15. února 2015

neděle, února 15, 2015
bez komentáře štítky
Filmový Haymitch: Woody Harrelson
Jméno: Haymitch Abernathy
Z knih: Aréna smrti, Vražedná pomsta, Síla vzdoru
Z knižní série: Hunger games
Titul: Vítěž 50. ročníku Hunger Games, Mentor Splátců z 12. Kraje

Tak jo, musím se zeptat: Kdo by, proboha, nemiloval Haymitche? Ano, je to sice opilec, smrdí, má neustále pitomé narážky a ze začátku se zdá, že se o své svěřence vůbec nezajímá, ale my víme své! Haymitch je zkrátka úžasný! Už v knížce jsem ho milovala, a když dostal do filmu tvář Woodyho Harrelsona, zamilovala jsem si ho ještě víc, protože Woody je přesně ten pravý herec na to, aby dokázal Haymitche zahrát. Neumím si pro tu roli představit nikoho jiného. Opravdu vynikající volba, za kterou budu tvůrcům do skonání věků vděčná!
Každý, kdo četl nebo alespoň viděl Hunger Games, moc dobře ví, proč se Haymitch chová tak, jak se chová. Zažil arénu a dostal se z ní jako vítěz, ale stejně jako každého jiného vítěze ho to poznamenalo na celý život. A proč pije a snaží se ke svým svěřencům přilnout co nejméně? No protože se nechce rok co rok dívat, jak jeho „děti“ umírají v pitomé televizní show a on s tím nemůže nic udělat – jen se dívat. Jeho chování proto zcela rozumím a chápu ho. Však se tak nechová celou dobu. Hned, co si uvědomí, že má Katniss přeci jenom nějakou šanci na výhru, se trochu vzpamatuje a vrhne se do jejího tréninku naplno.
Haymitche jsem při čtení knih milovala čím dál víc, protože když omezil pití a ukázal svou střízlivou stránku, dostali jsme šanci ho mnohem lépe poznat. Spatřili jsme, že když chce, dokáže být šarmantní, což taky dělal, aby pro své nejnovější svěřence získal sponzory. Taky zvládal být okouzlivě vtipný a nejenom otravně rýpavý, i když i u jeho rýpavých poznámek jsem se řezala smíchy. Co se mi na něm ovšem líbilo nejvíc, byl jeho mozek. Kdo by to do něj na začátku řekl, že se pod tím alkoholovým oparem skrývá naprosto geniální mysl?
Haymitch zkrátka je a už navždy zůstane jednou z těch nejlepších postav z celých Hunger Games!

„Tady máte jednu radu: Zůstaňte naživu.“

„Máš asi tolik šarmu jako mrtvý slimák.“

„Takže jsi to ty a stříkačka proti celému Kapitolu? Víš, tohle je přesně ten důvod, proč tě nenecháváme nic plánovat.“



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



0 komentářů:

Okomentovat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)