27. července 2015

pondělí, července 27, 2015
10 komentářů štítky
zdroj
Zdravím, drahoušci. 
Včera jsem nepřidala žádný článek, což mělo ale svůj důvod ;) Účastnila jsem se totiž svého vlastního read-a-thonu, abych trochu pohnula s nepřečtenými knihami ve své knihovně a taky konečně něco přečetla, protože na to, že jsou prázdniny, je to se mnou fakt bída. Doufám, že v srpnu na tom budu líp.

Co jsem měla v plánu?


- Chtěla jsem dočíst knihu Škola dobra a zla (zbývalo mi 127 stran) od Somana
Chainani. 
- Chtěla jsem přečíst Příliš mnoho Kateřin (240 stran) od Johna Greena.
- Chtěla jsem rozečíst Vzdor (288 stran) od Sarah Crossan.


Jak jsem si vedla?


7:15 - 11:00 - Probudila jsem se v sedm ráno, protože jsem šla v sobotu hodně brzy spát (už ve čtyři odpoledne, mám teď kvůli nočním směnám v práci hodně rozházené spaní). Šla jsem si proto obstarat ranní hygienu a snídani a o čtvrt hodiny později se pustila do své první knihy Školy dobra a zla. Tahle kniha mi šla od začátku hodně pomalu, protože má oproti jiným knihám malá a nahuštěná písmenka, takže mi přišlo, jako bych četla jednu stránku celou věčnost, ale nakonec jsem všech těch 127 stran, které mi zbývaly, pokořila v jedenáct hodin dopoledne.

11:00 - 12:30 - Následně jsem se pustila do vaření oběda, protože jsem byla celý den sama doma a bylo to na mě. Po jídle jsem vplula k bráchovi do pokoje, kterému v jeho nepřítomnosti hlídám čerstvě narozené pískomily (mimochodem, narodilo se jich 11!), což fakt není žádná sranda. Zjistila jsem, že jedno miminko se nějakým zázračným způsobem dostalo pod dřevený domeček a je tam chudáček přimáčknuté, takže jsem chytla hysterický záchvat a rychle domeček vytáhla. Miminko se naštěstí hýbalo, takže jsem ho za hlasité prskání jeho rodičů dostrkala zpátky do hnízda. Pak jsem se tam chodila pořád dívat a vypadá to, že bude v pořádku. Domeček jsem tam ale už nevrátila, protože tohle nechci zažít znovu!


12:30 - 19:00 - O půl jedné jsem se vrátila zpátky ke čtení a vzala si Příliš mnoho Kateřin. Toto dílo se mi oproti první knize četlo krásně a v sedm večer jsem měla všech 240 stran přečtených. (Vím, že čtu strašně pomalu, ale já zkrátka neumím číst jako robot a rychle příběh přeletět očima. Já si to všechno představuju a v hlavě mi zní hlasy všech hrdinů, takže holt trvá, než si všechny ty scény pro sebe přehraju, takže zatímco někteří měli knihu přečtenou za dvě hodiny - jak jsem zjistila na netu - mně trvala těch hodin skoro sedm, ale nestydím se za to :))

19:00 - 20:30 - Jdu do sprchy, úmýt si hlavu a dávám si pauzu.

20:30 - 22:00 - Pustila jsem se znovu do čtení a splnila svůj poslední bod na svém seznamu. Rozečetla jsem Vzdor a přečetla 58 stran. Normálně bych jich přečetla víc a pokusila se do půlnoci dostat aspoň do poloviny, ale mě tahle série vážně nebaví a čtu ji jenom proto, abych věděla, jak to dopadne, takže je ještě dobrý, že jsem zvládla alespoň těch pár stránek :D U této knihy mi to půjde asi obzvlášť pomalu a budu ji muset prokládat jiným čtivem.



Jak se na to tvářím?


Celkově jsem tedy přečetla 424 stran, což je o dvě stě stran míň jak v minulém 24hodinovém read-a-thonu, kterého jsem se účastnila, ale minule jsem měla skvělé knihy s velkými písmeny, což se četlo samo, a navíc byla doma mamka, která obstarala vaření oběda a zbytku, takže jsem se mohla celou dobu jen válet a číst. Teď jsem musela makat kolem domácnosti (uvařit, umýt nádobí, pískomilové, zalít mamčiny kytky...) a taky jsem se trochu flákala, ale přesto jsem se sebou spokojená, protože jsem splnila všechno, co jsem si předepsala :) Dvě knihy hotové, třetí rozečtená a já vrním blahem.


A jak jste dopadli vy? :)


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10 komentářů:

  1. Páni tolik stran. Já bych určitě 424 stran nikdy za den nepřečetla. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud bys fakt celý den četla, tak určitě jo ;) Když jsem to dala já, co čte fakt extrémně pomalu, tak bys to dala taky :D

      Vymazat
  2. No super výsledek, vedlo se ti dobře, já jsem skoro neměla čas a taky to podle toho i dopadlo :D Gratuluju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) No, já čas měla, ale byla jsem nějak líná :D

      Vymazat
  3. Pškný výsledek, jsi na tom rozhodně lépe než já. Mě se to nějak celé nepodařilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) No, já jsem na tom teď mnohem hůř než minule, ale i tak si myslím, že se mi to docela povedlo, no :) A nezoufej, někdy se holt daří, někdy ne ;)

      Vymazat
  4. Pěkný výsledek. Škoda, že tě Vzdor moc nebaví, mně se Dech líbil kvůli myšlence příběhu a na Vzdor jsem hodně zvědavá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Hele, pokud tě Dech bavil, tak se ti bude určitě líbit i Vzdor, takže v tomhle se podle mě neřiď, protože mně se moc nelíbil ani ten první díl :D

      Vymazat
  5. Slušný výkon, dobře ty! Mně se celý den vůbec nevyvedl tak, jak jsem si představovala. Rozečetla jsem knihu Počátek od Jessicy Khoury, a přečetla jenom nějakých 100 stránek. Celý den jsem pospávala, protože mi nebylo dobře :-/ No, tak se snad zadaří příště! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Hele, když ti nebylo dobře, tak s tím holt nic nenaděláš ;) Ne každý den posvícení, zadaří se jindy ;)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)