1. července 2016

pátek, července 01, 2016
8 komentářů štítky
Knižní shrnutí jsem si čmajzla u Knižního světa.

Červen je u konce a já jsem tu s dalším Knižním shrnutím, kde pěkně shrnu, jaké knihy jsem to vlastně v posledním měsíci přečetla a jak si u mě jednotlivé knihy stály. Jedná se o první měsíc po dlouhé době, kdy jsem měla skutečně volno, takže se ve čtení konečně pořádně rozjela.

Počet přečtených knih: 10

Celkový počet přečtených stránek: 3690 (můj rekord! :D)

Nejčtenější nakladatelství: Domino


Autor měsíce: Richelle Mead. Je to zkrátka moje nejoblíbenější autorka, takže tady opravdu nemám co řešit.

Kniha měsíce: Poslední oběť, ale abych byla upřímná, měla jsem velké dilema. Vampýrskou akademii žeru, ale jakmile jsem si přečetla Naslouchače, hodně jsem přemýšlela nad tím, jestli mu tento post nepřenechat, protože se mi opravdu strašně moc líbil. Ale nakonec to vyhrála VA a Richelle, no. :)

Nejhorší kniha měsíce: Dům, ve kterém jsme vyrůstali, ale to jenom proto, že nejsem cílová skupina. Kdybych byla starší, určitě bych si knihu užila mnohem víc.

Mužská postava měsíce: Tady jsem tentokrát přemýšlela strašně dlouho. Automaticky jsem chtěla dát Jace z Města padlých andělů, ale po chvíli přemýšlení jsem se to rozhodla nechat Dimitrijovi Belikovi z Vampýrské akademie. Během těch posledních tří dílů si toho, chudák, prožil až moc, takže si to zaslouží.

Ženská postava měsíce: Rose Hathaway
z Vampýrské akademie. Tento měsíc jsem ji měla celkem ve třech knihách a protože je to moje nejmilovanější ženská postava ze všech, nemohl vyhrát nikdo jiný.

Záporák měsíce: Lilith z Města padlých andělů
. Kdyby to nevyhrála matka démonů, tak kdo asi jinej, že?

Pár měsíce: Rose & Dimitrij z Vampýrské akademie. Já je prostě žeru. Patří k sobě!

Překvapení měsíce: Naslouchač. Sice jsem věřila hned od začátku, že se mi bude líbit, ale ani zdaleka mě nenapadlo, jak moc! Do té knihy jsem se doslova zamilovala!

Zklamání měsíce: Město padlých andělů. Nástroje smrti miluju, ale jsem zastáncem toho, že měla Cassandra zůstat u trilogie. Čtvrtý díl mě baví nejmíň z celé série a celkově si myslím, že je hodně slabý.

Nejhezčí obálka měsíce: Asi Město padlých andělů, ale trvalo mi, než jsem to napsala. Nemohla jsem se rozhodnout ještě mezi Naslouchačem a Mechanickým princem, ty mají taky naprosto kouzelné oblečky.

Nejhorší obálka měsíce: Ragnarok za polovic, jak už je u mě zvykem, když čtu něco od Fantom Printu. Jejich knihy mám strašně ráda, ale obálky jsou bohužel nic moc.

Nejsympatičtější postava měsíce: Tamtadadá... a vítězkou se stává... Rose Hathaway! Ta holka je prostě boží! Neskutečná sympaťačka. I když Magnus Bane z Města padlých andělů nebo Roger z Amy a Rogera: Na cestě taky nebyli vůbec špatní.
 
Nejotravnější postava měsíce: Simon Lewis z Města padlých andělů. Já ho zkrátka nemám ráda, leze mi na nervy už od prvního dílu a když je z něj najednou hlavní postava, horko těžko to snáším.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8 komentářů:

  1. Hezký, mě se podařilo přečíst 8 knih, máš to dobře zpracovaný.

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, tolik stránek, to není jen tak, opravdu ses činila :) Amy a Rogera jsem si zrovna včera koupila a o prázdninách ho chci přelouskat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tenhle měsíc se mi opravdu vyvedl :) A Amy a Rogera můžu jedině doporučit, skvělá knížka :)

      Vymazat
  3. Já věděla, že se ti bude Naslouchač líbit! :)
    Jinak by mě zajímalo, jestli já se vůbec někdy k re-readingu VA dostanu... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já mám doma nespočet knih, co jsem nečetla ještě ani jednou, ale prostě jsem si nedokázala pomoct a musela se do VA znovu ponořit :D A jo, Naslouchač byl opravdu parádní!

      Vymazat
  4. Přečetla jsi toho dost :D Krásný výsledek a gratuluji k rekordu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na sebe pyšná, ale když vidím to tvoje shrnutí... Nechápu, jak to děláš :D

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)