26. prosince 2015

sobota, prosince 26, 2015
12 komentářů štítky
Jsem tu s dalším článkem do rubriky Top 5. Tentokrát jsem si zvolila pořadí svých nejoblíbenějších samostatně stojících knih, které nepatří do žádné série a nemají tudíž pokračování. Rozhodování pro mě bylo docela snadné, protože jsem zjistila, že čtu v drtivé většině právě ty série na pokračování, takže z těch pár samostatných knih nebyl ten výběr zase tak těžký. Ale zapřemýšlela jsem si stejně :)



Pátá nejlepší kniha
Na páté místo jsem umístila Nepoučitelnou od Leah Raeder. V životě by mě nenapadlo, že mě tolik chytne romantická knížka o klišoidním příběhu zákazané lásky mezi studentkou a jejím učitelem, ale i přesto, že klišé nemám ráda a romance nesnáším, jsem si tuhle knihu zamilovala. A to opravdu hodně. Romantické to je, i je to plné prvků klišé, ale jsem knížku opravdu hltala a přečetla ji jedním dechem. Mamce se už potom tolik nelíbila, protože to není taková ta vyloženě přeslazená romanťárna, které normálně čte, ale mně to takhle vyhovovalo. Určitě se k Nepoučitelné někdy vrátím.
Čtvrtá nejlepší kniha
Na čtvrté místo jsem se rozhodla posadit Kukačku od Karoliny Limrové. Věděla jsem o ní už hodně dlouho, ale dala jsem si s jejím přečtením docela dost na čas. A teď bych si za to nejradši namlátila, protože tahle knížka je vážně bombastická! Zhltla jsem ji na posezení a stejně tak i všechny ženské v naší rodině. Babička z ní byla nadšená, mamce se do ní nějakou dobu nechtělo, protože neměla chuť číst o sedmnáctileté hrdince, ale když už se ke knížce konečně dopracovala, nemohla ji odložit. A věřte mi, že vy taky nebudete moct, pokud se do ní pustíte ;)

Třetí nejlepší kniha
Na třetím místě u mě bude stát S hlavou v oblacích pejru od Kateřiny Petrusové. Přestože romantiku nemusím, romance od Katky bych mohla číst stále dokola, protože jsou fakt výborné. Navíc tyto její samostatně stojící románky z českého prostředí opravdu nemají chybu. Jsou svižné, jsou milé, jsou nesmírně čtivé a hlavně jsou vtipné. A to hodně. Katčin humor je pro mě u českých autorů nepřekonatelný. No a příběh Zmrzliny a Marvina je jedna velká bomba. Nebo spíš bombička, protože je to tenoučká knížka, kterou slupnete na jeden zátah.

Druhá nejlepší kniha
Druhé místo jsem udělila Pekáči buchet od Kateřiny Petrusové. Tato druhá Katčina jednohubka mě dostala snad ještě víc než ta první. Neskutečně jsem si zamilovala její Kláru, která nebyla žádná modelka, ale úplně normální, lehce (ale opravdu jen lehce) oplácaná česká ženská. To ovšem ještě nebylo nic v porovnání s jejím adrenalinovým závislákem Matoušem, který si mě získal v tu ránu, kdy se objevil na scéně. MILUJU TUHLE KNÍŽKU!!! Což mi připomíná, že bych si ji mohla přečíst znovu. A taky se tetelit nad autogramem od autorky hned na úvodní stránce :D
Nejlepší kniha
No a teď už jdeme do finále. Nejvyšší stupeň jsem darovala Saeculu od Ursuly Poznanski. Je zvláští, že i když romanťárny nemám ráda, do mých nejoblíbenějších samostatně stojících knih se přesto probojovaly samé slaďárny. První příčka ale patří tomuto skvělému thrilleru. Při čtení jsem fakt měla husí kůži a naprosto bez ostychu přiznávám, že jsem se místy opravdu bála, i když se u knížek normálně nebojím. Saeculum mě neskutečně chytlo a nemohla jsem se od něj odtrhnout. Právě touto knihou si u mě získala takovou oblibu její autorka Ursula Poznanski. Vyloženě se třesu na její další díla.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



12 komentářů:

  1. Zajímavé knížky :)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Na Saeculum si brousím drápky v knihovně, zatím nemám štěstí, takže si knížku nejspíš koupím. Vzhledem k té krásné obálce jsem ochotná ji mít klidně jen na ozdobu :D

    OdpovědětVymazat
  3. Katka Petrusová je nejlepší, její knihy si vždycky neskutečně užívám! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Katka Perusová a Saeculum... dokonalý výběr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Katku nedám dopustit a Saeculum mě zkrátka chytlo :D

      Vymazat
  5. Četla jsem jenom Pekáč buchet, který bych nedala do první pětky, ale se Saeculem naprosto souhlasím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na Katku fakt nedám dopustit, možná je to tím, že jsem ji znala ještě před tím, než začala vydávat knížky, takže jí možná i nadržuju, ale opravdu na ni nedám dopustit :)

      Vymazat
  6. Já bych asi nezvládla vybrat jen pět nejlepších knih. Tyhle žebříčky prostě neumím sestavovat :D
    Katka Petrusová je skvělá, o tom není pochyb :) A znovu jsi mi připomněla Nepoučitelnou, na tu si brousím zuby :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky dělají problém, ale já mám tu výhodu, že jsem ještě nepřečetla tak moc knih, takže ten výběr zatím zvládám :D

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)