31. října 2016

pondělí, října 31, 2016
12 komentářů štítky
Knižní shrnutí jsem si čmajzla u Knižního světa.

Říjen je u konce a já jsem tu s dalším Knižním shrnutím, kde pěkně shrnu, jaké knihy jsem to vlastně v posledním měsíci přečetla a jak si u mě jednotlivé knihy stály. Škola se bohužel projevuje a každý měsíc mi počet přečtených knih strhává níž. A to ještě není zkouškové, nevím, co budu dělat pak. :(

Počet přečtených knih: 6

Celkový počet přečtených stránek: 1893

Nejčtenější nakladatelství: Baronet


Autor měsíce: Rick Riordan. Je to můj nejoblíbenější autor mužského pohlaví, takže jsem opravdu neměla nad čím přemýšlet.

Kniha měsíce: Určitě Prastarý meč. Rick Riordan je stále stejný a drží se svého stereotypu, což sice může některým čtenářům vadit, ale mně jeho styl vyhovuje, takže jsem naopak ráda. Jeho nová série Magnus Chase je opravdu skvělá!

Nejhorší kniha měsíce: Playground, tahle kniha mě fakt hodně nebavila. Ale Aspoň trochu normální taky nebyla žádná výhra.

Mužská postava měsíce: Magnus Chase z Prastarého meče. Když už se po něm ta série jmenuje, byl by asi problém, kdybych ho neměla ráda. :D

Ženská postava měsíce: Harper z Aspoň trochu normální. Příběh mě sice moc neuchvátil, ale Harper jsem si oblíbila. Byla totiž jediná, kdo mi v té knize nelezl na nervy.

Záporák měsíce: Nikoho extra, kdo by si tuto kategorii zasloužil, jsem nenašla, ale aby záporák nezůstal nepojmenovaný, dávám tento post Lokimu z Prastarého meče. V prvním díle se sice nijak zvlášť nepředvedl, ale věřím, že do budoucnosti tu svou prohnanost pořádně ukáže.

Pár měsíce: Tenesie & Ethan z Dračí princezny. Přiznávám, tady trochu podvádím, protože spolu ještě nejsou, ale ty skutečné páry, o kterých jsem v říjnu četla, mě zkrátka nijak nedostaly, takže jsem se rozhodla Esie s Ethanem brát jako pár už takhle s předstihem. Moc se těším, až se dají dohromady. Bude jim to spolu moc slušet.

Překvapení měsíce: Dračí princezna. Eliško, je to opravdu moc pěkná prvotina! ;)

Zklamání měsíce: Bohužel musím říct Playground. Drtivá většina recenzí knihu kritizuje, ale já jsem stejně doufala, že se mi bude líbit. No, nelíbila...

Nejhezčí obálka měsíce: V říjnu jsem nečetla žádnou knihu s obálkou, která by nějak hodně vyčnívala, takže jsem moc nevěděla, jakou vybrat. Nakonec jsem se rozhodla pro Aspoň trochu normální. Většinou takovéhle romantické oblečky nemám moc ráda, ale zrovna tento se mi docela líbí.

Nejhorší obálka měsíce: Stejný problém jako s nejhezčí obálkou. Není tam žádná, která by se mi vyloženě nelíbila. Ale nějakou jsem vybrat musela a padlo to na Playground. Možná si řeknete, že jsem ovlivněná tím, že se mi nelíbil příběh, ale není to pravda. Mně ta obálka přišla divná ještě předtím, než jsem začala číst.

Nejsympatičtější postava měsíce: Nico z Monumentu 14, tento správný skaut se mi líbil od samého začátku!

Nejotravnější postava měsíce: Tamtadadá... a vítězkou se stává Megan z Dračí princezny! Ježíši, to je ale kráva! Celou dobu mi pěkně pila krev!


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



12 komentářů:

  1. sest knih je moc dobre skore, ja jsem rada za kazdy kousek ktery zvladnu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však to já taky, ale přes prázdniny jsem si navykla na 15 knih měsíčně, tak se mi špatně vrací k tomu školnímu skóre :D

      Vymazat
  2. Jsem na tom podobně, škola bere hrozně moc času a se čtením je to bída :(
    Ale šest knih je při škole skvělý výkon :)
    Monument tu na mě čeká už asi rok, měla bych se do něj také konečně pustit.
    Mě se zase Playground obálka hrozně líbí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako jo, při vejšce je šest knih asi ještě dobrých, ale já na to prostě nejsem zvyklá, takže mě ten velký pokles mrzí :D Monument jsem taky měla doma snad víc jak rok, takže jsem ráda, že jsem se k němu konečně dostala.

      Vymazat
  3. Vždyť šest je krásné číslo! :)
    Dračí princezna je opravdu skvělá... hned jak jsi mi připomněla Megan, automaticky jsem začala zuřit :D No, ale náš pár to vyvážil- oni (spíš on) jsou prostě sladcí :3 :D
    Monument 14 čeká na přečtení a Aspoň trochu normální na koupení :D
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Jsem zvědavá, co na Monument řekneš.

      Vymazat
  4. Ale no táák, já mám Megan ráda! :D Jinak překvapení měsíce? :D Moc děkuji, ty víš, jak mi zlepšit den :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec čas ;) A já věřím, že Megan ve skutečnosti není tak špatná a ještě překvapí, ale než se tak stane, zůstane v této kategorii vítězkou :D

      Vymazat
  5. Na Dračí princeznu se potom musím podívat ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě podívej, však je autorkou jedna z nás - blogerek :D

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. S tím přišla Elis z Knižního světa, já to jen převzala :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)