14. srpna 2015

pátek, srpna 14, 2015
8 komentářů štítky
zdroj
Ahoj, všichni! 
Můj červenec v rámci čtení stál za starou bačkoru, protože jsem kvůli brigádě čtení absolutně nestíhala a nebýt jednoho nedělního read-a-thonu, který jsem si uspořádala, nejspíš bych nepřečetla vůbec nic. Srpen měl být lepší, protože jsem měla mít brigádu pouze první dva týdny a pak už konečně prázdniny, ale na poslední chvíli mi přišla nabídka od mamčina kamaráda, který nutně potřeboval pomoct ve firmě, tak jsem to vzala, abych mu trochu ulevila. Budu tam až do konce prázdnin - vstávám v pět ráno, abych šla na vlak, a vracím se ve čtyři odpoledne. A takto každý den kromě víkendů (i když je dost možné, že si mě na nějaký víkend taky povolají). Jsem z toho vážně unavená a na čtení tudíž opět nemám čas ani sílu. Proto jsem se rozhodla, že si uspořádám další read-a-thon, kterým bych to trochu dohnala.

Číst budu celý tento víkend (15. a 16. 8.). Za jeden den toho moc nepřečtu, ale byla bych moc ráda, kdyby se moje knihovna konečně trochu zredukovala a já z ní něco přečetla, takže jsem si to proto naplánovala na celý víkend - snad si povedu líp. Je to opravdu hodně, ale hodně narychlo vzhledem k tomu, že začíná už zítra, ale pokud byste se ke mně chtěl někdo připojit, budu jedině ráda ;) I třeba jen jeden den z toho víkendu byste mohli věnovat četbě, ne?

A co mám tedy v plánu zvládnout?

Dočíst:

Jako první budu chtít určitě dočíst svou právě rozečtenou knížku, kterou je Vlčí krev, první díl z dvoudílné série Syn pekel od Michaely Burdové. Jsem asi v půlce a budu číst ještě dneska v posteli, než odpadnu, ale určitě to dočíst nestihnu, takže toto bude můj první sobotní cíl - dočíst Vlčí krev. Jsem si poměrně jistá, že toto splnit zvládnu :D



Přečíst:

Protože jsem si u nakladatelství Fragment zažádala k recenzi rovnou o oba dva díly, určitě budu hned vzápětí pokračovat druhým dílem V moci démonů, abych měla dočteno a splněno. Tuhle knihu taky stihnu v sobotu, pokud po mě nebude nikdo nic chtít a budu opravdu poctivě číst. Knížky od Míši Burdové jsou jednoduché a čtou se rychle, protože jsou pro mladší čtenáře.



Přečíst:

Včera mi dorazil ještě recenzní výtisk od nakladatelství Beta - Hodná holka. A protože vždycky poctivě odkládám svoje knížky a dávám přednost recenzákům, určitě bych chtěla během víkendu přečíst i tento thriller, na který se opravdu hodně těším. Je to docela propagovaná kniha a navíc nakladatelství Beta vydává jen samá skvělá díla, takže mám poměrně vysoká očekávání. Snad mě knížka nezklame :)

Dočíst:

Po přečtení recenzních výtisků bych se ráda pustila i do Vzdoru, který mám rozečtený už od minulého read-a-thonu. Následně jsem ho odložila, protože mě knížka moc nebaví, takže jsem se věnovala jiné četbě. Teď bych ale ráda knihu už dočetla, abych od ní měla pokoj, ale nejsem si jistá, jestli to stihnu, protože když mě kniha nudí, mám tendence dělat všechno možné, jen nečíst. A protože mám přečtenou asi jen čtvrtinu nebo dokonce pětinu, jsem ještě víc na vážkách, jestli to zvládnu. Uvidím.

Rozečíst:

Tento cíl jsem si stanovila pouze pro "kdyby náhodou". Mám takový pocit, že se zaseknu u předchozí knížky, takže budu ráda, když dočtu vůbec tu, ale kdyby se mi náhodou dařilo líp, než očekávám, ještě se pustím do nejznámnější Greenovky, kterou jsem od něj jako jedinou ještě nečetla - Hvězdy nám nepřály. Odkládám je už dlouho, protože se mi nechce brečet, ale jednou to přijít stejně musí, tak proč ne teď? Stejně se k tomu nejspíš nedostanu :D




Tak toť moje víkendové plány. Naložila jsem si toho hodně, ale za dva dny nepřetržitého čtení se to zvládnout určitě dá (i v mém případě pomalého čtenáře), takže se budu snažit, abych se za sebe pak nemusela stydět. Adélo, aspoň ty první čtyři cíle koukej splnit! 

A co vy? Najde se alespoň jeden člověk, který mi bude dělat společnost? Klidně si to zkraťte jen na jeden den, jak se vám to hodí :)


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8 komentářů:

  1. Bohužel se mi to nehodí, a dalšího read-a-thonů se o prázdninách účastnit nebudu, protože to stejně porušuju tím, že jdu ven s kamarády, nebo mamka apod. něco potřebujou :D A zrovna teď o víkendu přijede kamarád, ale tobě budu držet palce, ať vše zvládneš. Já tento měsíc nepřečetla nic kromě toho co jsem četla v booktubeatohnu ._. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevadí ;) Chápu, že ne každý touží po tom strávit víkend doma u knížek :D

      Vymazat
  2. Nevím, jak to děláš, ale vždycky se s termínem strefíš do mého volného dne (víkendu). :D Takže jdu do toho opět s tebou! Držím ti moc palce! :)

    http://we-need-books.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Konečně jsme se jednou termínově sešly! Napsala jsem už svůj článek a vytvořila banner, takže kdybys ho chtěla použít, je tvůj ;)
    http://marky-books.blogspot.cz/2015/08/vikendovy-read-thon-plany-postup.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda! Držím nám pěsti :) Banner je krásný, použiju ho potom u dalších článků, tenhle už nebudu měnit :)

      Vymazat
  4. Celý den jsem nad tím přemýšlela, jestli se zúčastnit nebo ne, ale jelikož mě vidina na začátek mé další praxe děsí, rozhodla jsem se toho přečíst co nejvíce v srpnu... takže jdu do toho s tebou :D

    OdpovědětVymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)