24. července 2016

neděle, července 24, 2016
14 komentářů štítky

zdroj
A zítra je to tu. Další týdenní read-a-thon, který bude trvat od 25. 7. do 31. 7., takže pokud máte čas a chuť, bude skvělé, když se přidáte. Read-a-thon opět pořádá Elis z Knižního světa

Líbí se mi, že jsem červenec jedním read-a-thonem zahájila a druhým ho zase ukončím, takže se na to moc a moc těším.

Akorát jsem přišla na to, že nebudu mít tolik času, kolik bych chtěla, takže se mi tentokrát určitě nebude dařit tak, jak se mi dařilo na začátku měsíce. Třeba v úterý nebudu doma vůbec a víkend budu mít takový komplikovaný, ale snad to nějak půjde.

Ale teď už dost zdržování a jdeme se mrknout na to, co se za celý ten týden chystám číst.

CHCI DOČÍST:

První položkou na mém seznamu plánů je určitě Vidořád. Včera jsem dočetla první díl - Kostičas, takže se na něj chystám navázat.
Zatím z knihy nemám přečtené ani prd, ale vzhledem k tomu, že něco plánuju číst i během dneška, určitě Vidořád rozečtu, takže mým cílem bude během následujícího týdne knihu dorazit.
Celkem má 519 stran a já doufám, že dneska zvládnu alespoň 100, takže by mi mělo v ideálním případě zbývat cca 400 stran. Mám v plánu knihu pokořit během pondělí a úterý, kdy sice nebudu doma, ale večer snad číst budu.




CHCI PŘEČÍST:

Po dočtení Vidořádu mám na poličce nachystané Kafe a cigárko od Marie Doležalové. Marušku mám moc ráda a její blog mě lákal už delší dobu, takže jsem šťastná, že jsem se konečně dokopala k tomu, abych si pořídila její knihu. Věřím, že to bude skvělá a vtipná oddechovka. Po tak propracovaném a složitém fantasy příběhu jako je Kostičas a Vidořád se mi bude odpočinkové čtení určitě hodit. Má 264 stran.


Dále bych se moc ráda už konečně pustila do kouzelnické série Magisterium od Cassandry Clare. První díl už mám nějakou tu dobu doma, druhý díl jsem si pořídila nedávno taky, takže jsem si řekla, že je načase, abych si je přečetla. 
Železná zkouška312 stránek a Měděná rukavice jich obsahuje 264. Oba díly mám v plánu zvládnout, tak snad to půjde. Přes dny toho času tolik mít nebudu, ale chtěla bych to zkusit dohánět po nocích, i když nevím, jestli toho budu schopná. Jsem spáč a do postele padám vždycky hrozně brzy.



CHCI ROZEČÍST:

A pokud všechny tyto naplánované kousky zvládnu v čase, v jakém bych chtěla, ráda bych ještě rozečetla série o Kate Daniels, ze které jsem si před pár dny pořídila první tři díly domů, tak bych chtěla zjistit, jestli to byla rozumná investice. Uvidím, jak mi to čtení půjde, úplně nejradši bych byla, kdybych zvládla přečíst alespoň první díl a ještě druhý rozečíst, ale budu spokojená i jen s rozečtením prvního.
První díl s názvem Magie mrtvých256 stran.






Na začátku sprna jako obvykle sepíšu další článek a dám vám vědět, kolik jsem toho stihla a jak se mi dařilo. :)


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



14 komentářů:

  1. Pěkné plány, držím palce, abys to všechno zvládla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, zatím se mi to docela hroutí. V to úterý nebudu doma opravdu vůbec, na zítra už mi taky máma přichystala plány a konec týdne bude dost komplikovaný, tak jsem zvědavá, jak mi to nakonec vyjde :D

      Vymazat
  2. Náhoda, také jsem si na tento týden naplánovala read-a-thon :)
    Jak se ti Kostičas líbil? Mě láká už hrozně dlouho a stále nevím, jestli stojí za to, se do něj pouštět..
    Přeji ti hodně štěstí a krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobě taky hodně štěstí! :)
      A Kostičas se mi líbil. Je to hodně originální a silně propracované fantasy, což obdivuju. Začátek je sice hodně složitý na pochopení, ale jakmile se zorientuješ, už je to jedna velká jízda :)

      Vymazat
  3. Tak budu readathonovat s tebou :D Ale dám si radši menší cíl než ty :) Určitě mám v plánu Vidořád, stejně jako ty. Pak chci přečíst Královnu Tearlingu, která na mě čeká v knihovně. A dál zatím vůbec netuším, co číst :D No ale aspoň ještě jednu knihu bych zvládnout mohla. Uvidím :)
    Tak držím palce, ať ti to jde všechno podle plánu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani bych se nedivila, kdybys toho dala víc než já :D Tvoje "budu to číst dlouho" už znám :DDD Díky, tobě taky hodně štěstí! :)

      Vymazat
  4. Taky se zapojím, takže si taky jdu trochu naplánovat a sepsat svoje plány :D Ať se ti plány vydaří! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Neoficiálně se do maratonu taky pouštím :D :)
    Na Kostičas se chci už také dlouho vrhnout a stejně tak na Železnou zkoušku a sérii Kate Daniels :)
    Jinak teď jsem dočetla třetí díl VA a já ...BOŽE MŮŮJ... nevím co mám dělat :D Asi se z toho zblázním, protože... no ty víš proč. Achjoo, ta série je tak dokonalá :3 Naneštěstí mi teď přišly recenzáky, takže od ní budu muset po menším maratonu odpustit :'( Vidím to ale tak, že už po prvním recenzáku se k ní zase vrátím, protože se to prostě nedá vydržet :D <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak paráda, pak dej vědět, jak jsi dopadla! :)
      A já ti říkala, že od VA se pak neodtrhneš! :D A to už jsi u třetího dílu? Ty jsi fakt neskutečná! :D A jo, moc dobře si umím představit, co s tebou konec třetího dílu udělal. Já byla rozebraná na kousíčky :D

      Vymazat
    2. Hele jako já jsem u čtení skoro ani nedýchala :D
      VA je prostě dokonalost :3
      Každopádně se teď modlím, aby se stal nějaký zázrak, protože on přece nemůže to to.. :D Prostě nemůže :D
      Já jsem z toho úplně zcvoklá a jsem na hraně toto, abych šla hledat spoilery na googlu :D

      Vymazat
    3. Úplně ti rozumím, VA je opravdu jedna z mých největších srdcovek :3
      A spoilerovat ti úplně nebudu :D Jen mi dovol prozradit ti něco malého o dokonalé Richelle Mead - nic jiného, než happy endy nepíše :D

      Vymazat
    4. Tak to jsme dvě a to jsem teprv u třetího dílu :D :3
      Díkybohu!! Asi Ti za toto info zulíbám ruce :D <3
      A četla jsi i Sukubu? :) Na tu bych se po VA a PP chtěla taky vrhnout, i když vůbec netuším, o čem je :D

      Vymazat
    5. Sukubu jsem taky četla, ale zatím jen první čtyři díly. Už si je ale vůbec nepamatuju, takže stejně jako VA a PP plánuju nejprve udělat re-reading a pak sérii dočíst. Sukuba je taky skvělá, doporučuju! :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)