27. prosince 2015

neděle, prosince 27, 2015
12 komentářů štítky
Rozhodla jsem se pustit do nového projektu, se kterým přišla Elis z Knižního světa. Zalíbil se mi, takže jsem se ho prostě musela zúčastnit :) O co se jedná?

Jelikož žijeme v době, kdy se obrovské množství knih točí kolem milostných trojúhelníků, většina čtenářů si vybere svého favorita a nakonec se buď raduje spolu s hrdinou/kou, nebo si rve vlasy kvůli špatnému úsudku hlavní postavy. A proto je tu projekt Kdo s koho, kdy se do každého článku vyberou 2 až 3 knihy/série s milostným trojúhelníkem a autor článku se může do sytosti vypsat o svém favoritovi. Jak prosté, že? Jen pokud možno, snažte se nespoilerovat.

Tak se pojďme podívat, jaké trojúhelníky jsem si pro vás pro dnešek vybrala :)

1) Šepotání - Morfeus vs. Zach

zdroj
Tento milostný trojúhelník pro mě byl strašně snadný od úplného začátku. Zach je podle mě pitomec, který se k Alysse choval strašně majetnicky i ve chvíli, kdy byli jenom kamarádi a on sám měl jinou přítelkyni. Úplně nejradši by Alyssu někam zamknul a všechno řešil sám. Na jednu stranu je hezké, jak se o ni bojí, ale zase na tu druhou to opravdu neskutečně přehání a já být na jejím místě, asi mu zlomím nos. Morfeus je ovšem moje láska na první pohled. Ano, je to prolhaný emo šmejd, u kterého nikdy nemůžete vědět, co čekat, a nikdy nevíte, jestli vám náhodou nevrazí kudlu do zad, ale když si zmapujete všechno, co udělal a jak se nakonec zachoval, musíte se mnou souhlasit, že i když na počátku jedná sobecky, v konečném výsledku se stejně vždycky zachová správně a Alysse pomůže. Však se kvůli ní nechal v prvním díle i sežrat Pentlochňapem! Je to pro mě taková zraněná vystrašená dušička, která se schovává za arogantním úsměvem a protivným vystupováním. Zbožňuju ho! Jsem hodně zvědavá, jak jejich příběh dopadne v posledním díle. Předpokládám, že Alyssa skončí se Zachem, takže se na to už psychicky připravuju, ale pokud by její srdce náhodou vyhrál Morfeus, skákala bych samým nadšením tři metry do vzduchu.

2) Upíří deníky - Damon vs. Stefan


zdroj
Asi takhle... U Upířích deníků jsem přečetla jen první čtyři díly a to jen proto, že jsem byla tak pitomá, že jsem si je koupila najednou, protože nebýt toho, přečetla bych jen ten první. Horší sérii jsem snad v životě nečetla. Knížky jsou opravdu příšerné, což je vážně škoda, protože seriál jsem v minulosti milovala. Sice jsem dokoukala jen první tři řady a pak jsem to vzdala, protože mě začalo štvát, jak to tvůrci překombinovávají, až se z toho stala strašná sr*čka (omlouvám se, ale jinak to říct prostě neumím). Ale i když se mi Deníky nelíbí, seriál i knížky aspoň trochu znám, takže se můžu rozhodnout, kterému z bratrů Salvatorů fandím. A je to rozhodně Damon. Na začátku byl sice vraždící maniak, ale postupem času se změnil v naprosto úžasnýho chlapa. V knížkách byl sice pořád nic moc, ale to je zkrátka jen kvůli tomu, že mi absolutně nevyhovuje styl psaní autorky a její knihy nesnáším. Ten seriálový Damon se ovšem povedl úplně maximálně - a jistý podíl na tom má samozřejmě fakt, že ho hraje perfektní Ian Somerhalder :D To Stefan se naopak měnil k horšímu, až mě neskutečně iritoval. Nudnější postavu jsem snad ještě nezažila. Takže já rozhodně fandím Damonovi a Eleně :)


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



12 komentářů:

  1. Z Upířích deníků jsem přečetla pouze první díl, který byl teda nic moc, ale seriál naprosto miluji! Za mě je také lepší Damon a fandím mu s Elenou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížky jsou fakt děs. Seriál se mi na začátku líbil, ale jak to šlo dál, přestalo mě to bavit :( Plecka ten seriál podle mě hrozně zkazila, ale je dobře, pokud se to ještě někomu líbí :D

      Vymazat
  2. MORFEUS <3, úplně s tebou souhlasím n_n!

    OdpovědětVymazat
  3. No, tak už se nedivím, že kluci tvrdí, že holky v dnešní době chtějí jenom šmejdy a hodnými kluky opovrhují :D. Nic proti Tobě, samozřejmě :D. Ale já bych teda nemohla mít kluka, na kterého se nemohu spolehnout a nemohu mu důvěřovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle není skutečnost, ale knížky, Ailin :) Tam zkrátka fandím těm, kteří mi jsou sympatičtější. A třeba Zach mi leze příšerně na nervy. Já bych samozřejmě s klukem, který by mi lhal, taky chodit nechtěla, ale tohle jsou kluci pro knižní hrdinky, ne pro mě ;)
      Každopádně to beru, každý je jiný.

      Vymazat
    2. Samozřejmě že to jsou jen knihy. Ale neodráží se v sympatiích ke knižním postavám i část čtenářovy duše? ;)

      Vymazat
    3. To asi ano :) Část určitě, ale svůj názor zastávám dám. Morfeus je zlatíčko :)

      Vymazat
  4. Vybrat si mezi Zachem a Morfeem je docela těžké :) Zach mi lezl na nervy 100%, Morfeus jenom tak z 50%. Takže u mě taky vede Morfeus :D A souhlasím, že knižní Upíří deníky jsou prostě hrozné, ještě teď z nich mám trauma :) Ale seriál je mnohem lepší, první tři řady mě vážně bavily a seriálový Damon je prostě úžasně povedený :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neříkám, že mě Morfeus na nervy občas nelezl, ale stejně ho mám ráda :D To Zach byl ale fakt na zabití.
      Knížky Upířích deníků jsou opravdu hrozné, docela by mě zajímalo, kdo je čte, protože jsem zatím slyšela na sérii jen nadávání :D Seriál je opravdu mnohem lepší, i když už ho několik let taky nesleduju. Hrozně ho zkazili :(

      Vymazat
  5. Šepotání nemůžu posoudit (ale už jsem dospěla k rozhodnutí, že si ho přečtu) a u Upířích deníků jasně vede Damon (i když jsem nedočetla ani první díl, takže se rozhoduju na základě seriálu... na který už také nekoukám) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šepotání si určitě přečti, jsem zvědavá, do jakého tábora se pak nastěhuješ, protože Morfeus a Zach mají fanoušků asi tak nastejno, co to tak sleduju :D A Damon je jasný, i když jsem se taky rozhodovala spíš na základě seriálu.

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)