25. října 2015

neděle, října 25, 2015
10 komentářů štítky
zdroj
Název: Zoo 
Země původu: USA 
Roky vysílání: 2015 - ???? 
Domovská stanice: CBS
Tvůrci: Jeff Pinkner, Josh Appelbaum, André Nemec, Scott Rosenberg 
Žánr: Drama, Thriller

Hlavní obsazení: James Wolk (
Jackson Oz), Nora Arnezeder (Chloe Tousignant), Nonso Anozie (Abraham Kenyatta), Kristen Connolly (Jamie Campbell), Billy Burke (Mitch Morgan)

Popis: Zoo je globální thriller o vlně násilných zvířecích útoků proti lidem, které propukly na celé planetě. Napadení se stávají stále více cílená, koordinovaná a zuřivá. Skupina lidí složena ze zoologa Jacksona, Safari průvodce Abrahama, zvířecího patologa Mitche, reportérky Jamie a analytičky francouzského ministerství obrany Chloe má za úkol zjistit, co se děje, proč se to děje a jak to zastavit. (zdroj: serialzone)


Co na to já?
zdroj
Zoo mě lákalo od úplného začátku a musím říct, že jsem rozhodně nebyla zklamaná. Příběh o tom, jak se během pouhých pár měsíců zrychlil vývoj u zvířat, která jsou teď mnohem chytřejí a schopná spolu navzájem komunikovat, je opravdu bomba. Ve chvíli, kdy to se stále častějšími a nepředvídatelnějšími útoky zvířat začne být opravdu vážné, francouzská vláda sestaví pětičlenný různorodý tým, který se této globální krizi má pokusit přijít na kloub a pokud možno ji i vyřešit. Jedná se o letní seriál, jehož první série má pouhých deset epizod, takže určitě nikomu neublíží, když se na něj podívá. Stojí vážně za to. Po tom, co jsem dokoukala poslední epizodu a s vytřestěnýma očima zírala na ten otevřený konec, jsem několik týdnů trnula, jestli stanice seriál prodlouží, protože jsem si nedovedla představit, co bych dělala, kdyby to skončilo tak otevřeně. A s radostí oznamuju, že k prodloužení nakonec došlo, takže se příští rok díkybohu dočkám pokračování. V tom případě vám můžu i seriál s radostí doporučit - nelákám vás na nic otevřeného, co by vás v konečném výsledku tak akorát naštvalo. Je to parádní jízda, kterou jsem si vážně zamilovala!



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10 komentářů:

  1. Páni, to vypadá dobře! Díky za tip, určitě na něj kouknu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač :D A určitě koukni, fakt mě to chytlo :)

      Vymazat
  2. Do tohohle seriálu se chci pustit už nějakou chvíli, ale vždycky před tím, než ho zapnu, se zastavím, že si nejdříve přečtu knihu... takže dilema, pustit před čtením nebo až po přečtení? :D

    OdpovědětVymazat
  3. No, vypadá to celkem zajímavě, jenže.... já nemám ráda filmy, ve kterých jsou zvířata vykreslena jako vraždící bestie, lovící lidi pro zábavu... konkrétně narážím třeba na ty nesmyslné filmy se žraloky.
    Ukázky na seriál vypadají celkem dobře, ale ten popis by mě fakt dokázal odradit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to nemá být zaměřeno proti zvířatům, alespoň podle mého názoru. Jedná se o mutaci, která zvířata promění v nebezpečí pro lidi, ale postavy mají zvířata rádi. Je tam safari průvodce, zoolog a tak podobně. Lidi, kteří s hrůzou v očích sledují milované zvířecí mazlíčky, jak se jim mění před očima, a stejně se jich nedokáží vzdát. Všichni se snaží zjistit, jak to zvrátit a zvířata vyléčit :) Já osobně jsem ze seriálu opravdu nadšená, ale chápu, proč ti to vadí.

      Vymazat
  4. Jasně, ale ten koncept zvířat coby krvelačných a nebezpečných tvorů tam stejně je, že. Prostě mi vadí, když lidi ze zvířat dělají něco, co ve skutečnosti nejsou. V tomto případě je to sice trochu sci-fi s jakou zvířecí pandemií, ale stejně se mi takového náměty příčí... každopádně, jsou to jenom filmy a možná to moc řeším, ale nelíbí se mi to. Lidi točí takové filmy/seriály a pak se moc diví, když nějaké zvíře napadne člověka i ve skutečnosti, přestože to třeba vůbec nemá v povaze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já ti to neberu :) Já osobně s těmihle tématy nemám problém, pro mě je to jen seriál, ale rozumím ti.

      Vymazat
    2. V pohodě. :D Jen jsem měla potřebu to napsat. :) Ten seriál jsem neviděla a vycházím jen z popisu a ukázek, takže ho zase nechci na základě toho hned odsuzovat. K takovým věcem zkrátka přistupuju dost skepticky po tom všem, co už jsem viděla.

      Vymazat
    3. Jasně, já tě chápu :) Každému se zkrátka líbí něco jiného.

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)