1. února 2017

středa, února 01, 2017
8 komentářů štítky
Knižní shrnutí jsem si čmajzla u Knižního světa.

Leden je u konce a já jsem tu s dalším Knižním shrnutím, kde pěkně shrnu, jaké knihy jsem to vlastně v posledním měsíci přečetla a jak si u mě jednotlivé knihy stály. Tak pojďme na to. :)

Počet přečtených knih: 10

Celkový počet přečtených stránek: 3320

Nejčtenější nakladatelství: Fantom Print, Knižní klub


Autor měsíce: John Flanagan. On mě svými knihami snad nemůže zklamat. :)

Kniha měsíce: Mám tři, které se mi líbily úplně maximálně, a fakt si nejsem schopná vybrat. Čtvrtý hrob pod nohama, Magie změny a Císařovy čepele - zvolte si z toho, co chcete.


Nejhorší kniha měsíce: Ve stínu lípy, jedná se o povinnou četbu do školy a navíc je to poezie, kterou nesnáším, takže... :D
 
Mužská postava měsíce: Sorry, nemůžu jinak a musím vybrat
Marka Watneyho z Marťana. Sice třeba takového Currana z Kate Daniels nebo Valyna z Císařových čepelí mám radši, ale tentokrát tuto kategorii musím dát Markovi. Vždyť přežil skoro dva roky sám na Marsu, sakra! Nikdo si tento titul nezaslouží víc než on. :D
 
Ženská postava měsíce:
Zas a znovu volím Kate Daniels z Magie změny! Je prostě boží!

Záporák měsíce: Nechci spoilerovat, takže řeknu jenom vrah ze Slepých ptáků. Co byl ve skutečnosti vlastně zač, mě opravdu šokovalo. Hajzl jeden odpornej! Ale třeba Císařovy čepele měly taky hezkou řádku pořádných záporáků.

 
Pár měsíce: Rozhod Kate & Curran z Magie změny. Ti jsou opravdu dokonalí! :)

 
Překvapení měsíce: Určitě Císařovy čepele. Nic moc jsem od toho nečekala, ale byla to opravdu pořádná a kvalitní fantasy. Těším se na další díl.


Zklamání měsíce: Povídky malostranské. Kamarádka mi slibovala, že je to docela dobrá kniha na to, že je to povinná četba, ale mě bohužel vůbec nebavila. 


Nejhezčí obálka měsíce: Asi Mechanická princezna, ale jinak se mi líbí obálky skoro všech knih, co jsem v lednu přečetla.

Nejhorší obálka měsíce: Ve stínu lípy, ale to se dalo čekat, když je to povinná četba. Na těch starých vydáních zkrátka není hezkého nic.


Nejsympatičtější postava měsíce:
Mark Watney z Marťana. Jak si tenhle týpek zvládnul na Marsu udržet svůj parádní smysl pro humor, nechápu.

Nejotravnější postava měsíce:
Achim ze Slepých ptáků. To je takový kretén, s prominutím! Vůbec se nedivím tomu, že se s ním Beatrice rozvedla, ale absolutně nechápu, že si ho někdy předtím vzala. Ten chlap opravdu musí hodit zpátečku!


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8 komentářů:

  1. Tvoje shrnutí mě opravdu baví! Jinak slušný výčet knih. Já poslední dobou přemýšlím o knihách J.F. - Bratrstvo - hodně lidí toho autora chválí, tak snad se k němu brzy dostanu :-)
    Přeji další super knižní měsíc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda! :D A Bratrstvo neznám, takže neporadím. :)

      Vymazat
  2. koukam, ze frcis opet svym tempem... :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Prečítala si toho naozaj veľa, to je super :D Sériu Kate Daniels mám veľmi rada, akurát ma doma čaká šestka a onedlho sa do nej plánujem pustiť :-) Kate aj Curran sú výborní, teší ma, že som našla ďalšieho fanúšika HU a Marťan sa mi tiež páčil, Mark vedel pobaviť naozaj výborne :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já se tenhle měsíc poklepávám po ramenou za devět knih, což je zatím moje maximum. Desítka je úžasná :) Ať se daří i v únoru :)

    OdpovědětVymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)