29. června 2016

Název: Ragnarok za polovic
Žánr: Urban fantasy
Díl: InCryptid #3
Počet stran: 252
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Fantom Print

Anotace: Když Alex Price souhlasil, že se vypraví do Ohia, aby dohlížel na chovný program bazilišků a pomohl své sestřenici-telepatce při zotavování, nečekal, že kolem toho bude tolik mrtvých. V zoo, kde Alex pracuje, se však objevují mrtvoly a jeho přítelkyně – Shelby Tannerová, australská zooložka se zálibou ve velkých kočkovitých šelmách – začíná být nedůvěřivá. A co hůř; všechna těla byla částečně proměněna v kámen… Třetí kniha série InCryptid přivede čtenáře na nová místa a seznámí ho s novým členem rodiny, přičemž se Alex snaží ustát náročnou pozici mezi běžným životem, prací a touhou nenechat se proměnit v zahradní sochu. Na scéně se objevují staří i noví přátelé a nebezpečí číhá na každém rohu.


Recenze napsána pro knihkupectví Fantasya, kde si ji taky můžete přečíst.


Úryvek:
„Jo… jde o to…“ Ustrnul jsem v půlce věty a zapomněl, co jsem vlastně chtěl říct, protože mě upoutal objekt trčící z jednoho živého plotu.
„Alexi?“ Slyšel jsem, jak se Shelby sesunula ze stolku. Její hlas zněl rozrušeně. V té chvíli se to nedalo s jistotou označit za nevhodnou emocionální reakci.
Onen zmíněný objekt byla bota. Obyčejná bílá teniska, která měla ještě zavázané tkaničky. To by samo o sobě nebylo nic neobvyklého, spoustě lidí se povede ztratit v zoo boty a já nikdy nepochopil důvod. Ne, problém bylo to, co čouhalo z té boty.
Problém byl lidský kotník.
Přišel jsem k živému plotu, skloni se, opatrně rozhrnul větve a nakoukl do křoví. Shelby se postavila za mě, položila mi ruce na ramena a natahovala krk, aby lépe viděla. Neřekl jsem jí, ať se vzdálí, ačkoli roky mého tréninku mi napovídaly, že přesně to bych měl udělat.
„No,“ řekl jsem po dlouhém mlčení, „myslím, že už vím, proč Andrew dnes ráno nepřišel do práce.“ Pustil jsem křoví. Milosrdně se vrátilo tak, jak bylo předtím, a skrylo tvář mladého ošetřovatele, zkřivenou hrůzou. Otočil jsem se a Shelby mě objala a pevně mě k sobě přitiskla. Zavřel jsem oči. Nepomohlo to. I pod zavřenými víčky jsem stále viděl jeho výraz.



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6 komentářů:

  1. Já nevím, mě tahle série zrovna moc neokouzlila :D Ale to už víš, protože jsem to psala už několikrát :D Nevím, možná ji někdy dám druhou šanci... :D Povedená recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kolik jsi toho dala? :) Jen pár stránek nebo celý první díl?

      Vymazat
    2. Tak znovu a lépe :D Už si nevzpomínám, jestli jsem ho dočetla celý nebo vracela do knihovny kousek před koncem...

      Vymazat
    3. Přiznávám, že já z prvního dílu byla taky lehce rozčarovaná, ale ten druhý byl naprosto suprový. Strašně moc mě bavil :) Ale chápu, ne všechno si najde své čtenáře :)

      Vymazat
  2. Jéé, už se těším, až si ji pořídím a začtu se :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verity se mi líbila víc, ale i Alex je super, takže tě bude určitě bavit :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)