla ještě malá, protože jsem zkoukla jen úvodní scénu a pak to znuděně vypnula. Po asi dvou letech jsem seriál ale zkusila znovu a tentokrát jsem pilot zkoukla celý. A byla jsem opravdu hrozně moc nadšená a naprosto jsem nechápala, co se mi na něm předtím nezdálo. Maratonem jsem zhlédla celé dvě dostupné série a od té doby vysedávám před obrazovkou a netrpělivě čekám na nové série a epizody. Dnes běží už šestá řada, určitě příští rok poběží i sedmá a já jsem vážně šťastná jako blecha. Samozřejmě to není seriál pro každého, protože je brutální, umírají v něm postavy (často) a vy nikdy nevíte, co čekat. Jediné, čím si můžete být jistí, je to, že se za rohem určitě nachází nějaká zombie (a to i v případě, že se místnost na první pohled jeví prázdná - není, věřte mi). Že si nesmím oblíbit moc postav, jsem zjistila vlastně hned na začátku, ale stejně jsem se tomu někdy nedokázala ubránit. Sice jsem se už naučila pohlížet na ně jen jako na dočasnou atrakci, která dříve nebo později naposledy zavře oči, ale u některých postav jsem přeci jenom selhala. Všechny, které miluju, jsou sice stále naživu, ale nedělám si iluze, že to tak zůstane do konce.



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10 komentářů:

  1. Ja ten serial miluji uz od prvniho dilu. Neskutecne me chytl a netrpelive vzdy cekam na dalsi dil. A miluji Daryla :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, na Mrtváky taky koukám už od první série :) Teď na podzim mám pravidelné zombie neděle, protože seriál dávají večer v televizi :) A fandím Darylovi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně nechápu, jak nemůžu mít Daryla někdo rád :D U něj jsem právě zklamala se svým předsevzetím, že si žádnou postavu neoblíbím. U něj to prostě nešlo. A když už jsem se nakazila Darylem, tak jsem si pak samozřejmě oblíbila i další :D

      Vymazat
  3. Dřív jsem sledovala jako šílená, pak byla pauza mezi sériemi, a potom už se mi jaksi nechtělo... Takže jsem skončila u třetí série, čtvrtá je přede mnou. Možná se k tomu někdy vrátím, i když teď už mě to zas neláká :D Je aspoň ta čtvrtá série dobrá?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Promiň, ale já si absolutně nepamatuju, co bylo v jaké sérii :D Splývá mi to dohromady. Ale vím o tom, že bylo TWD jednu dobu slabší, ale teď je tahle šestá série opět bomba!

      Vymazat
  4. Souhlasím, The Walking Dead je jeden z mých neojoblíbenějších seriálů, miluju na něm tu nepředvídatelnost, akci, napětí a šok, který snad každý díl přinese :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, tak :) Nikdy nevím, co čekat, což mě na tom hodně baví.

      Vymazat
  5. Na TWD jsem už kdysi dávno koukala, ale skončila jsem u toho, jak se zavřeli v tom vězení... pokud si dobře vzpomínám, od té doby přemýšlím, jestli se k seriálu vrátit nebo ne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom vězení to byla trochu nuda, no, ale už v něm nejsou :D Teď už je to zase pořádná jízda.

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)