1. října 2016

sobota, října 01, 2016
18 komentářů štítky
Knižní shrnutí jsem si čmajzla u Knižního světa.

Září je u konce a já jsem tu s dalším Knižním shrnutím, kde pěkně shrnu, jaké knihy jsem to vlastně v posledním měsíci přečetla a jak si u mě jednotlivé knihy stály. Začala mi škola, takže už začínám ve čtení polevovat. Myslím, že to teď bude měsíc co měsíc horší.

Počet přečtených knih: 10

Celkový počet přečtených stránek: 3291

Nejčtenější nakladatelství: CooBoo


Autor měsíce: Jennifer Hillier. Je to pro mě naprosto nová autorka, ale hned první kniha od ní mě poměrně dost okouzlila. Určitě si od ní v budoucnu přečtu ještě něco dalšího.

Kniha měsíce: Září pro mě bylo měsícem, kdy jsem četla hlavně knihy, které řadím spíš do průměru, ale přeci jenom se tam našly kousky, co vyčnívají. Nejvíc se mi líbil Řezník, ale Šťastně až navěky taky bylo parádní počtení.

Nejhorší kniha měsíce: Tulák, horší knihu jsem hodně dlouho nečetla. Fakt strašný...

Mužská postava měsíce: Morfeus ze Zrcadlení. Knihu jsem četla už podruhé, protože jsem si v rámci projektu "Září s CooBoo" dávala re-reading, ale i při opětovném čtení mě Morfeus naprosto dostal. Já ho zkrátka miluju!

Ženská postava měsíce:
Lorelei Diederich ze Stínové královny. Líbila se mi a velké plus u mě má hlavně za to, že mi nepřišla otravná - což se u hlavních hrdinek z young adultek moc nevidí.

Záporák měsíce:
Maven z Křišťálového meče. Stále se cítím zrazená, že toho hodného a milého kluka v prvním díle jen hrál, ale stejně si nedokážu pomoct a mám ho stále ráda. Zmetek jeden!

Pár měsíce: Alyssa & Morfeus ze Zrcadlení. Říkejte si co chcete, ale pro mě prostě bude vždycky lepší Morfeus. Zacha jsem nemohla vystát.
 
Překvapení měsíce: Asi Nečekej slitování. Od autorky už jsem sice v minulosti jednu knihu, co se mi líbila, četla, ale i tak mě neustále překvapuje, že mě ty její romance baví. Normálně si na romantiku totiž moc nepotrpím.

Zklamání měsíce: Naprosto bez přemýšlení dávám Tuláka. Tak moc jsem se na něj těšila, ale nakonec jsem ho ani nedokázala dočíst, jak moc mě zklamal a nudil. :(

Nejhezčí obálka měsíce: Zrcadlení, obálky k této sérii jsou pro mě zkrátky ty nejhezčí, co jsem kdy viděla. Ale jinak Tulák má taky naprosto nádherný obleček!

Nejhorší obálka měsíce: Ty jo, normálně pro mě není těžké v této kategorii vybírat, ale tentokrát se mi ty obálky líbí snad všechny. Dokonce i Nečekej slitování, a to se mi oblečky od nakladatelství Alpress většinou nelíbí. Asi zvolím Řezníka, ale jak už jsem psala, je to spíš jen obálka, co se mi z těch všech líbí nejmíň, než že by se mi nelíbila vůbec (protože líbí).

Nejsympatičtější postava měsíce: Shade z Křišťálového meče, to je pro mě opravdový sympoš!

Nejotravnější postava měsíce: Bohužel musím říct Jacindu z Drakie, ta mi lezla na nervy docela často, hlavně během prvního dílu.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



18 komentářů:

  1. Já Mavyho taky pořád miluju... i když jsem ještě nečetla dvojku :D Na Stínovou královnu jsem strašně zvědavá, většina blogerů to opěvuje :)) Super výsledek, já jsem ráda za dvě knihy, když je škola :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maven byl prostě v tom prvním díle naprosto zlatý, takže si nemůžu pomoct a mám ho ráda i nadále :D
      Stínová královna byla fajn, rozhodně nic extra, znovu ji asi číst nebudu, ale určitě jsem ráda, že jsem si ji přečetla :)

      Vymazat
  2. Deset knih je proste mazec. Ale docela chapu. Kdyz jsem cetla Drakii, zvladla jsem jednu knihu za den, jak me to chytlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už to bude míň, jak mi začala škola :(
      Mě Drakie teda zase tolik nechytla, ale knihy jsem nahnala v první polovině měsíce, kdy jsem měla ještě volno. Během té druhé jsem zvládla jen tři kousky...

      Vymazat
  3. Deset je krásné číslo :) Držím palce, ať Ti i se školou jde čtení hezky od ruky. Měj se pěkně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No moc nadějně to se školou nevidím, ale díky :)

      Vymazat
  4. Deset knížek je super :) Úplně se za ty svý čtyři stydím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusíš, u mě býval takový standart pět knih měsíčně a myslím, že se k němu brzy vrátím, jak teď nic nestíhám :D

      Vymazat
  5. Přečetla jsi toho vážně dost..:) První rok na VŠ, co? :) Copak studuješ?:) Neboj, na VŠ je největší masakr jen zkouškové, jinak to celkem jde.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, první ročník. A studuju českou filologii se zaměřením na editorství. Ze zkouškového mám vítr už teď, ale krom toho mi nepřijde, že by to bylo nějak volnější :D Dostáváme úkoly z hodiny na hodinu, takže pořád něco čtu, ale bohužel jen materiály do školy :(

      Vymazat
  6. Krásné číslo, fakt jsi toho přečetla dost. Četla jsem jen Drakie, ale určitě se chci dostat někdy k Selekci, Stínové královně a Šepotání mám doma první díl :)
    Beauty of pink / Soutěž

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, zvládla jsi toho opravdu dost :D A se zklamáním měsíce jedině souhlasím, taky jsem čekala Tuláka lepšího, ale o tom jsme si už říkaly :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na tebe určitě nemám :D Ale s výsledkem jsem stejně spokojená.
      A jo, Tulák byl fakt hrozný :(

      Vymazat
  8. Páni, přečetla jsi toho hodně! :o)
    Já jsem stihla o dvě méně (škola a čtecí krize mě fakt zabíjí) :(
    Každopádně jsem moc ráda, že se Řezník líbil... Jennifer je skvělá :)
    Stejně tak i Stínová královna :3
    No a jinak skoro na všechny ostatní se chystám :D
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řezník byl fakt super. Stínová královna mě zase tolik neuchvátila, znovu ji číst asi nebudu, ale čtení jsem si užila, to nezapírám :)

      Vymazat
  9. Že začínáš polevovat? 10 knih? :D Hele, já přečetla za září tři. Jenom tři! A to tu třetí počítám tak napůl, protože převážnou část knížky jsem přečetla 1. října :D Tento měsíc bude asi ještě horší.
    Jinak na Křišťálový meč se chystám, jedničku jsem si znovu přečetla, tak jsem připravená :D Akorát se netěším na ten cliffhanger, to se mi fakt nelíbí :D Pak to čekání na další díl je nesnesitelné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako 10 je hodně (alespoň na mě), ale to je jen díky tomu, že jsem měla první polovinu měsíce ještě prázdniny. Jakmile nastoupila škola, tak jsem opravdu hodně polevila, takže to teď půjde asi pomaleji :(
      A jsem zvědavá, co na Křišťálový meč řekneš, pak se ozvi :D Já byla docela zklamaná a ten cliffhanger byl fakt šílený! :D

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)