1. června 2016

středa, června 01, 2016
8 komentářů štítky
Knižní shrnutí jsem si čmajzla u Knižního světa.

Květen je u konce a já jsem tu s dalším Knižním shrnutím, kde pěkně shrnu, jaké knihy jsem to vlastně v posledním měsíci přečetla a jak si u mě jednotlivé knihy stály. Stejně jako březen a duben se jednalo o hodně slabý měsíc, protože jsem kvůli maturitě vůbec nečetla, ale nějaké ty knížky jsem přeci jenom zvládla. Už se ovšem těším na červen, kdy to se čtením zase pěkně rozjedu.

Počet přečtených knih: 4

Celkový počet přečtených stránek: 1169

Nejčtenější nakladatelství: ...


Autor měsíce: Sarah J. Maas, protože se díl od dílu zlepšuje a velmi rychle se dostává do seznamu mých nejoblíbenějších spisovatelek. (Kdykoliv jindy bych napsala Richelle Mead, která je mojí nejoblíbenější autorků ze všech, ale Sarah si to tentokrát opravdu zasloužila.)

Kniha měsíce: Dědička ohně. Vrhla jsem se na ni hned po maturitě, kdy jsem po té dlouhé maturitní abstinenci po čtení vyloženě prahla, a nesmírně mě potěšila.

Nejhorší kniha měsíce: Asi Pygmalion, ale špatné to nebylo, rozhodně jeden z těch lepších kousků, co se skrývají v povinné četbě.

Mužská postava měsíce: Jeřáb (proč mu sakra nemohli nechat jméno Rowan?! vždyť je tak pěkný!) z Dědičky ohně. Neskutečně zajímavá postava, zamilovala jsem si ho.

Ženská postava měsíce: Celaena Sardothien
z Dědičky ohně. Za květen si tento titul rozhodně zasloužila.

Záporák měsíce: Král Adarlanu z
Dědičky ohně. Je to už podruhé, co v mých knižních shrnutích získal tenhle post, ale je to vážně zmetek.

Pár měsíce: Fej a Li Wej z Neslyšna. Důvod to má jednoduchý, žádný jiný pár se v mých květnových knihách skoro ani neobjevil.

Překvapení měsíce: Hostina ledu a ohně. Konečně se objevila kuchařka, co mě zajímala a bavila :D

Zklamání měsíce: Když už musím vybrat, tak Neslyšno. Ale rozhodně to není kvůli tomu, že by se mi kniha nelíbila, to v žádném případě. Jen holt musím uznat, že Richelle umí psát mnohem líp.

Nejhezčí obálka měsíce: Dědička ohně. Obálky této série jsou všechny strašně krásné!

Nejhorší obálka měsíce: Pygmalion, ale to se asi dalo čekat.

Nejsympatičtější postava měsíce: Jeřáb z Dědičky ohně. Na začátku byl sice pěkná osina v zadku, ale jakmile se se Celaenou trochu sblížil, ukázalo se, že je vlastně úžasnej!
 
Nejotravnější postava měsíce: Musím se přiznat, že mě tentokrát nějaká postava vyloženě nevytáčela, takže napíšu celkově Železozubé z Dědičky ohně. Kapitoly, co se soustředily na Manon a její čarodějky, mě moc nebavily a vždycky jsem se těšila, až skončí, abych si zase mohla číst o Celaeně.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8 komentářů:

  1. Kuchařku Hostinu Ledu a ohně mám taky doma a už jsem z ní vařila asi pět receptů a všechny super. Jen kdyby bylo víc času. http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím vyzkoušela jen jeden, ale chystám se i na další :)

      Vymazat
  2. Páni, stihla jsi toho přečíst hodně a docela mě lákáš na tu Dědičku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 4 knížky jsou hodně? :D Ani náhodou :D A Dědičku si určitě přečti, zatím nejlepší díl!

      Vymazat
    2. No jo, ale když vezmu v potaz, že jsi maturovala a dlouho se na tu maturitu připravovala, tak to je dost knih :D Dobře, budu ti věřit, ale jestli ne... :D

      Vymazat
    3. Tak jako neručím za to, ale co jsem tak slyšela a četla, tak jsou toho názoru, že je Dědička zatím nejlepší, snad všichni :)

      Vymazat
  3. Náhodou na to, že to byl maturitní měsíc, jsou čtyři knížky úspěch! ;)
    Jeřába jsem si taky hodně oblíbila! :) A je fakt škoda, že nenechali originální jméno, ale co už. A naprosto souhlasím, Sarah J. Maas u mě taky rychle stoupá v žebříčku oblíbenosti :) Dědička ohně byla skvělá, už se nemůžu dočkat pokračování :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se strašně těším na pokračování! A modlím se, aby mi Sarah Jeřába časem nezabila, protože jsem si ho fakt strašně moc oblíbila!

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)