8. května 2015

Název: Šepotání
Autor: A. G. Howard
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Šepotání #1
Počet stran: 416
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Alice Liddelové, lépe známé coby Alenky z Říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět.
Když se matčin stav zhorší, nemůže už Alyssa své dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fantastických pohádkách, které zná z dětství, je víc pravdy, než by se mohlo zdát. Vydává se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponurejší, než jak ji zná z knížek a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit?



Recenze napsána pro knihkupectví Fantasya, kde si ji taky můžete přečíst.


Úryvek:
Morfeus nemusí vědět, že kvalita Alisonina života závisí na mém úspěchu nebo neúspěchu. Musím tu frašku dohrát až do konce. 
„Jsem tvoje jediná šance,“ řeknu se založenýma rukama, „takže pokud nechceš čekat dalších sedmdesát let, přestaň si se mnou zahrávat.“ 
Tváří mu probleskne zvláštní výraz. Kdybych mu mohla nahlédnout pod masku, asi bych ho odhadla lépe, ale z očí mu najednou kouká hrdost. Stisk jeho prstů na mém rameni povolí. 
„Jaké máš požadavky?“ 
„Chci tady Zacha. Jede v tom se mnou. Odvoláš víly a necháš jeho vzpomínky bejt. A budeš se k němu chovat jako k sobě rovnýmu a ne jako ke sluhovi. A taky mi vysvětlíš, jak je možný, že jsi Alisonin přítel, když jsme vyrůstali spolu a odkud znáš moje předky, když jsme stejně staří. A hlavně kápneš božskou, proč ti na tom všem tak zálěží.“ 
Ruce mu spadnou k pasu. „A to je všechno?“



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



0 komentářů:

Okomentovat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)