18. února 2015

středa, února 18, 2015
2 komentáře štítky
Filmový Peeta: Josh Hutcherson
Jméno: Peeta Mellark
Z knih: Aréna smrti, Vražedná pomsta, Síla vzdoru
Z knižní série: Hunger games
Titul: Milovník, Vítěz 74. ročníku Hunger Games

Přiznávám, že filmového Peetu mám o něco radši, než toho knižního, což se mi moc často nestává, ale to v žádném případě nemění nic na tom, že Peetu zbožňuju! Nedokážu přesně určit moment, díky kterému si mě získal, ale zkrátka se mu to povedlo. 
Na začátku jsem si samozřejmě nemohla být stoprocentně jistá, jestli je doopravdy na straně Katniss, protože vzhledem k tomu, že mu zcela nevěřila ona, nemohla jsem ani já. I tak jsem ale tušila, že bude všechno v pořádku a věřila jsem mu mnohem víc než Finnickovi ve druhém díle (kterého mám mimochodem dokonce radši než Peetu). Peeta zkrátka působí důvěryhodně už od pohledu, takže věřím, že nejsem jediná, kdo mu propadl tak rychle.
Kdybych si měla vybrat jednu ze spousty těch kladných vlastností, která Peetu nejvíc charakterizuje, po dlouhém přemýšlení a rozhodování bych zvolila slovo loajální. V knihách i filmech jsem už samozřejmě narazila na velké množství loajálních postav, které by pro svou rodinu nebo přátele udělali cokoliv, ale žádná z nich se podle mého názoru nevyrovná Peetovi. Ten se za své blízké pere zuby nehty a je ochoten podstoupit cokoliv, aby je udržel v bezpečí - pokud tedy něco jako bezpečí v Panemu vůbec existuje.
Už je to strašně dlouho, co jsem sérii Hunger Games přečetla, ale Peeta ve mně zanechal hodně hlubokou stopu, která určitě jen tak nezmizí. Už navždy to pro mě bude Katnissin Chlapec s chlebem, který ji zachránil...

„Jen si pořád přeju, aby se mi podařilo vymyslet způsob, jak… jak ukázat Kapitolu, že mu nepatřím. Že jsem víc než figurka v jejich hrách.“

„Vím o tobě všechno, to ty jsi ta, co nedává pozor.“

„Chci zemřít jako já. Dává to smysl? Nechci, aby mě tam změnili. Aby mě proměnili v netvora.“



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



2 komentáře:

  1. Peetu mám taky ráda :) Zamilovala jsem si toho knižního a filmového jsem naopak ze začátku moc nemusela.. V prvním díle je to prostě takové děcko. Ale druhý a třetí díl, tam už je super! :) Je vidět i progres v hereckých dovednostech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda oba, ale ten filmový mi k srdci opravdu přirostl víc, možná proto, že mám už strašně dlouho ráda Joshe, kterého jsem viděla už ve spoustě filmech :) A vzhledem k tomu, že hraje od dětství a má s herectvím bohaté zkušenosti, bych neřekla, že by byl Síle vzdoru nějak o moc lepší, než v Aréně smrti, ale to je samozřejmě věc názoru. Jako ostatně všechno ;)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)