22. června 2015

pondělí, června 22, 2015
10 komentářů štítky
zdroj
Asi jste si všimli, že se tu za víkend objevila jen jedna recenze, jinak jsem byla extrémně neaktivní. Je to z toho důvodu, že jsem nebyla doma. Už jsem se párkrát zmiňovala o tom, že budu mít letos konečně letní brigádu na prázdniny, a v sobotu jsem si to tam byla poprvé vyzkoušet. A jak? No, masakr.

Mám ten problém, že nebydlím v žádném velkém městě, kde by sehnat brigádu neměl být problém. Já pocházím z maličkého města a jsem obklopená dalšími maličkými městy. Jediná brigáda, kterou tu zaručeně seženete je jít si sednout na pokladnu do Kauflandu, ale to jsem odmítla už dva roky zpátky. Na pokladnu mě opravdu nikdo nedostane, takže jsem byla bez brigády. Letos jsem ale sháněla docela dost intenzivně a nakonec se mi podařilo najít práci v místní firmě na výrobu plastových součástek do auta. Je to sériová výroba u lisu, který jede nepřetržitě. A dělají se tam dvanáctihodinové směny.

Nic moc, ale nějakou brigádu jsem už fakt potřebovala, takže jsem to vzala a v sobotu nastoupila. Nástup v 5:45, odchod v 18:00. Celou dobu na nohou, takže máte pochopitelně pocit, že vám ty nohy upadnou, všude bez přestávky hučí lisy a jiné stroje, takže vám za chvíli začne praskat hlava, a jste hladoví jak psi, protože za celou tu dobu máte půlhodinovou přestávku na jídlo jen dvakrát. Byla jsem tam jen o víkendu, ale už teď musím říct, že tímhle bych se živit nemohla. Obdivuju lidi, kteří tam pracují už několik let a mají to v plánu ještě v důchodu. 

A to jsem měla jenom dvě denní. Netuším, jak se mi bude dařit, až budu mít i první noční (nástup v 17:45, odchod v 6:00). Tu budu mít už příští pondělí. Uh...

Takže prosím omluvte moje krátké nepřítomnosti, protože teď už opravdu nebudu stíhat přidávat články každý den, a držte mi palce, abych v tomhle tempu přežila celý červenec (ano, byla jsem natolik prozíravá, že jsem podepsala smlouvu jen na jeden měsíc, díky bohu za to).


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10 komentářů:

  1. Držím palce, abys to zvládla co nejlépe! Třeba si za chvilku zvykneš :-D A méně článků vůbec nevadí, vždyť ty jedeš článek za článkem a ještě když mám náročnou práci, tak to je pochopitelný :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) No, já věřím, že si nakonec zvyknu, ale začátek bude velmi krušný, nohy mám teď pěkně namožené, že se sotva postavím :D

      Vymazat
  2. Teda, zvolila sis pěkně náročnou brigádu :). Tak snad to tam ten měsíc zvládneš :-). A míň článků rozhodně vadit nebude, stejně přichází léto a kdo by seděl pořád u počítače? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to jsem si zvolila :D Ale pořád to je pro mě lepší, než si sednou za pokladnu v Kaufu.

      Vymazat
  3. Jej, ber to pozitivně, aspoň budeš mít peníze na další hromadu knih :D.
    A neboj, na další článek si klidně počkáme trošku déle :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky jediné pozitivum, které na tom nacházím :D Ale zase nebudu mít čas číst s takovou brigádu :( Byla jsem tam o víkendu a ještě teď jsem unavená k smrti, asi půjdu spát už v osm, jinak nevím :D

      Vymazat
  4. Tak držím palce, ať tu brigádu zvládáš líp a líp! Ono si na to časem zvykneš, uvidíš. Jen ty začátky jsou kruté. Taky mám na léto brigádu, koukám, že s dost podobnými podmínkami - dvanáctky (denní i noční), hučící stroje okolo a taky celou dobu stojím. Na celé dva měsíce. Už tam jsem potřetí :D Penízky jsou dobré :-))
    Takže - na nožky studená sprcha a šup s nimi nahoru :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :D A však já vím, že si nakonec zvyknu, největší problém budu mít asi s nedostatkem spánku. Byla jsem tam o víkendu a doteď dospávám deficit :D Jéj, tak to ti nezávidím, já bych asi celé dva měsíce nedala.

      Vymazat
  5. Obdivuju tě, brigáda to je náročná! Brigádu mám taky, noční směny v obchoďáku, není to náročné fyzicky, ale pěkně ti to rozhodí spací rytmus, takže za pár dní je z tebe zombie :D Ale beru to pozitivně a vždycky si říkám, tak dneska vydělávám na to a na to...No zítra jdu vydělávat na pokračování Hry o trůny :D Takže ti přeju velkou výdrž, a spoustu optimismu, začátek je nejhorší, už bude jen líp :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vím, s nočními mám taky svou zkušenost. Chodívám na noční inventury, když jsou v Kauflandu dvakrát do roka. To tam jdu jen na dvě noci a stejně to pak dospávám ještě čtrnáct dní, protože po příchodu domů jsem stejně spala asi jen tři hodiny, protože ve dne spát neumím :D A však jo, snažím se to brát pozitivně, že si aspoň vydělám na knížky :D

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)