30. května 2016

pondělí, května 30, 2016
6 komentářů štítky
zdroj
Název: Queer as Folk 
Země původu: USA
Roky vysílání: 2000 - 2005 
Domovská stanice: Showtime 
Tvůrci: Ron Cowen, Daniel Lipman
Žánr: Drama

Hlavní obsazení: Gale Harold (Brian Kinney), Randy Harrison (Justin Taylor), Hal Sparks (Michael Novotny), Peter Paige (Emmett Honeycutt), Scott Lowell (Ted Schmidt), Thea Gill (Lindsay Peterson), Michelle Clunie (Melanie Marcus), Sharon Gless (Debbie Novotny), Jack Wetherall (Vic Grassi), Robert Gant (Ben Bruckner), Sherry Miller (Jennifer Taylor)

Popis: V mnoha směrech průkopnické dramatické dílo popisující životní osudy mužů a žen, kteří jsou "jiní". Děj se odehrává v Pittsburghu a umožňuje jedinečným způsobem nahlédnout do životů lidí, kteří častokrát trpí pouze kvůli jejich odlišné sexuální orientaci.  (zdroj: serialzone)
 
Co na to já?
zdroj
Queer as folk jsem měla na seznamu seriálů, co chci vidět, už strašně dlouho. Určitě to bylo několik let. Během maturitního učení jsem si ale potřebovala u něčeho odpočinout, tak jsem si na tenhle seriál vzpomněla a řekla si, že si pustím první díl. Než jsem se nadála, měla jsem dokoukanou celou jednu řadu, následně i druhou a najednou i třetí. Naštěstí jsem se pak dokázala zarazit a vrátila se k učení, ale hned po maturitě jsem se vrhla na to, abych ho dokoukala. Musím říct, že mě tenhle seriál nadchnul. Přeci jenom to byl úplně první seriál, který se soustředil na homosexuály. Tam heterosexuální postavu opravdu nehledejte (pokud nepočítáte rodiče všech těch gayů a lesbiček). Vzhledem k tomu, že je to seriál z roku 2000, takže natočený vlastně před 16 lety, homosexualita ještě nebyla brána jako něco normálního a běžného jako v dnešní době, tudíž to byl v televizi naprosto skandální hit, který se ovšem dokázal na obrazovkovách udržet dlouhých pět let. Je to opravdu skvělý seriál, na který jsem se určitě nedívala naposledy, a můžu vám ho z celého srdce doporučit (samozřejmě za předpokladu, že nejste homofob).



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6 komentářů:

  1. První sérii jsem kdysi dávno viděla, ale vůbec si nepamatuji, proč jsem se na to přestala koukat, ale seriál se mi dost líbil. Děkuji za připomenutí :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První série mi přišla nejslabší, ale druhá byla dokonalá :) Nemáš vůbec zač :D

      Vymazat
  2. Tak tenhle seriál šel nějak úplně mimo mě :D Vážně jsem o něm nezaznamenala jedinou zmínku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás není vůbec známý, to přiznávám :D Jsem každopádně moc ráda, že jsem se o něm nakonec dozvěděla.

      Vymazat
  3. O tomhle seriálu slyším poprvé, ale směle si ho zapisuju na seznam ke zkouknutí, protože zní vážně zajímavě. Díky za tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel tady není moc známý, tak jsem ráda, že jsem ti ho mohla představit aspoň já :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)