29. února 2016

pondělí, února 29, 2016
24 komentářů štítky
Knižní shrnutí jsem si čmajzla u Knižního světa.

Únor je u konce a já jsem tu s dalším Knižním shrnutím, kde pěkně shrnu, jaké knihy jsem to vlastně v posledním měsíci přečetla a jak si u mě jednotlivé knihy stály. Tak pojďme na to. :) 

Počet přečtených knih: 10

Celkový počet přečtených stránek: 2780

Nejčtenější nakladatelství: Domino/CooBoo


Autor měsíce: Richelle Mead, tady opravdu není co řešit. Ve chvíli, kdy se mi v seznamu objeví kniha od ní, tak je jasný vítěz, protože ji miluju. Moje nejoblíbenější autorka všech dob.

Kniha měsíce: Stínem políbená. Třetí díl Vampýrské akademie mám nejradši a protože ho napsala Richelle, tak prostě musí vyhrát.

Nejhorší kniha měsíce: Stařec a moře, to byla fakt děsná nuda.

Mužská postava měsíce: Dimitrij Belikov z Vampýrské akademie. Sice jsem si už před nějakou dobou uvědomila, že jeho soka v lásce Adriana mám radši, ale toho jsem si oblíbila až v Pokrevních poutech. Ve VA si mě prostě nezískal a není tomu jinak ani při re-readingu. Takže mužskou postavou měsíce je zkrátka můj milovaný Dimka.

Ženská postava měsíce: Rose Hathaway opět z Vampýrské akademie. Rose je moje nejoblíbenější ženská hrdinka z úplně všech knih, co jsem za svůj dosavadní život přečetla, takže opravdu nemám nad čím přemýšlet.

Záporák měsíce: Tady vážně není co řešit. Jasným vítězem této kategorie se stává Dorianův otec - král Adarlanu. H*jzl jeden!

Pár měsíce: Žeby Rose & Dimitrij? :D Únor jsem zkrátka jela v duchu Vampýrské akademie.

Překvapení měsíce: Půlnoční koruna. První díl se mi sice líbil, ale čekala jsem od něj víc. Hlavní hrdinka měla být nemilosrdný zabiják a místo toho se chovala jako obyčejná puberťačka, co se zajímá jen o své hadry a vlasy. Ve druhém díle jsem se ale konečně dočkala té slíbené vražedkyně a série se v mých očích vyšvihla dost vysoko. Překvapilo mě, jak moc se autorka zlepšila.

Zklamání měsíce: Budu muset napsat Feraly - Pod křídly vran. Čekala jsem mnohem, ale opravdu mnohem víc

Nejhezčí obálka měsíce: První, bezpochyby. Všechny obálky Selekce miluju, jsou překrásné. Každopádně Feralové nebo Půlnoční koruna mají taky krásné oblečky.

Nejhorší obálka měsíce: Asi Rudá pyramida. Moc se mi nelíbí.

Nejsympatičtější postava měsíce: A zas a znova zasahuje Vampýrská akademie, protože největším sympaťákem měsíce je rozhodně Rose Hathaway! Já tu holku fakt žeru!
 
Nejotravnější postava měsíce: Tak tady jsem měla hodně velký problém. Zjistila jsem totiž, že mě tento měsíc v knihách nikdo nijak zvlášť neštval. Jasně, spousta postav měla nějaké slabší chvilky, kdy byli fakt na zabití, ale nebylo to nic hrozného. Ale pravidla jsou pravidla, musela jsem někoho vybrat a Černý Petr bohužel padnul na Sadie Kane z Rudé pyramidy. Já mít tuhle dvanáctiletou holku za sestru, tak bych ji asi uškrtila.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



24 komentářů:

  1. Dimitrije take miluji, Adrianovi jsem nefandila ani trochu, naopak mi lezl na nervy.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ve VA taky, ale v Pokrevních poutech jsem si ho zamilovala. Každopádně s Rose bych ho stejně vidět nechtěla, sluší mu to se Sydney :)

      Vymazat
  2. Parádní článek :D Vůbec se nedivím, že většinou převažuje VA :D Jinak přečetla jsi toho hodně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, únor jsem měla velmi plodný, teď už to ale začíná být o dost pomalejší. Obávám se, že od teď od května toho už moc nepřečtu.

      Vymazat
  3. Já už si od té Richelle Mead musím něco přečíst :-D
    První právě čtu a nemám slov :)
    Zvládla si toho docela dost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně musíš, Richelle je moje neojblíbenější autorka! :)
      A jak docela? Já si tady udělala rekord a ty na mě s "docela" :DDD Ale ne, já vím, že někteří knihomolové toho přečtou ještě víc. Jste prostě dobří.

      Vymazat
    2. Přidávám se! Rozhodně musíš :D Richelle Mead je skvělá spisovatelka :)

      Vymazat
    3. Pěkně, pěkně. VA je naprostá klasika, ale i další knihy od Richelle stojí za to.

      Vymazat
  4. Super kniha, VA je geniálna séria :D A Dimko je bezpochyby naj. mužská postava :D Koruna z temnoty je super diel a Rose som si tiež veľmi obľúbila :-) Rudá pyramída sa mi páčila, mám rada egyptskú mytológiu :-) Zvyšné knihy som ešte nečítala, ale klobúk dolu, stihla si toho vážne veľa :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Za deset knih klobouk dolů. Já zvládla čtyři, a to jsem četla vážně poctivě... Tak snad v březnu to bude trochu lepší :) Těším se na další shrnutí!
    Měj se krásně,
    K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už mám krizovku, nějak se mi do čtení nechce a mám toho hodně do školy, takže můj březen nebude nic moc :/

      Vymazat
  6. Já přečetla za únor asi jen pět knih. Ze zmiňovaných znám akorát Půlnoční korunu - tu sérii zbožňuju, proto souhlasím i s tím překvapením a záporákem měsíce :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pět knih je můj obvyklý standart, teď se mi jenom dařilo víc :) A jen Půlnoční korunu? Ty neznáš VA? :O

      Vymazat
  7. Pěkné shrnutí :) Ani se nedivím, že všude vítězí Rose a Dimitri :) VA je výborná série a patří mezi mé nejoblíbenější :) A stejně tak i Rose a Dimitri patří k mým oblíbeným postavám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! VA a tihle dva jsou prostě bezkonkurenční :)

      Vymazat
  8. 10 knih je celkem dost :)
    Tak já to mám s postavami trochu jinak.... Rose i Dimitri mi sedí k sobě především proto, že je oba moc nemusím. Adrian 💜 Já tu postavu tak miluju! :)
    Co říkáš na konec Půlnoční koruny? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Whaaat? Kdo nemá rád Rose? To vůbec jde? :D
      Taky Adriana miluju, ale až v Pokrevních poutech. Ve VA mě štval.
      Konec Půlnoční koruny byla husťárna :D Zůstala jsem s otevřenou pusou.

      Vymazat
    2. Mi ona nevadí (až na konec Stïnem políbené), ale jsou tam i lepší postavy...
      Přesně :D akorát mi to přišlo takové dost narychlo. ¾ knihy se neděje nic tak šíleného a do konce nacpala spoustu šílených věcí! :)
      Akorát chudák Dorian... Princ:hezký, bohatý, miluje knihy (+má malé překvapení ;) ) a ta osoba? Nic... Alespoň si ho můžu nechat pro sebe :*
      Jaký team jsi ty?

      Vymazat
    3. Tak to já Rose teda žeru :) Je to snad moje nejoblíbenější hrdinka ze všech knih, co jsem četla.
      Dorian vs. Chaol? Asi bych ji radši viděla s Dorianem, ale abych byla upřímná, zrovna v tomhle případě mi to je jedno. Tak nějak jsem se ještě do žádného teamu nezařadila. Mám ráda oba a v tuhle chvíli bych se nezlobila, ať už by Celaena skončila s kýmkoliv.

      Vymazat
  9. No,jelikož jsem VA nečetla, tak často nevím, která bije :D. Ale moc pěkný článek :).

    OdpovědětVymazat
  10. Chtěla bych mít tvoje čtenářské tempo! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To opravdu není moje obvyklé čtenářské tempo :D Prostě se mi teď z nějakého důvodu dařilo, jinak přečtu za měsíc většinou tak čtyři nebo pět knih :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)