19. března 2016

sobota, března 19, 2016
4 komentáře štítky
Rozhodla jsem se pustit do nového projektu, se kterým přišla Elis z Knižního světa. Zalíbil se mi, takže jsem se ho prostě musela zúčastnit :) O co se jedná?

Jelikož žijeme v době, kdy se obrovské množství knih točí kolem milostných trojúhelníků, většina čtenářů si vybere svého favorita a nakonec se buď raduje spolu s hrdinou/kou, nebo si rve vlasy kvůli špatnému úsudku hlavní postavy. A proto je tu projekt Kdo s koho, kdy se do každého článku vyberou 2 až 3 knihy/série s milostným trojúhelníkem a autor článku se může do sytosti vypsat o svém favoritovi. Jak prosté, že? Jen pokud možno, snažte se nespoilerovat.

Tak se pojďme podívat, jaké trojúhelníky jsem si pro vás pro dnešek vybrala :)

1) Vyvolená bohy - Merek vs. Lief

zdroj
Vyvolená bohy mě nijak zvlášť nebavila, ale to nemění nic na tom, že jsem tu knihu četla, takže jsem s tamním milostným trojúhelníkem obeznámená a jsem schopná si vybrat tým, do kterého se zařadím. Twylla se těšila pozornosti prince Mereka a zároveň svého osobního strážce Liefa. Abych ale řekla pravdu, celý ten trojúhelník mi byl hodně nesympatický a nepříjemný. Většinou mě štve jen ten člověk, kterému nefandím, ale tady mě kupodivu štvali všichni tři aktéři. Zatímco princ Merek mi od začátku připadal jako chladný pitomec, Lief se zase od začátku až moc snažil a místy mi připadal dost naivní a otravný. Ke konci už jsem si ho sice zvládla trochu oblíbit, ale na začátku mě iritoval opravdu hodně. Takže v konečném výsledku se řadím do týmu Liefa, ale ani v jeho případě to není žádná sláva. Tahle kniha mi prostě nesedla tak nějak celá.

2) Volání sirény - Larissa vs. Noel

zdroj
Jako další tu mám českou dilogii Volání sirény od Michaely Burdové. Tam se objevily milostné trojúhelníky hned dva a jako první jsem se rozhodla podívat na zoubek tomu dívčímu. Kolem Derrena se motala siréna Larissa a o několik století později i lidská dívka Noel. V podstatě hned od začátku bylo jasné, že je pro Derrena tou pravou Larissa a já si ji hned oblíbila, ale vzhledem k tomu, že se na konci prvního dílu nerozešli zrovna v dobrém, měla jsem trochu obavy, že se jim to nepovede slepit zase zpátky. Právě proto jsem měla ve druhém díle s Noel poněkud problém, protože jsem byla od začátku fanynka Larissy, a tím pádem mě tam Noelina přítomnost dost štvala.



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4 komentáře:

  1. Ani jednu sérii jsem nečetla, takže bohužel diskutovat nemůžu :/ :D

    OdpovědětVymazat
  2. No, musím se přiznat, že jsem rovněž ani jednu z nich nečetla..

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Tak u jedničky bych nebrala ani jednoho a u dvojky nemůžu říct, protože jsem četla jenom první díl :D

    OdpovědětVymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)