1. května 2015

pátek, května 01, 2015
14 komentářů štítky
zdroj: readingicon.com
Duben skončil a já vám přináším své nové přírůstky do knihovny. Jako obvykle z nich mám nesmírnou radost a neustále se na ně dívám, abych se ujistila, že jsou ty zlatíčka teď vážně moje. Zajímá vás, co je u mě nového?

Knihy, jaké jsem vyhrála: 


Moje druhá vyhraná soutěž v celé dlouhé historii. Já mám na soutěže opravdu strašnou smůlu, takže jsem měla nesmírnou radost, když se mi podařilo získat Slepou důvěru od Kay Hooper. Moc se těším, až se do ní začtu! :)

Knihy, jaké jsem si koupila:


Tak jo, asi jsem se zbláznila! Já, která si neustále stěžuje na nedostatek peněz a kupuje si maximálně jednu knížku měsíčně, si tentokrát zakoupila čtyři knihy a celý box Vampýrské akademie, který těch knih obsahuje dokonce šest. Naprosto mě to finančně vyčerpalo, takže kolonka knih, jaké jsem si koupila, bude teď několik následujících měsíců prázdná. Ale stálo to za to. Celou Vampýrskou akademii od Richelle Mead, kterou jsem četla vypůjčenou z knihovny, jsem chtěla mít doma už hodně dlouho a o knihách Johna Greena ani nemluvě! Dlouho jsem se nemohla rozhodnout, jestli si jeho knihy pořídím ve vydání od Yoli nebo od Knižního klubu, protože zatímco Yoli má mnohem hezčí obálky, Knižní klub má zase pevnou vazbu, kterou mám radši. Konečné slovo v mém rozhodování nakonec měl počet chyb, kterých se prý v knihách od Knižního klubu vyskytuje požehnaně. Takže nakonec jsem si koupila Hvězdy nám nepřály, Hledání Aljašky a Papírová města od Yoli. A k tomu jsem si ještě přihodila knihu Mise od Allena Zadoffa, protože byla ve slevě a už dlouho mě lákala.

Knihy, jaké jsem dostala:


A tady už mám knížky, které jsem dostala jako recenzní výtisky, za což jsem všem nesmírně vděčná a moc si toho vážím! Nakladatelství Fragment mi za duben poslalo ke zrecenzování tři knihy: Percy Jackson: Zloděj blesku (recenze zde) a Percy Jackson: Moře nestvůr (recenze zde) od Ricka Riordana a Past (recenze zde) od Andrewa Fukudy. Nakladatelství Omega mi zaslalo Vita Caroli (recenze zde) od Karla IV. Dále jsem díky spolupráci s knihkupectvím Fantasya získala Spirit Animals: Zrození hrdinů (recenze zde) od Brandona Mulla a Šepotání od A. G. Howard. Posledním recenzním výtiskem je Pád noci od Alexandra Stainfortha, který mi věnovalo nakladatelství Čas. A ještě se tady objevuje kniha Nejsem namalovaná od Alice Kopřivové, kterou jsem dostala jako dárek od Zašité v knihách. Moc děkuju!

 Všechny knihy pohromadě:


A tady už jsou všechny ty krásky pohromadě. Jejich konečný počet je 19, což je opravdu šílený. Minulý měsíc jsem tady tancovala nad číslem 9 a najednou jich mám o 10 víc. Příštích několik měsíců se budu muset opravdu hodně krotit. Všem, kteří se na doplnění mé knihovny podíleli, ještě jednou moc děkuju, opravdu si toho nesmírně vážím!
 


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



14 komentářů:

  1. Tak to je hromada knih. Já jsem si v dubnu ani jednu knihu nekoupila, protože musím šetřit. Hledání Aljašky zrovna čtu a zatím se mi kniha velice líbí a Papírová města mi leží v knihovničce a už se těším až si tuto knihu také přečtu. Ráda bych si koupila Příliš mnoho Kateřin, abych měla kompletní dosud vydané v Česku knihy od Greena. :)
    http://acupoflucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Příliš mnoho Kateřin se taky chystám, ale pořídím si až to vydání od Yoli, takže čekám, až vykoukne na svět :) Hledání Aljašky začnu číst asi už dneska, až dočtu Pád noci. Moc se na ni těším! :) A jo, tak hromada je pořádná, stále tomu nemůžu uvěřit a fakt si teď hodně dlouho nic nekoupím :D

      Vymazat
  2. Tancovat můžeš jak s 9 tak s 19 :D Náhodou ti to moc přeju! Máš moc krásné přírustky, většinu knih mám nebo jsem je alespoň četla :3 Jsem zvědavá co řekneš na VA jelikož od 4 dílu to pro mě nebylo nic moc..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, tancuju :D Děkuju moc! A VA mám už dávnou přečtenou, četla jsem ji půjčenou z knihovny, teď jsem si ji jenom koupila, abych ji měla i doma, protože ji mám ráda. A já nemůžu říct, že by se podle mě kvalita nějak snižovala, poslední díl se mi třeba moc líbil. Pátý si skoro vůbec nepamatuju, takže neposoudím, ale vím, že se mi celá série líbila :)

      Vymazat
  3. Jů, to je přírůstků. Jsem zvědavá, jak se ti bude Mise líbit :D A samozřejmě přeji pěkné čtení :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jojo, tenhle měsíc jsem se fakt rozšoupla. Na Misi se těším, jenom mě dost štve, že se nebudou vydávat další díly. Končí to s hodně otevřeným koncem?

      Vymazat
    2. Ani moc otevřený nebyl :D pokud si dobře pamatuju :D ale další díly bych si přečetla ráda.

      Vymazat
    3. Tak to je dobře :) Já jsem právě zjistila, že se u nás další díly vydávat nebudou, až potom, co jsem si Misi koupila, tak jsem se trochu vyděsila, že to skončí otevřeně :D

      Vymazat
  4. Páni, to je skvělá sbírka :3 To by se mi taky líbilo :3 Na papírová města jsem zvědavá, zrovna je mám rezervované v knihovně. Příliš mnoho Kateřin by mohlo být taky zajímavý, ale trochu mě odrazuje že je to v er formě a prý je tam hodně matiky :D A VA je super, taky se mi líbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Což o to, mně se sbírka taky líbí, ale mojí peněžence moc ne :D Na Příliš mnoho Kateřin se těším, ale čekám na vydání od Yoli, tak snad nebudu muset čekat moc dlouho :)

      Vymazat
  5. Tak box VA naprosto schvaluju! :-) Jeeej, já se do ní fakt musím pustit znovu! A na Misi jsem taky pokukovala v Levných knihách,ale nakonec jsem si ji nekoupila. Ale jsem moc zvědavá na tvoji recenzi :-) A taky mě moc zajímá kniha Pád noci :-) Jak se ti zatím líbí?
    Jinak máš teda opravdu pěknou hromádku knížek, ono to těma recenzákama dost nabude... To pak ani nemusíš vůbec utrácet peníze za knihy... :-) Jó, to by se mi taky líbilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, nakonec jsem se k té VA přemluvila, i když peněženka dost protestovala :D Na Misi těším, ale dostanu se k ní bůhvíkdy, takže recenze se jen tak nedočkáš. Pád noci mám už skoro přečtený a hodně mě překvapil. Nečekala jsem, že by to bylo nějak špatné, ale ani jsem nečekala, že to bude něco naprosto suprovýho. Zatím se mi ovšem opravdu hodně líbí, četla jsem včera snad do jedenácti a po zhasnutí lampičky jsem se i docela bála, což se mi u knížek nestává :DD Recenzáky jsou opravdu zlaté, moc si jich vážím. A tak co kdyby ses do toho pustila taky? :) Já nad recenzemi uvažovala asi tak rok a teprve teď se k tomu odhodlala, takže můžu jedině doporučit. Ty jsi dost velký čtenář, takže by to pro tebe určitě nebyl problém ;)

      Vymazat
    2. Tak to se do Pádu noci musím taky brzo pustit :-)
      Já se do recenzáků pustit nemůžu, protože moje recenze by byly strašné :D To, že jsem velký čtenář nezaručuje, že bych psala dobré recenze... bohužel no :D Radši budu číst recenze od tebe a ostatních :-)

      Vymazat
    3. Pusť, včera jsem Pád dočetla a opravdu se mi líbil :)
      Ale prosím tě, jsem si jistá, že bys psala dobře! Tohle podceňování fakt nesnáším :D

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)