12. března 2016

sobota, března 12, 2016
16 komentářů štítky
Jsem tu s dalším článkem do rubriky Top 5. Tentokrát jsem si zvolila pořadí svých nejoblíbenějších ženských autorek. Při pohledu na svou knihovnu jsem si uvědomila, že si většinou nevybírám knihy podle toho, kdo je napsal, ale spíš podle toho, jak mě zaujmou obálkou a anotací. Pár spisovatelek, u kterých si přeju vlastnit všechny jejich knihy a které miluju, jsem ale přeci jenom našla, abych mohla tenhle žebříček sestavit. Právě z toho důvodu, že si většinou knihy kvůli autorům nepořizuju, pro mě byl tenhle seznam asi zatím nejjednodušší


zdroj
Pátá nejoblíbenější autorka
Na páté místo jsem umístila Ursulu Poznanski. Přečetla jsem od ní pouhé tři knihy, protože víc jich v Česku zatím nevyšlo, ale i těmi pouhými třemi počiny si mě dokázala získat natolik, aby dostala místo v mém žebříčku oblíbenosti. Její Saeculum mě dostalo do kolen, je to nesmírně mrazivý a zamotaný thriller. EREBOS se mi zdálo trochu slabší, ale i to bylo skvělé. Obdivuju její představivost, protože to, co v těch knihách zvládla vymyslet, mi bere dech. No a detektivka Pět? Ta neměla chybu! Nesmírně originální! Moc si přeju, aby u nás vyšly i její další díla, protože já bych si je rozhodně nenechala ujít.
zdroj
Čtvrtá nejoblíbenější autorka
Na čtvrté místo jsem se rozhodla posadit Kerstin Gier. Ta je v mém seznamu nejoblíbenějších autorek nejnovějším přírůstkem, protože jsem se k jejím knihám dostala teprve před pár měsíci. Ale i za tu chvíli si mě nenávratně omotala kolem prstu. Drahokamy? Jedna z nejúžasnějších sérií, co jsem za celý svůj život přečetla. Jsou dokonalé a zkrátka dechberoucí. Stříbrná kniha snů se mi už tolik nelíbila, ale to jen proto, že ji musím srovnávat s Drahokamy, protože jinak je taky naprosto úžasná. Absolutně nechápu, kam chodí na ty své nápady, protože všechno, co hodí na papír, je tak promyšlené a originální, že jí normálně závidím. Doufám, že ji neopustí múza, protože je opravdu skvělá!



zdroj
Třetí nejoblíbenější autorka
Na třetím místě u mě bude stát Kateřina Petrusová. Do té doby, než jsem si přečetla její prvotinu, jsem byla k českým spisovatelům hrozně skeptická. Jejich knížky mě prostě nebavily. Kateřina to ve mně ale zlomila a její knihy jsem si zamilovala. Všechny jsem přečetla přesně v tu chvíli, kdy vyšly, dokonce jsem byla i na křtu Pekáče buchet, takže jsem dostala možnost poznat ji osobně. Miluju její nenucený humor a můžete si být jistí, že si nenechám ujít nic, co napíše v budoucnu. Už jsem to k ní psala několikrát, ale klidně to zase zopakuju: Od Kateřiny Petrusové bych si přečetla klidně i nudný telefonní seznam.

zdroj
Druhá nejoblíbenější autorka 
Druhé místo jsem udělila Cassandře Clare. O Cassandře na internetu koluje spoustu ošklivých článků, z kterých vyplývá, že v soukromí asi nebude úplně nejmilejší a nejskromnější člověk na světě, ale víte co? Mně je to naprosto fuk. Jasně, že bych byla radši, kdyby to byla pohodová, hodná ženská, ale já se, abych byla upřímná, o soukromí spisovatenikdy nijak zvlášť nezajímám. Je mi jedno, jak se chová, pro mě je důležité, že píše skvěle. Její knihy patří rozhodně k mým nejoblíbenějším. Nástroje smrti, Pekelné stroje i další naprosto zbožňuju a určitě budu její knihy číst dál.
zdroj
Nejoblíbenější autorka
No a teď už jdeme do finále. Nejvyšší stupeň jsem darovala Richelle Mead. Nikdo jiný to v mém případě ani vyhrát nemohl. Vlastním všech dvacet knih, co u nás od ní vyšlo, a rozhodně si pořídím i ty další, co se v Česku do budoucna vydají. Vampýrská akademie byla jedna velká dokonalost a od té doby Richelle hodně nadržuju. Její další série už možná nejsou tak dobré jako právě VA, ale mně je to úplně, ale úplně jedno. Richelle je pro mě zkrátka jednička a nejspíš to tak zůstane ještě zatraceně dlouho. Miluju ji!


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



16 komentářů:

  1. Kromě Ursuly mám také ráda všechny.. Myslím, že můžeme skákat do stropu nad novou knihou od Katky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, na novou knížky od Katky se strašně těším, už aby to bylo :) A ty nemáš Ursulu ráda? Podle mě píše fakt skvěle :)

      Vymazat
  2. Richelle, no samozřejmě :3 :D Taky ji řadí mezi svoje top, ale Cassandru Clare bych asi vynechala :D Od Poznanski už si taky musím něco přečíst, všichni o tom básní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poznanski si rozhodně nenech ujít, je výborná :) A tobě Clare nesedí? Chápu, ne každý se v jejím stylu psaní najde, ale mně sedí moc dobře :)

      Vymazat
  3. Richelle patří i mezi mé nejoblíbenější autorky a stejně tak i Ursula Poznanski.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Richelle je prostě úžasná, nikdy nepochopím lidi, co ji nemají rádi, protože podle mě je naprosto bezchybná.

      Vymazat
  4. Pro mě by bylo strašně těžké vybrat pět nejoblíbenějších, tyhle žebříčky nejsou nic pro mě :D :D Ale Richelle a Katku taky zbožňuju! :) A Cassandru a její Nástroje smrti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám občas problém udělat seznam, ale tohle pro mě bylo kupodivu dost snadné :)

      Vymazat
  5. A co Rowlingová? :´-( Na tu jsi určitě zapomněla! :D. Ta je totiž úúúplně na prvním místě,viď? :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nee :D Já na Harrym nevyrůstala jako ostatní, nějak mě ty knihy zkrátka minuly. Pořídila jsem si je teprve nedávno a už to pro mě nemá takové kouzlo, když jsem viděla prvně filmy. Rowlingová si určitě ten obrovský obdiv všech ostatních zaslouží a její knihy jsou fakt super, ale já je bohužel zase tolik nežeru :D

      Vymazat
    2. Budu dělat, že jsem si to nepřečetla a dál si budu naivně myslet, že jsi na ni zapomněla :P :D

      Vymazat
  6. Super téma článku a samozřejmě máš podobné, ne-li stejné autorky, které bych vybrala i já :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tááákže :-D
    Cassandra.. ta je u mě úplně na prvním. Nástroje smrti prostě miluju (a ty to víš :-D ) a jsem zvědavá co předvede v dalších sériích.
    Od Richelle jsem ještě nic nečetla, ale neboj, brzy to napravím :)
    U Ursuly je to stejné. Mám od ní všechny knihy krom knihy Pět a ani jednu jsem nečetla = musím co nejdřív.
    A od Katky jsem četla začátek Pekáče buchet a vážně jsem se musela odhodlávat abych nepokračovala, protože jsem si řekla, že si přečtu prolog a skončila jsem u třetí kapitoly :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojojo, rozhodně máš co napravovat :) Tak co nejdřív :D

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)