13. září 2015

neděle, září 13, 2015
6 komentářů štítky
Konečně jsem si našla čas na to, abych vytvořila další článek do rubriky Top 5. Tentokrát jsem si zvolila pořadí svých nejoblíbenějších žen (nebo skoro-žen) z knih. Byl to zatraceně těžký výběr a všechny dámy se o své místo rvaly jako splašené, ale vyhrát jich mohlo holt jenom pět. Tak jdeme na to :)





Pátá nejlepší postava
Na páté místo jsem umístila Americu Singer od Kiery Cass. Vím, že jsem zatím četla pouze Selekci a na následující díly se teprve chystám, takže jsem ji ještě nezažila jako tu "blbku, která své názory mění jako počasí", jak všichni říkají, ale jsem si poměrně jistá, že ji budu mít ráda i v takovém případě. Jasně, občas jí budu chtít asi zakroutit krkem, že je tak neschopná se konečně rozhodnout, ale to zvládnu. Mám ji ráda a moc se těším, až její příběh dočtu.



Čtvrtá nejlepší postava
Na čtvrté místo jsem se rozhodla posadit Clary Fray od Cassandry Clare. Opět jde o postavu, kterou většina lidí zrovna nemiluje, ale mně se tak nějak zdá, že čtenáři tak nějak nemají rádi žádné ženské hrdinky. Nevím, čím to je, protože já mám dámy v knihách ráda a ani Clary není výjimka. Jasně, občas byla na zabití, ale buďme fér, to je někdy každá postava. Podle mě je Clary fajn holka, která svět, do kterého byla z ničeho nic vhozena, zvládá tak, jak nejlíp může.



zdroj
Třetí nejlepší postava
Na třetím místě u mě bude stát Annabeth Chase od Ricka Riordana. Zas a znovu jde o postavu, kterou spousta lidí nemůže vystát podle toho, co jsem četla, ale já ji zas a znovu miluju. Annabeth je podle mě úžasná holka, která si oblibu zaslouží. Zrovna u ní opravdu nechápu, co na ní lidem vadí. Vím, že ze začátku působí jako přemoudřelá a namyšlená pipka, které nejde nic pod nos, ale to opravdu jen na chvíli. Velmi rychle jsme dostali možnost nakouknout jí pod krunýř, a když se z ní stala Percyho kamarádka a pak i něco víc, byla už prostě perfektní. Annabeth budu zkrátka milovat vždycky.



Druhá nejlepší postava
Druhé místo jsem udělila Katniss Everdeen od Suzanne Collins. A kdo nechápe, z jakého důvodu, tak asi nemá smysl mu něco vysvětlovat, protože Katniss je velice silná postava, která si prošla mnohým a přesto to ustála. Rodina je u ní na prvním místě a je ochotná se obětovat, což by jen tak někdo neudělal. Někdo ji nemá rád z toho důvodu, že jí trvalo tak dlouho, než si pustila Peetu k tělu, ale haló! Všimli jste si, v jakém světě žije? Taky bych neměla na lásku ani pomyšlení.
Nejlepší postava
No a teď už jdeme do finále. Nejvyšší stupeň jsem darovala Rose Hathaway od Richelle Mead. A to proto, že Rose je tak úžasná, že mi snad ani jednou nelezla na nervy. Získala si mě hned a udržela si mě až do konce. Richelle dokázala stvořit hrdinku, kterou bych nejradši viděla v každé knize. Stejně jako Katniss je silná (jak fyzicky, tak emociálně), jde si za svým a pro své blízké by se klidně i rozkrájela. A navíc si v těch nejtěžších chvílích zvládá udržet humor, který opravdu oceňuju. Vtipné postavy zbožňuju a pokud mají ještě tak skvělé vlastnosti jako Rose, nemůžou být na žádném jiném místě, než na tom prvním.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6 komentářů:

  1. Tak s Rose naprosto souhlasím, zbožňuji ji a jako mužskou postavu Dimitrije, ó, toho miluju :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Dimitrije mám taky moc ráda, i když do mužské Top 5 se u mě nedostal :) Mám radši Adriana, ale v boji o srdce Rose fandím Dimkovi, protože Adrian se mi líbí mnohem víc se Sydney ;)

      Vymazat
  2. Rose je nejlepší, to bez debat! :)) A s Katniss také souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rose je prostě jasná, nikdo jiný se u mě na první místo dostat nemohl :)

      Vymazat
  3. Pěkný článek. :) Já sice nepatřím mezi velké zastánkyně Ameriky a Katniss, i když knížky mám ráda, ale chápu, co se ti na nich líbí. Jinak, Annabeth je samozřejmě skvělá. :) Rose bohužel neznám, i když jsem o knížkách slyšela. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkám, já Americu ještě nezažila v dalších dílech, kde je prý na zabití, ale díky Selekci ji fakt zbožňuju.
      Jestli jsi ještě nečetla Vampýrskou akademii, tak ji určitě vyzkoušej, protože Rose je opravdu ta nejlepší ženská postava, jakou jsem kdy zažila. (Pokud se ti do ní nechce kvůli upířímu tématu, věř mi, že jsem se jí vyhýbala ze stejného důvodu, a pak jsem si málem namlátila, když jsem konečně podlehla a zjistila, jak skvělý příběh to je ;))

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)