11. července 2015

sobota, července 11, 2015
2 komentáře štítky
Už nějakou chvíli se tu neobjevil žádný Tag, takže jsem se rozhodla nějaký vyplnit. Původně jsem dneska chtěla přidat recenzi na knihu Pět od Ursuly Poznanski, ale mám teď nějaké lenivé období, kdy se mi nic nechce - to je kvůli tomu, že jsem opravdu vyšťavená z práce, dvanáctihodinové směny fakt nejsou žádná sranda. Zrovna včera jsem měla denní směnu a dneska večer jdu na noční, takže jsem obzvlášť líná :D Zítra tu recenzi ale už napíšu, až se vyspím, slibuju.

A teď už k tagu - našla jsem ho v Knižním světě a moc se mi líbil, takže jsem na něj vytvořila svoje odpovědi :)


1. V jakém fantasy nebo dystopickém světě byste chtěli žít? 
I když dystopie čtu opravdu ráda, nejspíš bych v žádném dystopickém světě žít nechtěla, protože co si budeme povídat – ten svět většinou stojí za prd. Jasně, že by se mi líbilo potkat třeba takovou Katniss, ale jestli bych chtěla žít v jejím chudém Dvanáctém kraji a každý rok se třást strachy, jestli budu já nebo někdo z mých blízkých vylosován do smrtelné Arény? Ne, děkuji.
Takže pro život si vyberu fantasy, které opravdu miluju. A nedokážu si zvolit jen jeden svět, ve kterém bych chtěla žít. Lákal by mě život ve škole v Bradavicích, ale asi spíš bych si vybrala jiný druh fantasy – například Pána prstenů. Středozem by musela být na vlastní oči nádherná, no ne? A taky by se mi moc a moc líbilo ve světě Percyho Jacksona. Já chci vidět Tábor polokrevných!


2. Kdo by byl váš knižní partner? 
Jak to mám asi vědět? :D Můžu říct, jakého knižního partnera jsem si vysnila, ale rozhodně si nemůžu být jistá, že by mě taky chtěl (o čemž dost důrazně pochybuju :D).  Ale tak řeknu třeba Romana ze Sukuby od Richelle Mead, kterého jsem si opravdu zamilovala. Ještě jsem nečetla poslední díl, takže nevím, jestli mu autorka nedala nějakou partnerku, ale zatím je pro mě nezadaný, takže já bych ho klidně brala. Obětuju se! :DDD


3. Kdo by byl ve světě Percyho Jacksona váš rodič? 
Apollón, prosím, ať je to Apollón! Jasně, že by se mi líbilo ovládat vodu nebo blesky jakožto dcera Poseidona či Dia, ale buďme realističtí :D Že bych zrovna já patřila mezi děti velké trojky se mi opravdu nechce věřit, takže bych si moc přála za svého otce Apollóna. Mám asi stejné básnické střevo jako on (ano, tím myslím, že moje básně jsou fakt otřesné – možná proto je neskládám :D), je vtipný, takže bych se s ním rozhodně nenudila, a taky by mě střelba z luku určitě bavila. Už od dob Pána prstenů jsem do lučistníků zamilovaná (za to můžeš ty, Legolasi!).


4. Do které bradavické koleje byste patřili? 
Knihy jsem nečetla, jen asi první dva díly a to před spoustou let, takže si vážně nepamatuju, s jakými vlastnostmi bych se kam dostala. Mám takový pocit, že většina knihomolů se řadí do Havraspáru, takže bych nejspíš skončila tam, ale pokud bych si mohla sama vybrat, šla bych do Zmijozelu, který je mému srdci nejblíž – i když bych se tam nejspíš na základě charakteru nedostala.


5. Jaké zvíře by bylo vaším patronem ve světě Harryho Pottera? 
Slon! Žádné jiné zvíře to ani být nemůže. Miluju slony, už odmalička mě v zoologických zahradách nic jiného nezajímalo a taky slony už od opravdu útlého roku sbírám. Mám jich doma stovky – ať už plyšové, keramické, skleněné, porcelánové, plastové nebo třeba dřevěné. V posledních letech už žádné nové většinou nedostávám, protože je nemám v pokoji kam dát, ale až se přestěhuju do vlastního, já si na ně místo udělám :) Taky bych si moc přála navštívit  nějakou záchranou stanici v Africe a mít možnost si slona osobně pohladit. U toho bych se asi zcvokla! A jo, jsem si vědoma toho, že milovníci psů nebo koček to mají mnohem snazší, ale já vždycky musela mít něco extra :D


6. Se kterou knižní postavou se alespoň trochu ztotožňujete? 
Ještě nedávno bych nad touhle otázkou musela opravdu usilovně přemýšlet, ale dneska to je bez problému. Rozhodně se ztotožňuju s Cath z knihy Fangirl, u které se mi nejednou zdálo, že se autorka při psaní jejího charakteru inspirovala mnou. Jsem introvert stejně jako ona (i když ne tak přehnaný), ráda čtu a píšu – sice už nepíšu fanfiction jako dřív, ale svoji vlastní tvorbu, ale to nevadí. Cath je opravdu taková moje spřízněná duše :)


7. Kdybyste si mohli vybrat, stali byste se upírem nebo vlkodlakem?
Jéžiš :D Já nevím! Nejprve bych potřebovala vědět, o jakém upírovi nebo vlkodlakovi je tu řeč. Jsou tu totiž upíři, kterým vadí česnek, nevidí se v zrcadle a spí v rakvích, což bych fakt nechtěla. Pak tu jsou ale i upíři jako třeba bratři Salvatoři z Upířích deníků, kteří jsou rozhodně víc ucházející. V takovém případě bych to dost možná i brala, kdyby mi v začátcích někdo pomohl, abych nezmasakrovala celé město. Co se týče vlkodlaků – jsou tu ti, kteří se mění v chlupaté zvíře a jejich proměny jsou extrémně bolestivé (ne, děkuju). A pak tu jsou vlkodlaci typu Teen wolf, kteří nejsou chlupatí od hlavy až k patě, proměna je nebolí a můžou se změnit, kdy se jim zachce. To bych možná taky brala.
Takže ne, fakt takhle z fleku nevím, koho z nich bych si vybrala.


8. Ve kterém knižním světě byste nechtěli žít? 
V jakékoliv dystopii – to je prostě fakt brrrrr představa.



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



2 komentáře:

  1. Pěkný tag :D. Nejvíc mě pobavili ti sloni :D. Když jsem chodila na střední, měla jsem praxi v Zoo ve Dvoře Králové. Mají tam taky pár slonů a jeden z nich se myslím jmenuje Umbo. A když mu povíš: ,,Umbo, zapískej!", tak zapíská :). Taky jsme si je hladili a krmili, bylo to skvělé :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to ti opravdu závidím! Já bych si slona vážně strašně moc přála pohladit :) Koukání mi nějak nestačí :D

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)