16. února 2015

pondělí, února 16, 2015
bez komentáře štítky

Filmový Cinna: Lenny Kravitz
Jméno: Cinna
Z knih: Aréna smrti, Vražedná pomsta
Z knižní série: Hunger games
Titul: Stylista

V sérii Hunger Games mám opravdu hodně oblíbenců, takže bude ještě chvíli trvat, než je všechny vyčerpám. Dneska je na řadě stylista Hladových her Cinna, který má na starosti 12. kraj, jež si zvolil dobrovolně sám od sebe a ze kterého pochází Katniss s Peetou. 
Cinna je Kapitolan, ale ani zdaleka se tak nechová ani nevypadá. Sice se obléká moderně a draze, nosí několik šperků, jako jsou náušnice a řetězy na krk, a taky má na sobě pokaždé oční stíny, ale s těmi barevnými výstřelky, do kterých se oblékají všichni ostatní v hlavním městě Panemu se to nedá vůbec srovnávat.  
Rozdíl mezi ním a jeho spolubydlícími je i ten, že on si klání Hladových her ani trochu neužívá a byl by nejradši, kdyby přestaly existovat. Už jenom kvůli tomu si ho musí každý čtenář Hunger Games oblíbit. I samotná Katniss si ho zamilovala a to už je co říct, když Kapitol a každého jeho obyvatele z celé duše nenávidí. 
Hrozně moc se mi líbilo, jak měl Cinna od první chvíle Katniss rád a přál si jí nějak pomoct. A když jí do arény tajně propašoval její zlatý špendlík reprodrozda z domova? Tím si mě získal už zcela nenávratně a já věděla, že je zkrátka nemožné, aby udělal nebo řekl něco, čím si mě zprotiví. Což se samozřejmě nestalo. Právě naopak – začal proti Kapitolu sám rebelovat skrze své návrhy šatů a pokračoval v tom, i když moc dobře věděl, že to prezident Snow nenechá bez odezvy a ztrestá ho. 
Cinna už navždy zůstane v mém srdci a bude pro mě hrdinou, i když nejspíš v životě nedržel zbraň v ruce. Ale každý správný knihomol ví, že hrdinu nedělá jen schopnost boje…

„A pamatuj si tohle. Není mi dovoleno sázet, ale kdybych mohl, vsadil bych na tebe.“

„Pamatuj, Dívko v plamenech, pořád na tebe sázím.“

„Díky tobě se klapky na uši dostanou zpátky do módy.“



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



0 komentářů:

Okomentovat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)