7. srpna 2015

pátek, srpna 07, 2015
8 komentářů štítky
Konečně jsem si našla čas na to, abych vytvořila další článek do rubriky Top 5. Tentokrát jsem si zvolila pořadí svých nejoblíbenějších mužů (nebo skoro-mužů) z knih. Byl to zatraceně těžký výběr a všichni pánové se o své místo rvali jako splašení, ale vyhrát jich mohlo holt jenom pět. Tak jdeme na to :)





zdroj
Pátá nejlepší postava
Na páté místo jsem po litém boji umístila Percyho Jacksona od Ricka Riordana, se kterým jsem byla od jeho dvanácti let a viděla ho procházet pubertou. Zažila jsem s ním ztrátu a znovunalezení matky, seznámení s otcem, zjištění, že je ve skutečnosti jeden z nejsilnějších polobohů, první (a dost možná i jedinou :)) velkou lásku a všemožné vzestupy a pády. Je to neskutečně chytrý a schopný kluk, který se ale neustále propadá do problémů. Jakmile si sednu k sérii Percy Jackson nebo Bohové Olympu, ve které se taky objevuje, téměř na každé stránce čekám, kdy zase do něčeho spadne, a vyloženě se nad tím bavím.



Čtvrtá nejlepší postava
Na čtvrté místo jsem se rozhodla posadit Roberta Bavettu od Kateřiny Petrusové, která mi ho naservírovala v celkem třech svých knihách. Tohoto mafiána jsem milovala už v prvním díle (Nebezpečná láska), i když tam neměl zrovna velkou roli a byl tak záhadný, že jsem nikdy netušila, jak se zachová. Dlouho jsem ani nevěděla, na čí stojí straně, takže jsem nemohla vyloučit možnost, že až se něco semele, postaví se proti hlavním hrdinům. V dalším díle (Nepřítel mého nepřítele) už byl ale hlavní postavou a já ho konečně mohla poznat. A vyloženě jsem si ho zamilovala! Smím vás požádat o ruku, pane Bavetto?


Třetí nejlepší postava
Na třetím místě u mě bude stát Finnick Odair od Suzanne Collins. Finnicka jsem milovala hned, co se poprvé objevil na scéně. Byl arogantní, ale ne v tom špatném smyslu, kdy bych ho chtěla praštit do ksichtu, ale tím vtipným způsobem, kdy jsem mu toužila dát maximálně pusu. Stejně jako u Roberta Bavetty, ani u Finnicka jsem si nebyla strašně dlouho jistá, na čí je straně a jestli mu můžu věřit, ale už na začátku jsem byla rozhodnutá, že jestli se z něj nakonec vyklube prvotřídní šmejd, budu mu fandit i tak. Takže jo, Finnick rozhodně patří do mojí Topky. (SPOILER, SPOILER, SPOILER: A mimochodem, stále zuřím, že ho Suzanne v posledním díle zabila. U spousty postav, které v knihách zemřou, se s tím po čase smířím, ale u Finnicka nikdy. Tohle jí zkrátka neodpustím.)

zdroj
Druhá nejlepší postava
U prvních dvou míst jsem si nebyla vůbec jistá a stále jsem tyto dva adepty přehazovala, ale nakonec jsem se přeci jenom pevně rozhodla a druhé místo udělila Adrianu Ivaškovovi od Richelle Mead. Vampýrská akademie se jeho příchodem stala vtipnější a ještě lepší, protože kdo by si tohohle zlobivého vampýra nezamiloval, že? V boji o srdce Rose jsem sice team Dimitrij, ale jinak mám radši právě Adriana. Ani netušíte, jak jsem skákala vysoko do vzduchu, když se Richelle rozhodla napsat další sérii Pokrevní pouta, která se bude soustředit právě na něj a na Sydney. A pokud jsem ho snad ve Vampýrské akademii nemilovala dostatečně, tak Pokrevní pouta mě zcela zlomily, protože Adrian je teď rozhodně jedním z mých největších knižních miláčků!
Nejlepší postava
No a teď už jdeme do finále. Nejvyšší stupeň jsem po dlouhém, ale opravdu dlouhém přemýšlení darovala tomu nejlepšímu lovci stínů jménem Jace Wayland od Cassandry Clare. Musím vůbec vysvětlovat, proč ho miluju? Řekla bych, že to není nutné. Jenom dodám, že se šíleně těším na připravovaný seriál Shadowhunters, kde si roli Jace střihne Dominic Sherwood (na fotce vlevo). Zatím jsem s ním spokojená, ale stojím si za tím, že Jamie Campbell Bower (vpravo), který hrál Jace ve filmu Město z kostí, se na něj hodil víc. Jsem opravdu hodně zvědavá, co na Dominica budu říkat, až ten seriál uvidím a zjistím, jak ho zahrál. Mám takové tušení, že se mi nakonec dost možná zalíbí i víc než Jamie ;)


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8 komentářů:

  1. Finnicka jsem měla taky hrozně ráda! :) A souhlas se spoilerem!!!! Jinak zajímavý výběr! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Finnick je prostě božíí, jen škoda, že skončil, tak jak skpnčil... A Percy je kapitola sama o sobě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně :( Nevím, jak to dám, až tu scénu uvidím naživo ve filmu, už jen v knížce mě to naprosto vzalo.

      Vymazat
  3. Skvělý článek :) Percy a Adrian taky patří mezi moje oblíbence :)

    OdpovědětVymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)